Στην 5η θέση η Δημάκη στο Μιλάνο

13/04/2011 - 10:21 Τελευταία τροποποίηση στις 13/04/2011 - 10:43

Τι κι αν οι καιρικές συνθήκες μόνο ιδανικές δεν ήταν για Μαραθώνιο δρόμο; Η Μυτιληνιά Ντενίζ Δημάκη διέπρεψε και στο Μιλάνο, όπου έλαβε μέρος στον ετήσιο Μαραθώνιο της ιταλικής πόλης.

Κάτω από τον καυτό ήλιο και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (28oC), η Ντενίζ όχι απλά κατάφερε να τερματίσει, αλλά κατέλαβε και την 5η θέση στην πρώτη της συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Η Μυτιληνιά αθλήτρια των δρόμων αντοχής έτρεξε την απόσταση σε 2:50.23, νικώντας ζέστη, αντιπάλους αλλά και διάφορες άλλες ιδιαίτερες συνθήκες αγώνα, παίρνοντας κίνητρο να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατά και για νέες, μεγαλύτερες διακρίσεις.

Στις δηλώσεις της, στην προσωπική της ιστοσελίδα, η Ντενίζ Δημάκη επεσήμανε: "Καθόλου άσχημα για πρώτη φορά. Είναι πάντοτε καλό να καταφέρνεις να τερματίσεις. Προσπαθείς, υπάρχεις. Στην αρχή της εβδομάδας, βλέποντας τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στο Μιλάνο, σκεφτήκαμε να αγωνιστούμε σε άλλο Μαραθώνιο. Οι λύσεις όμως ήταν περιορισμένες. Θεσσαλονίκη ή Έσχεν την άλλη εβδομάδα. Έπρεπε να αλλάξουμε πλάνα, εισιτήρια κλπ.

Τότε αποφασίσαμε ότι θα τρέξουμε με όποιες συνθήκες, αλλάζοντας ακόμα και τακτική. Αντιμετωπίσαμε τη ζέστη στα ίσια, φορτώθηκα με gel όπως οι αθλητές ironman, ήπια πολλά υγρά και το πάλεψα, ούτως ώστε αν έβγαινε κάτι, να με είχε εκπαιδεύσει διπλά. Τα κατάφερα, με την έννοια της 5η θέσης σε διεθνή Μαραθώνιο και τη χαρά του τερματισμού σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Συνεχίζω να πιστεύω, ότι ορίζουμε την τύχη μας και ότι αν βρίσκεις δυσκολίες, είναι για καλό. Τρέχω, προσπαθώ, άρα ζω. Μου δόθηκαν ακόμη περισσότερα κίνητρα. Ο Μαραθώνιος είναι μέγιστη σωματική προσπάθεια, πόλεμος με την λογική σκέψη, αγώνας να παραμείνει φρέσκος και μάχιμος ο νους μέχρι τέλους και παράλληλα σκάκι τακτικής. Το λατρεύω."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey