Διάκριση από έναν Λέσβιο στη Βουλιαγμένη!

10/11/2016 - 16:37

Μπορεί στη Λέσβο να είναι εδώ και τρία χρόνια κλειστό το μοναδικό κολυμβητήριο ολόκληρου του νησιού, ωστόσο εάν υπάρχει μεράκι για το κολύμπι και όρεξη για δουλειά, θα βρεθεί τρόπος να λάμψει το ταλέντο των μικρών αθλητών, που με την καθοδήγηση των προπονητών τους και τη συμπαράσταση των γονιών ή των συλλόγων τους, καταφέρνουν να ξεπερνούν τις αντιξοότητες.

Έτσι λοιπόν, ο Παναγιώτης Μπιτάδος, ένας εκ των πιο ταλαντούχων κολυμβητών της Λέσβου, ηλικίας μόλις 13 ετών, κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στην κατηγορία του και την 4η στη γενική κατάταξη στο XTERRA VOULIAGMENI SWIM CHALLENGE 2016 στα 1000μ, με χρόνο 14:35.

Ο νεαρός κολυμβητής πραγματοποιεί τακτικές προπονήσεις πλέον στη θάλασσα με την προπονητική καθοδήγηση της Χρυσούλας Χατζέλλη, συνεχίζοντας για όσο διάστημα του το επιτρέπει ο καιρός, την προετοιμασία του εν όψει μιας σειράς αγώνων τριάθλου.

Η επιτυχία του έρχεται σε μια περίοδο που ολοένα και αυξάνονται οι φωνές για την κατασκευή επιτέλους ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου στη Λέσβου, του τρίτου μεγαλύτερου νησιού στην Ελλάδα, με σπουδαία παράδοση στον υγρό στίβο. Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, πρώην αθλητής της υδατοσφαίρισης μάλιστα, είχε το προηγούμενο διάστημα σειρά επαφών στην Αθήνα, εξασφαλίζοντας τις διαβεβαιώσεις αλλά και τα κονδύλια για την κατασκευή ανοικτής 50άρας πισίνας, που προορίζεται να κατασκευαστεί στα Θέρμα.

Πέραν των σπουδαίων διακρίσεων της Λέσβου, από το 1930 κιόλας με εξαίρετους αθλητές σε Πανελλήνιο και βαλκανικό επίπεδο, από φέτος έχει εξαγγελθεί πως θα πραγματοποιείται μάθημα κολύμβησης στα παιδιά της Γ' Δημοτικού, όμως στη Λέσβο του 2016, κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο. Για πόσο ακόμα;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey