Φήμες για ενοποίηση Γ'-Δ' και... σφαγή!

10/09/2012 - 19:33

Μέχρι στιγμής όλος ο ντόρος που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφορά τη Super League και τη Football League, με την άλλοτε Γ' Εθνική κατηγορία να βρίσκεται στον... αέρα και το Περιφερειακό να διεξάγεται φέτος σε 10 ομίλους των 10-11-12 ομάδων!

Στην ΕΠΟ έχουν επανέλθει οι φωνές για την επαναφορά του σχεδίου ενοποίησης της Γ' με τη Δ' Εθνική, από την αγωνιστική περίοδο 2013-14. Είναι ουσιαστικά το ίδιο σχέδιο που είχε γνωστοποιηθεί πρόπερσι, αλλά δεν εφαρμόστηκε φέτος παίρνοντας... παράταση.

Με την ενοποίηση Γ' και Δ' Εθνικής θα καταργηθεί το Περιφερειακό Πρωτάθλημα και οι ομάδες θα υποβιβάζονται απ' ευθείας στο τοπικό. Η νέα κατηγορία θα αποτελείται από 4 ομίλους των 18 ομάδων (συνολικά 72 ομάδες), που θα προέρχονται ως εξής:

Α) Προβιβασμός 28 ομάδων από τα τοπικά πρωταθλήματα όλης της χώρας μέσω μπαράζ στο τέλος της περιόδου.

Β) Παραμονή από τη φετινή Δ' Εθνική μόλις 32 ομάδων (συνολικά συμμετέχουν 110 ομάδες)

Γ) από την υπάρχουσα Γ' Εθνική (Football League 2) θα παραμείνουν 12 ομάδες, δηλαδή 6 από κάθε όμιλο (συνολικά θα συμμετάσχουν -θεωρητικά- 27 ομάδες)

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως αν ισχύσει το σχέδιο σε αυτή τη μορφή (υπάρχει και η πιθανότητα των έξι ομίλων με λιγότερες ομάδες αντί των τεσσάρων), από το φετινό πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής (2012-13) θα γίνει μια πραγματικά σφαγή για την παραμονή στη νέα κατηγορία. Στους ομίλους των 10 ή 11 ομάδων (όπως και ο 8ος του Αιολικού) θα κερδίσουν το εισιτήριο μόλις τρεις ομάδες και οι υπόλοιπες θα υποβιβαστούν. Στους 12άρηδες ομίλους, θα δοθούν τέσσερα εισιτήρια.

Αντίστοιχα, μάχη θα δοθεί και στη Γ' Εθνική, αφού θα υποβιβασθούν οι έξι από τους 13-14 κάθε ομίλου.

Το ίδιο σχέδιο προβλέπει ότι η μορφή της νέας κατηγορίας θα είναι ερασιτεχνική κι όχι επαγγελματική. Οι γνωρίζοντες επισημαίνουν πως όλα θα ξεκαθαρίσουν αμέσως μετά τις εκλογές της ΕΠΟ στις 6 του Οκτώβρη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey