Οι όμιλοι της Β' Εθνικής

13/10/2016 - 12:07

Με πέντε ομάδες θα διεξαχθεί και φέτος ο 3ος Όμιλος της Β' Εθνικής στο χάντμπολ των ανδρών, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας, που ενέκρινε τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και ακολούθως προχώρησε στον καταρτισμό των ομίλων.

Οι ομάδες της Λέσβου και της Λήμνου τοποθετήθηκαν στον 3ο Όμιλο. Δήλωση συμμετοχής έκαναν ο Αίαντας Μυτιλήνης, ο ΑΟ Πολιχνίτου, ο ΑΟ Μυτιλήνης και η ΑΕ Λήμνου. Ερωτηματικό δημιουργήθηκε με τον Παπάδο Γέρας, αφού στην ανάρτηση της ΟΧΕ ο 3ος Όμιλος αποτελούνταν από τέσσερις μόνο ομάδες. Ωστόσο όπως διευκρινίζεται, θα αγωνιστούν τελικά και οι Γεραγώτες, επομένως ο όμιλος αναμένεται να γίνει 5άρης.

Εκείνο που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι από φέτος με βάση την προκήρυξη της ΟΧΕ ο 3ος Όμιλος των νησιών θα διεξαχθεί σε τέσσερις γύρους, όπως επίσης και στον 6ο Όμιλο της Θράκης. Αυτό σημαίνει ότι ότι κάθε ομάδα από τη Λέσβο θα πρέπει να κάνει δύο ταξίδια στη Λήμνο, ενώ οι Λημνιοί συνολικά θα έρθουν στη Μυτιλήνη οκτώ φορές!

Αναφορικά με την άνοδο, θα ακολουθήσουν μπαράζ. Οι ομάδες που κατέκτησαν την 1η θέση σε 1ο, 2ο και 3ο Όμιλο θα αγωνιστούν σε ουδέτερη έδρα σε ένα γύρο και οι δύο πρώτοι της ειδικής βαθμολογίας θα αγωνιστούν τη σεζόν 2017-18 στην Α2 (1ος Όμιλος). Αντίστοιχα, οι πρώτοι από 4ο, 5ο, 6ο Όμιλο θα μονομαχήσουν για δύο ακόμα εισιτήρια στην Α2 (2ος Όμιλος).

Αναλυτικά, ο καταρτισμός:

Β' Ανδρών
1ος Όμιλος: Θα δημιουργηθούν δύο υπό-όμιλοι με τις 12 ομάδες ΓΣ Χανίων, ΓΣ Παπασιδέρης, Ηλυσιακός, Πανιώνιος, Πήγασος Κυψέλης, ΑΟ Πολιτεία, ΑΟ Τελαμών, ΑΟ Νηρεύς, Αθηναϊκός, Ακαδημία Πάτρας, ΒΑΟ Λουτρακίου, Φθία Λαμίας να χωρίζονται σε δύο εξάδες. Στον 1ο υπόόμιλο θα βρίσκεται ο ΓΣ Χανίων και στον 2ο οι ομάδες Ακαδημία Πάτρας, ΒΑΟ Λουτρακίου, Φθία Λαμίας. Οι ομάδες της Αττικής θα τοποθετηθούν μετά από κλήρωση.

3ος όμιλος: Αίαντας Μυτιλήνης, ΑΟ Πολιχνίτου, ΑΟ Μυτιλίνης, ΑΕ Λήμνου (Παπάδος Γέρας)

4ος όμιλος: Αρίων Πτολεμαΐδας, Αμύντας Αμυνταίου, ΑΟΑ Καστοριάς, ΑΟ Κοζάνης, Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας, Προοδευτική Αγρινίου, ΓΣ Άρτας Άνω Πόλη

5ος όμιλος: Απόλλων Καλαμαριάς, Πόντιοι Κιλκίς, Άρης Θ., Απόλλων Σταυρούπολης, Αλέξανδρος Αξιούπολης, Μακεδών, Μακεδονικός, ΓΕ Βέροιας 2011

6ος όμιλος: Ασπίδα Ξάνθης, Πανσερραϊκός, ΟΛΑ Δράμας, Δημοκρίτειο

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey