Στην 7η θέση της Ευρώπης (Κ23) η Φιάσκα!

09/07/2021 - 20:56 Τελευταία τροποποίηση στις 09/07/2021 - 23:07

Μια ακόμα μεγάλη διάκριση για την Όλγα Φιάσκα από τη Μυτιλήνη, που κατάφερε να κατακτήσει την 8η θέση στα 20χλμ βάδην του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 23 ετών, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Ταλίν της Εσθονίας. 

Η πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης, που προπονείται με τον Γρηγόρη Κοντό, στάθηκε αρκετά καλά σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση μετά το Ευρωπαϊκό Κ18 του Γκιορ (2018), αλλά και το Ευρωπαϊκό Κ20 του Μπόρας (2019). 

Η κούρσα των 20χλμ είχε έντονο συναγωνισμό, αφού συμμετείχαν αθλήτριες που αφενός έχουν κερδίσει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αφετέρου είναι έως και 2 χρόνια μεγαλύτερες ηλικιά από τη Φιάσκα (γενν. 2001), που ολοκλήρωσε τον αγώνα της σε 1:39:32, μένοντας λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών σχετικά μακριά από το ατομικό της ρεκόρ (1:36:51), που πέτυχε φέτος στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ομάδων στο Ποντέμπραντι της Τσεχίας. Ο αγώνας ξεκίνησε με συννεφιά, συνεχίστηκε μέχρι και το 15ο χιλιόμετρο υπό βροχή και ολοκληρώθηκε με ήλιο, δημιουργώντας υψηλά ποσοστά υγρασίας, ωστόσο η βαδίστρια από τα Πάμφιλα το πάλεψε και πρόσθεσε μια ακόμα επιτυχία στο πλούσιο παλμαρέ της.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τουρκάλα Μεριέμ Μπεκμέζ με επίδοση 1:33:00, ενώ μεγάλη άτυχη του αγώνα ήταν η Κυριακή Φιλτισάκου που εγκατέλειψε στο 19ο χιλιόμετρο, λίγο πριν το φινάλε. Το ασημένιο κέρδισε με ατομικό ρεκόρ η Γαλλίδα Πολίν Στέι (1:35:00) και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε από το... πουθενά η Ισπανίδα Άντια Χαμόθα (1:35:18), επίσης με ατομικό ρεκόρ.

Για την Όλγα Φιάσκα, αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας για φέτος, κάτι που σημαίνει ότι ακολουθεί η απαραίτητη ξεκούραση ενόψει της απαιτητικής συνέχειας την επόμενη χρονιά, προκειμένου να διεκδικήσει ακόμα περισσότερους αγώνες με το εθνόσημο, εντυπωσιάζοντάς μας με τις εμφανίσεις της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey