Λογοθέτης: "Αναγκαίο κακό η αποχώρηση μας"

10/01/2012 - 15:25 Τελευταία τροποποίηση στις 10/01/2012 - 16:02

Της απόφασης του ΑΟΜ να μην αγωνιστεί στον προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο Χάντμπολ, υπεραμύνθηκε στο sportlesvos.gr ο Θόδωρος Λογοθέτης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι ομάδες των δύο εθνικών κατηγοριών.

Ο ισχυρός άνδρας του ΑΟ Μυτιλήνης ξεκαθάρισε πως η αποχώρηση της ομάδας από τη διοργάνωση ήταν ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, θέτοντας την κακή οικονομική συγκυρία σε συνδυασμό με το χρονικό σημείο που έπρεπε να διεξαχθεί το ματς, ως τους δύο βασικούς παράγοντες της απόφασης να δηλώσουν αδυναμία διεξαγωγής του προημιτελικού.

Ο κ. Λογοθέτης επεσήμανε χαρακτηριστικά: "Το καλοκαίρι αποφασίσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή και στο Κύπελλο, θεωρώντας τιμή για τον ΑΟΜ να λάβει μέρος σε μια τόσο ιστορική διοργάνωση. Ωστόσο, η χρονική συγκυρία δε μας επέτρεψε να συγκεντρωθούμε στην προετοιμασία του συγκεκριμένου αγώνα, όπου εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατο να ανταγωνιστούμε τον αντίπαλο, αφού πρόκειται για την πρωταθλήτρια Ελλάδας Ορμή Λουξ Πατρών, που είναι κλάσεις ανώτερη από κάθε άλλο σωματείο στη χώρα μας.

Παράλληλα, λόγω των εορτών, θα έπρεπε ο σύλλογός μας να επιβαρυνθεί με επιπρόσθετες μετακινήσεις αθλητριών του, που δεν κατοικούν στη Μυτιλήνη, ενώ η συμμετοχή τους σε έναν τόσο σπουδαίο ματς απέναντι σε καλύτερες και πιο έμπειρες παίκτριες, εγκυμονούσε και τον κίνδυνο τραυματισμού τους. Αν τα συγκεντρώσει ο καθένας όλα αυτά, νομίζω ότι θα συμμεριστεί την απόφασή που πήραμε, ειδικά από τη στιγμή που τις επόμενες ημέρες καλούμαστε να παίξουμε τους δύο πιο σημαντικούς αγώνες της χρονιάς, για να πετύχουμε την παραμονή μας στην Α2 κατηγορία.

Αναγνωρίζω πως ίσως να μην έπρεπε εξ' αρχής να δηλώσουμε συμμετοχή στο Κύπελλο, όπως άλλωστε έκαναν οι περισσότερες ομάδες των εθνικών κατηγοριών, όμως θεωρώ ότι και η Ομοσπονδία εχει κατανοήσει τους λόγους αποχώρησής μας και δε θα προχωρήσει στην επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου, αναγνωρίζοντας τις ειλικρινείς προθέσεις μας".

Ο Θόδωρος Λογοθέτης ωστόσο προχώρησε και λίγο πιο μακριά τη σκέψη του, εκφράζοντας τα παράπονά του προς τους τοπικούς φορείς και την Πολιτεία, που δε στηρίζουν όπως θα έπρεπε τα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα: "Δυστυχώς, στον τόπο μας κανένας από τους τοπικούς φορείς δε βοηθά οικονομικά ή υλικά τις ομάδες που συμμετέχουν στις εθνικές κατηγορίες των μικρότερων αθλημάτων, όπως το χάντμπολ, το βόλεϊ ή το μπάσκετ.

Ακόμα και το Υπουργείο, προβλέπει καταστατικά την επιχορήγηση μόνο των ναυταθλητικών συλλόγων ή των σωματείων του κλασικού αθλητισμού. Γιατί άραγε; Τα υπόλοιπα σπορ δεν επιτελούν κοινωνικό έργο; Θα πρέπει δηλαδή να ασχολούμαστε με την ιστιοπλοΐα ή το στίβο για να τύχουν οι αθλητές μας ανάλογης υποστήριξης και μεταχείρισης;

Η Πολιτεία χρωστά στις Ομοσπονδίες πάρα πολλά χρήματα και κατ' επέκταση οι Ομοσπονδίες τα χρωστούν στους συλλόγους που ανήκουν στη δύναμη τους. Είμαστε απελπιστικά μόνοι μας σε όλο αυτό. Και ματώνουμε οικονομικά για να μην εξαφανιστούν από το χάρτη ιστορικά σωματεία όπως ο ΑΟ Μυτιλήνης".  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey