Στον Κοντονή ο Γαληνός για το κολυμβητήριο!

13/09/2016 - 20:41 Τελευταία τροποποίηση στις 13/09/2016 - 21:24

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "SL".

Θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ήταν η κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στο νησί της Λέσβου και βάσει του ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας οι εξελίξεις είναι πιο ευχάριστες από ποτέ, αφού για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια διαφαίνεται η ουσιαστική διάθεση της πολιτείας για την πραγματοποίηση του έργου, πέραν των όποιων ευχολογίων παλαιότερων ετών.

Εξασφαλισμένη επιχορήγηση

Όπως αποκαλύπτει το "SL", ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής φέρεται να ενημέρωσε τον Δήμαρχο Λέσβου πως έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 1.000.000€ για την ανέγερση νέου κολυμβητηρίου στο νησί μας. Χρήματα που προστίθενται στο ήδη δεσμευμένο ποσό των 500.000€ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Λέσβου για το σκοπό αυτό.

Στα Θέρμα και όχι στον Καρά Τεπέ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σπύρος Γαληνός γνωστοποίησε στον Υφυπουργό Αθλητισμού την πρόθεση της δημοτικής αρχής για κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου στα Θέρμα και όχι στον Καρά Τέπε, όπου είχε χωροθετηθεί σε παλαιότερες μελέτες. Με τον τρόπο αυτό, η δημοτική αρχή επιθυμεί να αξιοποιήσει τις θερμές πηγές της περιοχής, που θα προσφέρουν την αναγκαία θερμαινόμενη πισίνα και μάλιστα με απόλυτα φυσικό τρόπο.

50άρα πισίνα μέσα στο 2017

Οι προδιαγραφές του νέου κολυμβητηρίου, για το οποίο συζήτησαν Σπύρος Γαληνός και Σταυρός Κοντονής, αφορούν 50άρα πισίνα, ενώ πρόθεση των δύο φορέων είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2017! Όλα δείχνουν πως το μόνο που απομένει να διευκρινιστεί είναι η πηγή της χρηματοδότησης, εάν δηλαδή τα χρήματα που φέρονται εξασφαλισμένα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, θα προέρχονται από την πολιτεία ή από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων και σαφώς, να ρυθμιστούν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως η εύρεση και αγορά του οικοπέδου, όπου θα κατασκευαστεί το νέο κολυμβητήριο.

Το... πάλεψε και επί Ανδριανού

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός πραγματοποιεί επαφές με φορείς του αθλητισμού αναφορικά με την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στη Λέσβο. Ο ίδιος εξάλλου, ως πρώην αθλητής του πόλο, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με την έλλειψη κολυμβητηρίου εδώ και χρόνια. Σχετική συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί και επί θητείας Ιωάννη Ανδριανού στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, όμως αυτή τη φορά, η υλοποίηση του σπουδαίου αυτού έργου στη Λέσβο εμφανίζεται πιο ώριμη από ποτέ.

Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο δυνατό και δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει αύριο επίσημη σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λέσβου, γύρω από τη συνάντηση Γαληνού-Κοντονή και τα όσα ενδιαφέροντα συζητήθηκαν σε αυτή.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey