Αυτά συζήτησαν Γαληνός και Κοντονής!

14/09/2016 - 21:54 Τελευταία τροποποίηση στις 14/09/2016 - 22:22

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινοβραδινό αποκλειστικό δημοσίευμα του "SL", που αποκάλυπτε τις επαφές του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, στην Αθήνα, αναφορικά με την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στο νησί της Λέσβου.

Όπως συμφωνήθηκε, το έργο θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα χρηματοδοτηθεί με 1.500.000€ από την πολιτεία, ενώ σε αυτό το ποσό προστίθενται και οι 800.000€ -τελικά- που έχει δεσμεύσει ο Δήμος Λέσβου στο δικό του προϋπολογισμό γα το κολυμβητήριο. Προσπάθειες γίνονται μάλιστα ώστε το απαραίτητο ποσό να καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από την πολιτεία και να μη χρειαστεί η οικονομική συνεισφορά του Δήμου Λέσβου.

Από τις συζητήσεις των δύο ανδρών, που έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, προκύπτουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το ίδιο το έργο. Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί ότι τα Θέρμα έχουν "κλειδώσει" για την περιοχή που θα κατασκευαστεί το κολυμβητήριο, ώστε να αξιοποιηθούν και οι θερμές πηγές. Πρόκειται για 50άρα ανοικτή πισίνα και μια κατασκευή προκάτ, που δεν απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα ως προς την υλοποίηση του έργου. Απομένει ωστόσο να περάσει το οικόπεδο στη δικαιοδοσία του Δήμου Λέσβου και φυσικά να παρθεί η σχετική αδειοδότηση για την έναρξη των εργασιών και τη διαμόρφωσή του.

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στο "SL" που αποκάλυψε πρώτο το θέμα, επεσήμανε: "Προχωράμε συντονισμένα. Η συνάντηση αποτιμάται ως θετική. Στόχος μας είναι μέσα στο 2017 η Μυτιλήνη να έχει επιτέλους κολυμβητήριο."

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Κοντονής, τον οποίο ο Δήμαρχος Λέσβου πέτυχε σε πολύ καλό τάιμινγκ, ήταν καθ' όλα ενήμερος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λέσβος εδώ και τέσσερα χρόνια μετά το κλείσιμο του κολυμβητηρίου. Ήταν ολοφάνερο από τα όσα συζητήθηκαν, πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα του έργου, στο μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας από γεωγραφικής έκτασης και πλέον είναι στο χέρι της πολιτείας, κατά πόσο γρήγορα θα ξεκινήσει η υλοποίησή του. 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey