Θέλουν να το κάνουν συνεδριακό κέντρο!

19/09/2016 - 09:15 Τελευταία τροποποίηση στις 19/09/2016 - 10:13

Κατά την τελευταία ημέρα της παρουσίας του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Λέσβου έθεσε και το θέμα της τύχης του υπάρχοντος κολυμβητηρίου της πόλης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το "SL".

Στη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου και με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή, ο οποίος είδε θετικά το γνωστό σχέδιο του κ. Γαληνού «για τη μετατροπή του σημερινού κτηρίου του κολυμβητηρίου, σε ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, με πολλαπλές χρήσεις», όπως σημείωσε στο «SL» ο ίδιος ο δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γαληνός από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τη δημοτική αρχή, είχε δείξει πως σκεφτόταν ως ιδανικό σενάριο την παραχώρηση του σημερινού κτηρίου του κολυμβητηρίου στο κράτος για την αξιοποίησή του και ανταποδοτικά να ελάμβανε τις πιστώσεις για τη δημιουργία νέου, στον Καρά-Τεπέ ή στα Θέρμα. Μέσα στο 2014, ο δήμαρχος μάλιστα είχε προτείνει στην κυβέρνηση τότε Σαμαρά και την στέγαση του Λιμενικού Ταμείου, του Τελωνείου μέσα στο σημερινό κολυμβητήριο, αλλά στην πορεία το ενδιαφέρον (;) ατόνησε.

Όχι όμως και η πεποίθησή του για τις προοπτικές που έχει το σημερινό κτήριο του κολυμβητηρίου στο λιμάνι της πόλης, πολύ περισσότερο τώρα δε, που το λιμενικό Ταμείο έχει περιέλθει στην δικαιοδοσία του δήμου. Και στη συνάντησή του με τον κ. Κορκολή, επανέφερε την προοπτική μετατροπής του κολυμβητηρίου σε ένα εμβληματικό κτήριο για τη Μυτιλήνη και το λιμάνι της, για να φιλοξενήσει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο, μέχρι και καταστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο αυτό, είχε επικοινωνηθεί ξανά στην σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα, με τον κ. Κορκολή να δείχνει διάθεση σήμερα τουλάχιστον που και οι αντιδράσεις στη Λέσβο για τους χειρισμούς στο προσφυγικό τείνουν να εξελιχθούν σε χιονοστιβάδα, να συμβάλλει αναλαμβάνοντας μέσω του ΠΔΕ τις μελέτες, αλλά και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Το πώς θα χρηματοδοτηθεί το έργο; Η πλευρά της κυβέρνησης, έδειξε στη συνάντηση πρόθεση να το χρηματοδοτήσει ακόμα και από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά σαφώς αν πραγματικά θέλει, μπορεί να το εντάξει και σε κάποιο άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey