Κολύμπησαν από την Κουντουρουδιά στο Πέραμα!

30/07/2018 - 13:37

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/7), με απόλυτη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών κολυμβητών και κολυμβητριών, ο 7ος Διάπλους του Kόλπου Γέρας από την Κουντουρουδιά έως το Πέραμα. Τους συμμετέχοντες περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, αφού μια παρέα από δελφίνια έκανε την εμφάνισή της στις 9:30 το πρωί, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Οι 88 κολυμβητές και κολυμβήτριες που συμμετείχαν, διένυσαν την απόσταση των 1.100 μέτρων που χωρίζει την Κουντουρουδιά από το Πέραμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού ο καιρός ήταν εξαιρετικός και η θάλασσα χωρίς κυματισμούς. Έλαβαν μέρος άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 10 έως 74 ετών, ενώ ο χρόνος τερματισμού κυμάνθηκε από 12 περίπου λεπτά για τον πρώτο, μέχρι 60 λεπτά για τον τελευταίο.

Στην ασφαλή διεξαγωγή του κολυμβητικού διάπλου συνέβαλαν αποφασιστικά το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που επέβλεπε συνεχώς τους κολυμβητές, η παρουσία  του ιατρού κ. Μάκη Αξιώτη, που ήταν έτοιμος να προσφέρει πρώτες βοήθειες αν χρειαζόταν, καθώς και η γυμνάστρια ναυαγοσώστρια κ. Μαρία Καραμολέγκου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές ευχαριστούν τους προαναφερθέντες για τη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή του διάπλου, καθώς επίσης και τους κ.κ. Ευστράτιο Καραντώνη και Στέλιο Χιώτη, οι οποίοι διέθεσαν τις βάρκες τους για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών και των συνοδών τους από την Κουντουρουδιά στο Πέραμα και αντιστρόφως.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μπλουζάκια για τη συμμετοχή τους, τα οποία ήταν προσφορά του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου. Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ» και ο «Παγγεραγωτικός» Σύλλογος Αθηνών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey