Ξεπέρασε τη γραφειοκρατία το νέο Κολυμβητήριο

28/09/2017 - 15:53

Και η πολυπόθητη είδηση της ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων διαδικασιών εκ μέρους του δήμου, που θα έδινε τη δυνατότητα στο έργο πνοής για τον λεσβιακό αθλητισμό να εξελιχθεί πια και επί της ουσίας, ήρθε σήμερα το μεσημέρι, με την κατάθεση του φακέλου με τις απαιτούμενες μελέτες για το νέο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Μετά από ένα τετράμηνο περίπου, όπου η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπερέβαλλε εαυτόν για να ολοκληρώσει όλες τις μελέτες, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός έφτασε τελικά στο κατώφλι της εκπλήρωσης της βασικής του υπόσχεσης στους δημότες: την κατασκευή ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου για το νησί, μετά από μία πενταετία της ντροπής, όπου ο ναυταθλητισμός του νησιού, βρίσκονταν (και βρίσκεται) σε κώμα.

Ο φάκελος λοιπόν κατατέθηκε χθες αρμοδίως, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιουλίου Συναδινού και το έργο είναι καταρχήν έτοιμο να πάρει το δρόμο της εισόδου του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017, ούτως ώστε να δημοπρατηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Με προϋπολογισμό ύψους 4,75 εκ. ευρώ και με δεδομένη τη δέσμευση της σημερινής κυβέρνησης από τον περασμένο Φλεβάρη, να διορθώσει μία από τις πιο χτυπητές «ανορθογραφίες» σε επίπεδο αθλητικών υποδομών. Με αυτά και με εκείνα, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται και επισήμως η ένταξη του έργου στο ΠΔΕ για να αρχίσει η κουβέντα περί των Τευχών Δημοπράτησης…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey