Νέα μέτρα για την οπαδική βία: Η διαδικασία για την αγορά εισιτηρίων

07/02/2024 - 14:03 Τελευταία τροποποίηση στις 07/02/2024 - 14:10

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα για το “άνοιγμα” των γηπέδων, μετά το “λουκέτο” λόγω της οπαδικής βίας και έκαναν γνωστή τη διαδικασία για την αγορά εισιτηρίων. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου ανέλυσε το πλάνο της κυβέρνησης για την ταυτοπροσωπία των οπαδών στην είσοδο των γηπέδων, αλλά και τις αλλαγές στη διαδικασία για την αγορά των εισιτηρίων, οι οποίες έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου για τα νέα μέτρα, ο Παπαστεργίου ανέφερε το τρίπτυχο νομοθέτηση-κάμερες-ταυτοπροσωπία, ως βασικές ενέργειες της Πολιτείας και εξήγησε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ξεχωριστής κερκίδας για ηλικιωμένους που δεν έχουν smarthphones. Όλοι οι υπόλοιποι θα χρειάζονται το gov.wallet για να αγοράσουν εισιτήρια και να μπουν στο γήπεδο.

Η διαδικασία για την αγορά των εισιτηρίων θα γίνει μέσω gov.wallet

  • Συνδεόμαστε στο wallet μέσω taxis
  • Επιλέγουμε το εισιτήριο και έτσι μπαίνει το εισιτήριο στο wallet
  • Βλέπουμε το εισιτήριο, τον κάτοχο του εισιτηρίου και τον κωδικό του εισιτηρίου

Ας δούμε τη διαδικασία για Έλληνα πολίτη που έχει ήδη Gov.gr Wallet. Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων. Πατάμε το κουμπί της προσθήκης επάνω πάνω δεξιά για να εισάγουμε το νέο εισιτήριο.

Έστω ότι αυτό είναι για εμάς. Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που έχουμε ήδη αγοράσει ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου. Και το εισιτήριό μας τόσο απλά περνάει στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet. Όταν πάμε στο γήπεδο, βλέπουμε το QR Code, το Βarcode.

Η είσοδος στα γήπεδα σήμερα στηρίζεται σε Βarcode και Qr code, συστήματα που υποστηρίζουν τα τουρνικέ των γηπέδων. Σε λίγες βδομάδες και σταδιακά ανάλογα με την ετοιμότητα των γηπέδων, η είσοδος θα γίνεται με διεπαφή μόνο με NFC, ο οποίος είναι ένας ακόμα πιο ασφαλής τρόπος για την είσοδό μας στα γήπεδα.

Για τα παιδιά:

  • Τα παιδιά άνω των 15 μπορούν να εγγραφούν κανονικά
  • Τα παιδιά κάτω των 15 ετών μας δίνει την επιλογή το wallet και εκεί επιλέγουμε ποιος συνοδεύει το παιδί, έτσι μπαίνει κανονικά το εισιτήριο στο wallet

Δεύτερη περίπτωση για ανήλικο τέκνο. Πάμε να κάνουμε το ίδιο και για το ανήλικο, κάτω από 15 ετών παιδί μας. Ίδια διαδικασία είναι αντίστοιχη. Tα παιδιά άνω των 15 ετών μπορούν να εγγραφούν στο ΕΜΕπ κανονικά. Για τα παιδιά κάτω των 15 ετών με την είσοδό μας, εμφανίζει τα τέκνα μας.

Επιλέγουμε ποιος θα το συνοδεύσει στο γήπεδο, μπορεί να είναι και ένα τρίτο άτομο, με την εισαγωγή του ΑΦΜ λαμβάνει μήνυμα στο κινητό για αίτημα αποδοχής και με τη συναίνεσή του, το εισιτήριο εισάγεται στο Gov.gr Wallet.

Για μη Έλληνες πολίτες:

  • Απαραίτητο το διαβατήριο
  • Η εφαρμογή διαβάζει το τσιπ του διαβατηρίου

Κάτι που έχει ενδιαφέρον να δούμε, είναι η διαδικασία ταυτοποίησης για μη Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με την ειδική διαδικασία που θα δείξω και στηρίζεται στην ανάγνωση και ταυτοποίηση μέσω του διαβατηρίου.

Συνδεόμαστε ως μη Έλληνες πολίτες. Και πλέον επιλέγουμε να το κάνουμε μέσω του διαβατηρίου μας. Τα διαβατήρια έχουν στο κάτω μέρος τον ειδικό αριθμό, τον φωτογραφίζουμε και η εφαρμογή διαβάζει το τσιπ του διαβατηρίου και αναγνωρίζει πως είναι έγκυρο διαβατήριο.

Ο Παπαστεργίου ολοκλήρωσε την παρουσίαση, σημειώνοντας τα εξής: Βλέπετε πως η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή, αλλά και συγχρόνως πρωτοποριακή, ειδικά στο σκέλος ταυτοποίησης για τους μη Έλληνες πολίτες μέσω του διαβατηρίου. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Είναι 100% ασφαλής; Προφανώς κάποιος μπορεί να δώσει το κινητό του σε τρίτο άτομο για να εισέλθει στο γήπεδο. Θα μπει. Όμως πάνω από τα τουρνικέ θα υπάρχουν κάμερες, άρα σε περίπτωση ελέγχου, αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί και θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις. Η διαδικασία με το NFC είναι ακόμα πιο ασφαλής, καθώς δεν αντιγράφεται.

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ότι δημιουργούμε μια black list, μια μαύρη λίστα των ανθρώπων που δε θα δικαιούνται να εισέλθουν στα γήπεδα. Αν κάποιος δοκιμάσει να εισάγει εισιτήριο, το σύστημα αυτομάτως θα τον «πετάει» έξω.

Μία εύλογη ερώτηση, για να προλάβω σχετικά ερωτήματα: Τι γίνεται με τα διαρκείας; Το συζητάμε με τις Super League. Είναι κάτι που θα πρέπει να οριστικοποιήσουμε στις συζητήσεις μας. Τα διαρκείας μπορούν άμεσα να εισαχθούν στο Gov.gr Wallet, αρκεί οι ομάδες να μας παρέχουν τη σχετική πληροφορία. Μεταβιβάζονται τα διαρκείας; Και αυτό αφορά τις ΠΑΕ. Εμείς, σε τεχνολογικό επίπεδο ως Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπορούμε να το υποστηρίξουμε”.

newsit.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey