Η Εθνική πόλο γυναικών έχασε το χάλκινο με αμφισβητούμενη διαιτητική απόφαση στο τέλος

16/02/2024 - 12:52

Η Εθνική μας δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα, καθώς ηττήθηκε από την Ισπανία 10-9 και κατέλαβε την τέταρτη θέση στον κόσμο.  «Μύλος» στην τελευταία φάση που οι Ισπανίδες πέτυχαν γκολ.

Η Εθνική Πόλο έδωσε μια γενναία μάχη κόντρα στην Ισπανία, καθώς ηττήθηκε με 10-9. Στην τελευταία φάση η Ελλάδα είχε την τελευταία επίθεση. Οι διαιτητές έδωσαν οφσάιντ και η Ρουίθ σκόραρε από το κέντρο της πισίνας, καθώς η εστία ήταν κενή. Η Αλεξία Καμμένου ήταν έξαλλη με την απόφαση των διαιτητών, ενώ οι Ελληνίδες παίκτριες έκλαιγαν με λυγμούς.

Η Εθνική στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν πολύ καλή στην άμυνα, καθώς περιόρισε αρκετά την Ισπανία, ακόμα και όταν έπαιζε με παίκτρια λιγότερη. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως στην επίθεση, όπου είχε πρόβλημα στην επίθεση. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες βρήκαν ρυθμό και μπόρεσαν να ανεβάσουν στροφές, πετυχαίνοντας αρκετά γκολ. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά στο ένα γκολ.

Το τρίτο οκτάλεπτο η Εθνική δεν ήταν καλή στην επίθεση. Έχασε πέναλτι, έχασε επίθεση ακόμα και με δύο κερδισμένες αποβολές και πολλές άλλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Κράτησε όμως την ισορροπία στην άμυνα και το 7-6. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με μια παράξενη φάση στο φινάλε.

Η Ελλάδα έβγαλε άμυνα στην παίκτρια λιγότερο και είχε 7 δευτερόλεπτα στη διάθεσή της για μία τελευταία επίθεση. Η Αλεξία Καμμένου ζήτησε ταιμ άουτ και ανέβασε την τερματοφύλακα ψηλά για να διεκδικήσουμε το γκολ που θα μας έδινε το χάλκινο μετάλλιο. Πριν την πρώτη πάσα ωστόσο, οι διαιτητές σφύριξαν οφσάιντ, η κατοχή άλλαξε και οι Ισπανίδες, παρά την προσπάθεια των διεθνών μας, που έκαναν απανωτά φάουλ, πέτυχαν το 10-9 με σουτ από το κέντρο, αφού η εστία μας ήταν ανυπεράσπιστη.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3

sport24.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey