Αυτοδύναμος ο Αιολικός! [pics]

By Σεπτεμβρίου 20, 2015

Ο Αιολικός άφησε υποσχέσεις μετά την εμφάνιση και κυρίως τη νίκη με σκορ 1-0 κόντρα στον Άρη, στο φιλικό προετοιμασίας που διεξήχθη στον «Ταρλά», ως πρόβα τζενεράλε εν όψει της επίσημης έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2015-16, στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Οι «κυανόλευκοι» του Γιάννη Ταουσιάνη ικανοποίησαν το φίλαθλο κόσμο, που επέλεξε να βρεθεί στις κερκίδες του Σταδίου Μυτιλήνης, σε πείσμα όσων βάλθηκαν από το πρωί του Σαββάτου να χτυπούν κάτω τον… κώλο τους, ευρισκόμενοι σε πανικό, ώστε να ματαιώσουν τη διεξαγωγή του αγώνα!

Απέναντι στους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του Άρη, ο Αιολικός στάθηκε όχι μόνο αξιοπρεπώς, αλλά συνάμα ήταν και ανταγωνιστικός. Κράτησε ανέπαφη την εστία του, διατήρησε με ηρεμία την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, προσπάθησε και έβγαλε –έστω κι αν είναι νωρίς ακόμα- αυτοματισμούς στο παιχνίδι του, σκόραρε μάλιστα ένα γκολ και γενικώς «έφτιαξε» τον κόσμο του, σε μια χρονιά με υψηλές προσδοκίες.

Στα θετικά καταγράφεται το αγωνιστικό πλάνο του Γιάννη Ταουσιάνη, ο οποίος «δούλεψε» το ματς καθ’ όλη τη διάρκειά του και πιστώνεται το γεγονός, πως ο Αιολικός ήταν σοβαρός από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, ο Χρήστος Πουρής έδειξε σίγουρος στις εξόδους του, ενώ με την απόκρουση στο πέναλτι του Τάτου επιβεβαίωσε όσα τον συνοδεύουν για τη συγκεκριμένη του ικανότητα. Η αμυντική τετράδα ήταν απροσπέλαστη, με τον Κριπιντίρη να προσδίδει μεγάλη ποιότητα στα μετόπισθεν, τον Παπαζούδη να ταιριάζει πλάι στον αρχηγό και τους δύο ακραίους μπακ, Στουρνάρα και Κρουσταλέλη, να δείχνουν πως γνωρίζουν άριστα τη θέση, έχοντας και κάποια ποιοτικά ανεβάσματα.

Άριστος ο Πάρης Μπακάλης σε ρόλο κόφτη, πρόσφερε σιγουριά ανασταλτικά τόσο στον Μίχο, όσο και στον Ιορδανίδη, ο οποίος ζητούσε συνεχώς μπάλα και έτρεξε πολλά χιλιόμετρα. Καλές εντυπώσεις άφησε και ο Κέρι, τόσο στο αριστερό άκρο, όσο και σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό, παρά τα ότι όπως και ο Γάλας βρήκαν μπροστά τους σαφώς πιο έμπειρους αντιπάλους.

Δυστυχώς, ο Φλίγκος δεν μπόρεσε να τεσταριστεί με τη δυνατή αμυντική γραμμή του Άρη, αφού ο τραυματισμός του νωρίς στο πρώτο ημίχρονο τον έθεσε γρήγορα νοκ άουτ. Από αυτή την απρόσμενη εξέλιξη όμως, βγήκε κερδισμένος ο Νίκος Κάλφας, που ήταν πολύ καλός ως επιθετικός, παίζοντας πολλές φορές με πλάτη, μοιράζοντας μπάλα και καταθέτοντας στο γήπεδο τα διαπιστευτήρια της εκρηκτικότητας, που τον διακρίνει. Στα λεπτά που αγωνίστηκε, ο Λαλάς είχε το γνωστό του πάθος σε κάθε προσωπική μονομαχία, όμως χρειάζεται να βελτιώσει το παιχνίδι ένας εναντίον ενός, ενώ τόσο ο Μάκης Σαμπάνης, όσο και ο Καπταγιάννης δεν μπορούν να κριθούν για το μικρό χρονικό διάστημα που βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Οργανωτικά, η διοίκηση κέρδισε το πρώτο της στοίχημα. Αρκετοί εθελοντές σε διαφορετικά πόστα, καλή διάθεση, καλές προθέσεις και τα όποια μικρά λαθάκια, βέβαιο ότι θα διορθωθούν με την πρώτη ευκαιρία. Όσο για τον κόσμο; Ενθουσιώδης! Η παρουσία του Αιολικού στον «Ταρλά», στη φυσική του έδρα, είναι από μόνη της ένας ιδανικός λόγος για να βρεθούν οι φίλοι του ποδοσφαίρου από κάθε γωνιά του νησιού στις κερκίδες.

Οι οργανωμένοι, με εκπροσώπηση μέχρι και από το Σύνδεσμο της Αθήνας, είχαν παλμό και ευρηματικότητα, αν και ασχολήθηκαν περισσότερο από όσο άξιζε με τη συντοπίτισσα ΑΕΛΚ…

Το δικό της μήνυμα πέρασε όμως και η "Θύρα Ντουβάρ", προβληματίζοντας αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στην εξέδρα…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey