Πού βρίσκεται το έργο του κολυμβητηρίου

20/12/2016 - 18:32

Το "SL" σας ενημέρωσε από νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, για τις εξαγγελίες του ΓΓ Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού από τη Μυτιλήνη ως προς την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου. Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας δε σταματά εκεί, αφού ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το γραφειοκρατικό κομμάτι όλων όσων ειπώθηκαν κατά την επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στο νησί.

Το νέο κολυμβητήριο λοιπόν θα κοστίσει περί τα 2,3 εκ. ευρώ, έχει ενταχθεί ήδη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) σύμφωνα με τον κ. Συναδινό και αφορά στη δημιουργία ανοιχτής πισίνας Ολυμπιακών διαστάσεων (50Χ25) που θα μπορεί φυσικά να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες.

Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας, που έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα με τη συνεργασία φυσικά της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενημέρωσε για την πρόοδο που έχει καταγράψει ο δήμος ως προς την «γραφειοκρατική» διεκπεραίωση της πρώτης αυτής φάσης του έργου. Και επιβεβαιώνοντας παλαιότερα ρεπορτάζ του «SL» σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, προανήγγειλε την ολοκλήρωση της (και) τυπικής απόκτησης της κυριότητας του οικοπέδου που θα γίνει το κολυμβητήριο στα Θέρμα, στις 24 Φλεβάρη. Η οποία αποτελεί τη βάση εξέλιξης όλων των υπολοίπων, που αφορούν στο έργο.

Ο κ. Καρασάββας με τη συνεργασία των κ.κ. Μάντζαρη και Οικονομιδου από την Τεχνική Υπηρεσία, ενημέρωσε ακόμη πως έχει ληφθεί η πράξη χαρακτηρισμού που απαιτείται από τη Διεύθυνση Δασών και απελευθερώνει προς οικοδόμηση 33 στρέμματα, αλλά και η σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Παράλληλα ενημέρωσε πως ήδη υπεβλήθη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το Τεχνικό Δελτίο που αναλύεται σε τρία υποέργα. Τι απομένει; Η αρχιτεκτονική μελέτη, αφού πρόκειται για προκάτ εγκατάσταση πισίνας και αποδυτηρίων, αλλά και η γεωθερμική μελέτη, ώστε να αντληθούν όλα τα πλεονεκτήματα της γεωθερμίας της περιοχής στα Θέρμα, για τη θέρμανση του κολυμβητηρίου με μηδενικό κόστος.

Μείζονος σημασίας, καθώς απαιτεί συνεργασία και με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, αποτελεί η αναγκαιότητα υλοποίησης κυκλοφοριακής μελέτης για τον περίφημο κόμβο που πρέπει να δημιουργηθεί στην είσοδο του νέου κολυμβητηρίου. Ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να «τρέξει» και το τελικό στάδιο της «γραφειοκρατίας» για τη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης και την έκδοση οικοδομικής άδειας. Ο κ. Καρασάββας, με πολύ προσεγμένο λόγο για να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις, εκτίμησε πως όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2017, για να βγει το έργο σε δημοπρασία και φυσικά να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey