Σύμπραξη ΣΕΓΑΣ και Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάπτυξη του αθλητισμού

25/01/2024 - 20:24

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η συνεργασία του ΣΕΓΑΣ με τη νέα πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην πόλη της Λάρισας, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας και η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα διαπίστωσαν ότι μοιράζονται το ίδιο όραμα για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην περιοχή, που δύναται να εκπληρωθεί μέσα από μία σειρά από κοινές δράσεις και συνέργειες.

Και οι δύο πλευρές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την ταύτιση των απόψεων τους ως προς την ανόρθωση του αθλητισμού στην εσχάτως χτυπημένη από ακραία καιρικά φαινόμενα Θεσσαλία με άμεσες παρεμβάσεις. Στη συνάντηση εκ μέρους της ομοσπονδίας παρευρέθηκαν ακόμα ο Α’ και ο Β’ αντιπρόεδρος Κώστας Κεντέρης και Ιάκωβος Πετσούλας αντίστοιχα.

Ο κ. Κουρέτας, ο οποίος δήλωσε θερμός υποστηρικτής του κλασικού αθλητισμού (ως παλιός αθλητής του στίβου και ο ίδιος) εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών, ώστε να λειτουργήσει ο ΣΕΓΑΣ ως συμβουλευτικό όργανο της Περιφέρειας, ιδιαίτερα όσον αφορά την ιεράρχηση των παρεμβάσεων στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

«Με μεγάλη μας χαρά, διαπιστώσαμε ότι ο κ. Κουρέτας έχει την όρεξη, τη βούληση και την αποφασιστικότητα για να ηγηθεί της προσπάθειας ενίσχυσης του αθλητικού προφίλ της Περιφέρειας της Θεσσαλίας.

Η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ και τα στελέχη της ομοσπονδίας από την πλευρά τους, κατέχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να αποτελέσουν αρωγοί στην εκπλήρωση του αθλητικού πλάνου του νέου Περιφερειάρχη και δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε στο πλευρό του στο σημαντικό έργο που έχει αναλάβει.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλία και γνωρίζω πολύ καλά πόσα έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στον ελληνικό στίβο αυτή η περιοχή, τις τεράστιες δυνατότητες της, αλλά και πόσο απαραίτητο είναι να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της, ώστε να αποτελέσει έναν σύγχρονο και ελκυστικό αθλητικό προορισμό», τόνισε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

πηγή: ΣΕΓΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey