Μια λαμπρή βραδιά για τον ελληνικό στίβο με την παρουσία σπουδαίων προσωπικοτήτων

17/02/2024 - 11:38 Τελευταία τροποποίηση στις 17/02/2024 - 11:47

Ήταν μια βραδιά βαθιάς συγκίνησης. Μια βραδιά όπου το σήμερα συνάντησε το χθες και οι μνήμες έγιναν οδηγός για το μέλλον. Ήταν η βραδιά της γιορτής των κορυφαίων του ελληνικού στίβου.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα χαρίζει στον αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, αναμνηστικό μπουφάν με τις υπογραφές των αθλητών που προπονούνται στο ΟΑΚΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Των αθλητών, αθλητριών και των προπονητών τους, που τη χρονιά που πέρασε κατάφεραν να πετύχουν σπουδαίες διακρίσεις και να ανυψώσουν ακόμη περισσότερο την έτσι και αλλιώς ανοδική πορεία των τελευταίων ετών του ελληνικού στίβου. Στην όμορφη γιορτή στο Athens Marriot πρωταγωνιστές ήταν δίχως αμφιβολία οι αθλητές και αθλήτριες, όμως, δεν ήταν οι μόνοι που τιμήθηκαν καθώς η Ομοσπονδία είχε την ευκαιρία να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε φορείς και προσωπικότητες που στέκονται δίπλα στο έργο τους.

Τη γιορτή άνοιξε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που αφού μίλησε με λόγια υπερηφάνιας και αγάπης για τα παιδιά του ελληνικού στίβου βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση για τις άμεσες και αποτελεσματικές του κινήσεις, που έχουν αναμορφώσει το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

“Σήμερα βραβεύουμε τους κορυφαίους και τις κορυφαίες , τους προπονητές τους, τα σωματεία και προσωπικότητες που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν θετικό ρόλο στην ανάπτυξη του στίβου. Είναι ιδιαίτερη τιμή για την οικογένεια του στίβου, που μας κάνει να νιώθουμε ικανοποίηση και περηφάνια”, είπε η πρόεδρος και συμπλήρωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενη που είναι σήμερα εδώ μαζί μας, παλιές δόξες του χώρου μας. Ο Γιώργος Βαμβακάς, ο Κοσμάς Στρατός , ο Στράτος Βασιλείου, η Άννα Βερούλη, η Κούλα Γιαννακίδου, με τους οποίους βρεθήκαμε στα στάδια”, είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που λίγο πριν κατέβει από το βήμα, μίλησε από καρδιάς για τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. “Την πολιτική μου τοποθέτηση την ξέρετε. Πίστευα πάντα κ πιστεύω τις πολιτικές τις υλοποιούν πρόσωπα και χρειάζεται αποφασιστικότητα από τα πρόσωπα που την υλοποιούν. Κύριε υπουργέ μιλάω για εσάς. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί από την αρχή μας δέχθηκε στο γραφείο του και μας άκουσε. Πήρε μέτρα σημαντικά για εμάς, όπως η εγκύκλιος για τις προδιαγραφές των σταδίων και φυσικά η αμεσότητα του στο θέμα του κλειστού του ΟΑΚΑ. Με τις ενέργειες του έγιναν άμεσα σημαντικά έργα, που αναβάθμισαν την προπόνηση των αθλητών και αθλητριών. Κύριε υπουργέ θέλω να σας ευχαριστώ και θα το κάνω δίνοντας σας αυτό το δώρο. Την εμφάνιση της εθνικής ομάδας με τις υπογραφές των αθλητών και αθλητριών που γυμνάζονται στην εγκατάσταση “είπε η πρόεδρος, που αιφνιδίασε ευχάριστα τον Υπουργό χαρίζοντας του ένα αντιανεμικό της εθνικής ομάδας με τις υπογραφές των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, αλλά και προπονητών, που κάνουν χρήση του ΟΑΚΑ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής με τον Νίκο Γέμελο (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Ο κ. Βρούτσης αφού ευχαρίστησε την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, είπε στον σύντομο χαιρετισμό του: Αυτά τα λόγια με συγκίνησαν. Όταν ανέλαβα και άκουσα για την κατάσταση που επικρατεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ αποφάσισα να δώσω άμεσα λύση. Πήγα εκεί και είδα πως γυμνάζονται σπουδαίοι αθλητές σε ένα χώρο που δεν ήταν όπως του αρμόζει”, είπε ο αναπληρωτής Υπουργός αθλητισμού, που δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην Ομοσπονδία και τους αθλητές και τις αθλήτριες της.

Ο Γιώργος Πομάσκι βραβεύτηκε για τις επιτυχίες του αθλητή του Μίλτου Τεντόγλου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Λίγο αργότερα στο βήμα ανέβηκε η Υφυπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που βραβεύτηκε, από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για την προσφορά της στο έργο της Ομοσπονδίας. “Είμαι παρούσα να στηρίξω κάθε προσπάθεια που κάνετε για να στηρίξετε το πιο λαμπερό το πιο υγιές πρόσωπο της χώρας μας προς τα έξω”, είπε η Υπουργός Τουρισμού.

Ο προπονητής Δημήτρης Βασιλικός βραβεύτηκε για τις επιτυχίες του αθλητή του Νίκου Ανδρικόπουλου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σειρά στη συνέχεια πήρε ο Υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, που με την ευκαιρία του χαιρετισμού, αναφέρθηκε και στη συνεργασία στην οποία έχει η Ομοσπονδία σε συνεργασία με το Υπουργείο και για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη με τον προπονητή της Ιάσωνα Θανόπουλο, τον αναπληρωτή ταμία του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μυστακίδη και την Κούλα Γιαννακιδου (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Η βραδιά όμως ήταν αφιερωμένη στους αθλητές και στις αθλήτριες, που κατέκτησαν μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, στα Ευρωπαϊκό Κ23 και Κ20 και στις Ολυμπιακές ημέρες νεότητας.

Ο Δημήτρης Αντωνάτος με τον προπονητή του Γρηγόρη Τζωρτζιαδης (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μια από τις δυνατότερες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ανέβηκαν στο βήμα τρεις μεγάλες μορφές του ελληνικού αθλητισμού, η Βούλα Πατουλίδου, η Νίκη Μπακογιάννη και ο Λάμπρος Παπακώστας (διαβάστε αναλυτικά εδώ). Tις τρεις μεγάλες μορφές του ελληνικού στίβου βράβευσε, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο οποίος παρουσίασε τα νέα μετάλλια των πανελληνίων αγώνων (διαβάστε εδώ).

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ απέσπασε το έπαθλο Δεπάστα

Παράλληλα βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι του κοινού, ενώ υπήρξαν ειδικές βραβεύσεις, καθώς και βραβεύσεις φορέων.

Η Γεωργία Δεσπολλάρη με τον προπονητή της Μιχάλη Αναγνώστου (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μία από αυτές αφορούσαν στη Stoiximan, που είναι μια εταιρεία που με συνέπεια και σταθερότητα, για τουλάχιστον μία δεκαετία, στηρίζει έμπρακτα τον Αθλητισμό σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, υλοποιεί δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, που σκοπό έχουν να καταστήσουν τον αθλητισμό και τη χαρά που αυτός προσφέρει προσιτό σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Από το 2022 βρίσκεται στην χορηγική οικογένεια του ΣΕΓΑΣ, τόσο ως Επίσημος Χορηγός του Μαραθωνίου, όσο και της Εθνικής Ομάδας Στίβου.

Μάλιστα στο επόμενο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ θα πάει προς έγκριση η ανανέωση της χορηγίας της Stoiximan για έναν ακόμα χρόνο και μάλιστα, έπειτα από εισήγηση της ομοσπονδίας θα προβλεφθεί πριμ ύψους έως και 50.000 ευρώ για την κατάκτηση μεταλλίου σε Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης βράβευσε τον Εμπορικό Διευθυντή της Stoiximan, Νίκο Φλίγκο.

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με την προπονήτρια της Κατερίνα Αλεξοπούλου και τον Υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου

Η βραδιά έκλεισε με μια ακόμη δυνατή στιγμή, τη βράβευση του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ με το έπαθλο Ευάγγελου Δεπάστα, για το ευ αγωνίζεσθαι, με αφορμή την εθελοντική στήριξη του στους πλημμυροπαθείς της περιοχής του, στην Καρδίτσα. Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής με τη στάση του αυτή προχώρησε σε μια μια μοναδική πράξη ανθρωπιάς, θάρρους και αλληλεγγύης.

Η Παναγιώτα Δόση και ο προπονητής και πατέρας της Θοδωρής Δόσης

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης, ο αντιπρόεδρος Ιάκωβος Πετσούλας, ο ταμίας Γιάννης Λιούμπας, ο ειδικός γραμματέας Παναγιώτης Δημάκος, το μέλος του συμβουλίου και Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, καθώς και τα μέλη Γιάννης ΜυστακίδηςΒούλα ΠαχατουρίδουΝίκος Τσώνης και Κώστας Τριαντάφυλλος.

Παρόντες ήταν ακόμη ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νεοκλής Κρητικός, η Βουλευτής του Σύριζα Νίνα Κασιμάτη, του ΠΑΣΟΚ Τάσος Νικολαϊδης, του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης, καθώς και ο υπεύθυνος του τομέας αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Ζαννιάς. Παρόντες ήταν ακόμη εκπρόσωποι των ΕΑΣ, των σωματείων, τοπικών φορέων, παλιοί αθλητές κ.α.

Ο Άγγελος Ανδρέουγλου με την κόρη του αείμνηστου Βασίλη Σεβαστή, Αφροδίτη Σεβαστή (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Αναλυτικά οι σημερινές βραβεύσεις

Βραβεύσεις Διακριθέντων Αθλητών/Αθλητριών

Μίλτος Τεντόγλου Μήκος
1ος Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, Βουδαπέστη
1ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Κωνσταντινούπολη
Προπονητής: Γιώργος Πομάσκι

Οι αθλητές και αθλήτριες, που κατέκτησαν μετάλλιο στο Μάριμπορ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη 35χλμ. βάδην
3η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, Βουδαπέστη
Προπονητής: Μπρεντ Βάλανς

Νίκος Ανδρικόπουλος Τριπλούν
2ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Κωνσταντινούπολη
Προπονητής: Δημήτρης Βασιλικός

Εμμανουήλ Καραλής Επί κοντώ
2ος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, Κωνσταντινούπολη
Προπονητής: Χάρης Καραλής

Ελίνα Τζένγκο Ακοντισμός
1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ23, Έσπο
Προπονητής: Γιωργος Μποτσκαριώβ

Παναγιώτα Δόση Ύψος
2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθημα Α/Γ Κ23, Έσπο
Προπονητής: Θοδωρής Δόσης

Πολυνίκη Εμμανουηλίδου 200 μ.
3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ23, Έσπο
Προπονήτρια: Κατερίνα Αλεξοπούλου

Μαρία – Γεωργία Δεσπολλάρη 800 μ.
3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ23, Έσπο
Προπονητής: Μιχάλης Αναγνώστου

Η ομάδα 4Χ100 μ. των Ανδρών και η Παναγιώτα Δόση (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Βασιλική Καλλιμογιάννη 3.000 μ. στιπλ
3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ20, Ιερουσαλήμ
Προπονητής: Ιάσονας Ιωαννίδης

Δημήτρης Αντωνάτος Σφαιροβολία
3η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ Κ20, Ιερουσαλήμ
Προπονητής: Γρηγόρης Τζωρτζιάδης

Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας, Μάριμπορ
Χρυσά Μετάλλια
Δημήτρης Αντωνάτος – Σφαιροβολία
Γιάννης Γκάρτσιος – Τριπλούν

Ασημένια Μετάλλια
Ιουλιάννα Ρούσσου – 800 μ. Προπονητής: Δημήτρης Πλατής
Μαρία Ραφαηλίδου – Σφαιροβολία – 16.25, Προπονητής: Γιώργος Μποτσκαριωβ
Βλαδίμηρος Ανδρεάδης – 400 μ. εμπόδια – 52.70, Προπονητής: Σοφιανός Τριάντος

Χάλκινα Μετάλλια
Πασχάλης Γεννίκης – Ύψος, προπονητής: Παναγιώτης Γούλας
Παύλος Κριαράς – Επί Κοντώ, Προπονητής: Κώστας Τσαταλος
Εβίνα Παναγιώτου – Επί Κοντώ, Προπονητής: Νίκος Βαρσάμης
Μαρία Ραφαηλίδου – Δισκοβολία,
Νίκος Σιδηρένιος – Σφυροβολία, Προπονητής: Κώστας Κοροσιδης

Βραβεία Κοινού
Κορυφαίος Άνδρας: Μίλτος Τεντόγλου
Κορυφαία Γυναίκα: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Κορυφαίος Άνδρας Κ23: 4Χ100 μ. (Βασίλης Μυριανθόπουλος, Γιάννης Γρανιτσιώτης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Καριοφύλλης, Θοδωρής Βροντινός, Βασίλης Παπαμαργαρίτης)
Κορυφαία Γυναίκα Κ23: Παναγιώτα Δόση

Κορυφαίος Άνδρας Κ20: Χρήστος Χήτας
Κορυφαία Γυναίκα Κ20: Βασιλική Καλλιμογιάννη

Κορυφαίος Άνδρας Κ18: Παύλος Κριαράς
Κορυφαία Γυναίκα 18: Μαρία Ραφαηλίδου

Ειδικές βραβεύσεις στους Ολυμπιονίκες
Βούλα Πατουλίδου 100 μ. εμπ.
Νίκη Μπακογιάννη ύψος
Λάμπρο Παπακώστα ύψος

Φορείς και προσωπικότητες

Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς
Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης
Δήμαρχος Πάργας Νίκο Ζαχαριά
Stoiximan

Βραβεύσεις κορυφαίων σωματείων

Πρώτο σωματείο στην ετήσια αξιολόγηση και 1ος Επαρχιακός σύλλογος 2023 ΑΓΣ Ιωαννίνων

Νικητές σύλλογοι στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2023
Άνδρες: ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος
Γυναίκες: ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας
Άνδρες Κ23: ΓΣ Κηφισιάς
Γυναίκες Κ23: ΑΣ Κένταυρος/ ΑΟ Κάλλιστος
Άνδρες Κ20: ΣΑ Κολλέγιο Αθηνών
Γυναίκες Κ20: ΣΑ Κολλέγιο Αθηνών
Άνδρες Κ18: ΟΦΗ
Γυναίκες Κ18: ΣΑ Κολλέγιο Αθηνών
Αγόρια Κ16 Βόρειος Όμιλος: ΑΓΣ Ιωαννίνων
Κορίτσια Κ16 Βόρειος όμιλος: ΑΓΣ Ιωαννίνων
Αγόρια Κ16 Νότιος όμιλος: ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος
Κορίτσια Κ16 Νότιος όμιλος: ΓΣ Κερατσινίου
Ανωμάλου εδάφους Α/Γ: ΣΑ Κολλέγιο Αθηνών

Σωματεία 10αδας: ΓΣ Γλυφάδας, ΓΣ Σέρρες 93, ΝΓΣ Ηρακλής, Πυγμή Ευόσμου.

Ειδικά βραβεία
Έπαθλο Ιωάννης Σταματόπουλος
 (κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής) Παναγιώτα Δόση (ύψος)
‘Επαθλο Κώστας Σπανίδης (κορυφαίος ρίπτης) Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός)
Έπαθλο Βασίλη Σεβαστή (κορυφαίος αθλητής/τρια συνθέτων) Άγγελος- Τζανής Ανδρέογλου
Έπαθλο Ευάγγελου Δεσπάστα (ευ αγωνίζεσθαι) Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ για την εθελοντική στήριξη του στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey