Στη Γ. Γ. Αθλητισμού η αρχιτεκτονική μελέτη!

25/04/2017 - 12:10 Τελευταία τροποποίηση στις 25/04/2017 - 12:15

Χέρι με… χέρι παρέδωσε χθες στους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, την αρχιτεκτονική μελέτη για την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου στα Θέρμα, ο έχων την αρμοδιότητα παρακολούθησης του φιλόδοξου αυτού έργου για το νησί, αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Νίκος Καρασάββας. Η αρχιτεκτονική μελέτη έγινε ομολογουμένως σε χρόνο… ρεκόρ και αν δεν υπάρξουν κάποιες παρατηρήσεις από την Γενική Γραμματεία, αναμένεται να δοθεί σε πρώτη φάση η προφορική έγκριση, για να ξεμπλοκάρει η παράλληλη εξέλιξη και των υπόλοιπων απαιτούμενων μελετών.

Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που χρηματοδοτεί το έργο πνοής για τον λεσβιακό ναυταθλητισμό, έχει ζητήσει μέχρι το αργότερο τον… Μάη τις μελέτες έστω και ανεπίσημα (χωρίς τις σχετικές απαιτούμενες εγκρίσεις) για να εγγυηθεί της παραμονής του έργου στο φετινό πρόγραμμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Με τη δημοτική αρχή να βρίσκεται εδώ και δύο μήνες σε αγώνα… δρόμου!

Η fast track διαδικασία

Η αρχιτεκτονική μελέτη που υπεγράφη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, έφτασε χθες ιδιοχείρως στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Νίκο Καρασσάβα. Ο οποίος ακολουθεί με ευλάβεια τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η Γενική Γραμματεία, προκειμένου να δώσει έστω και σε επίπεδο… «εικόνας», τις απαιτούμενες μελέτες για να προχωρήσει αποφασιστικά το έργο κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου για τη Μυτιλήνη. Η αρχιτεκτονική μελέτη φυσικά, έχει ακόμα μια σειρά εγκρίσεων που πρέπει να λάβει, αλλά για να προλάβει την χρηματοδότηση -έτσι όπως έχει διαμηνύσει η Γενική Γραμματεία- πρέπει να περάσει τουλάχιστον μέχρι τον Μάη από την (προ)έγκριση του φορέα χρηματοδότησης. Αφού ως γνωστόν, η πλευρά της Γ.Γ.Α. έχει δώσει από τα τέλη του περασμένου μήνα, ένα deadline ως τον Μάιο, για να εκπονηθούν τουλάχιστον όλες οι απαιτούμενες μελέτες και να πάρουν την έγκρισή της. Έτσι πλέον απομένει έστω και το προφορικό «ΟΚ» της Γραμματείας ή η τροποποίηση της μελέτης, βάσει των όποιων παρατηρήσεων εκείνη κάνει για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες. Και αυτό το «ΟΚ» αναμένεται να δοθεί μέσα στην εβδομάδα.

Οι άλλες τρεις μελέτες που έρχονται

Γιατί είναι σημαντικό όμως, να προχωρήσει η αρχιτεκτονική μελέτη μέσα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έστω και σε επίπεδο προφορικό; Γιατί, όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάββας, από την αρχιτεκτονική μελέτη θα βασιστούν σε μεγάλο βαθμό και όλες οι άλλες. Και η γεωτεχνική δηλαδή, που παίρνει πλέον την σκυτάλη και αναμένεται να εκπονηθεί από την Περιφέρεια για να ακολουθήσει η πιο περίπλοκη μηχανολογική και η στατική. Και εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ξανά πως και οι τέσσερις μελέτες πρέπει να περάσουν με την ίδια διαδικασία από τη Γενική Γραμματεία για προέγκριση και μέχρι τον Μάη, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η προοπτική του έργου. Με τη δημοτική αρχή να αποφεύγει να πει κάτι δημόσια για την όλη προσπάθεια που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προσπαθώντας να κάνει πραγματικότητα τον μεγαλύτερό της στόχο μέσα στο 2017. Να εξασφαλίσει δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις για να δημοπρατηθεί το πολυπόθητο ετούτο έργο, μέχρι και τα τέλη του έτους. Και καλώς εχόντων των πραγμάτων, να ξεκινήσει η υλοποίησή του μέσα στο 2018.

Ρεπορτάζ | Μαρίνος Ορφανός
Πηγή | emprosnet.gr

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey