Ξυλάς και Dinu οι νικητές του Mytilene Junior Cup!

30/09/2019 - 18:39 Τελευταία τροποποίηση στις 30/09/2019 - 18:43

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Cosmote Mytilene Junior Cup στη Μυτιλήνη. Οι αγώνες πραγμτοποιήθηκαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο Κέντρο Αντισφαίρισης Λέσβου της Νεάπολης, με νικητή τον Γιάννη Ξυλά, που έκανε το "double" κατακτώντας το τρόπαιο τόσο στο μονό, όσο και στο διπλό με συμπαίκτη τον Βαγγέλη Κυπριώτη. Στα κορίτσια, η Δήμητρα Παύλου κατέκτησε τη 2η θέση στο μονό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF.

Ο Γιάννης Ξυλάς, μια μέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου στο διπλό, κέρδισε και τον τίτλο στα μονά, επικρατώντας του Κωνσταντίνου Ράπτη, με 5-7, 6-2, 7-5, σε έναν πολύ ωραίο τελικό. Μάλιστα, αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική χρονιά για τον Έλληνα τενίστα, που κερδίζει το τουρνουά της Μυτιλήνης, αφού πέρυσι τέτοια εποχή είχε καταφέρει ξανά να κατακτήσει στη Λέσβο τον τίτλο, που ήταν και ο πρώτος του σε επίπεδο ITF. Έφτασε έτσι τα τρία τρόπαια στα μονά σε διοργανώσεις ITF, καθώς τον περασμένο Ιούλιο είχε κερδίσει και το Grade 4 τουρνουά της Κέρκυρας.

Στον τελικό του μονού κοριτσιών, η Ρουμάνα Ana Dinu επικράτησε της Δήμητρας Παύλου με 6-4, 6-2 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Παρά την ήττα, ωστόσο, στον τελευταίο αγώνα της εβδομάδας, η Παύλου είχε μια εκπληκτική παρουσία στο τουρνουά της Μυτιλήνης, όπου αγωνίστηκε στον πρώτο της τελικό σε διοργάνωση της ITF. Η 15χρονη Ελληνίδα δεν έχασε κανένα σετ μέχρι να βρεθεί στον τελικό, σε 4 αναμετρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμα μία χρονιά οι αγώνες της Μυτιλήνης είχαν απόλυτη οργανωτική επιτυχία, με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια. Άλλωστε, έλαβαν μέρος οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών παγκοσμίως.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey