Σπουδαία παράκτια εμπειρία για Βογιατζή!

30/10/2014 - 12:17

Ο Θερμαϊκός... φούσκωσε, δίνοντας τις προηγούμενες ημέρες στους θεατές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στους περαστικούς που απλά έκαναν τη βόλτα τους, μια υπέροχη εικόνα. Αυτή ήταν μία από τις σπουδαιότερες αθλητικές διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η πόλη.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο κεντρικό παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το λιμάνι, από εκεί έως τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και πίσω στο σημείο εκκίνησης. Συμμετείχαν συνολικά 46 Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες, που στελέχωσαν 17 πληρώματα. Ανάμεσά τους και ο Μυτιληνιός Αρίστος Βογιατζής, που αγωνίστηκε στο τετραπλό σκιφ μαζί με τους Αντώνη Βαλσάμη, Γιάννη Μελαχροινάκη, Άγγελο Αμανατίδη και πηδαλιούχο τον Λάμπρο Ρίζο, εκπροσωπώντας το Masters Rowing Club. Ο Βογιατζής, επί σειρά ετών πρωταθλητής με τον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης, αγωνίστηκε με τους συναθλητές στο μικρό τελικό, κατακτώντας την 6η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες κατέκτησαν δύο μετάλλια. Το αργυρό στο τετραπλό σκιφ με πηδαλιούχο με τις Άννα Ιωάννου, Στυλιανή Κουμπλή, Μαρία Πέργουλη, Παρασκευή Γιάννου και Κατερίνα Μακαρούνα, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ με τους Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα.

Διευκρινίζεται ότι στα παγκόσμια πρωταθλήματα παράκτιας κωπηλασίας τα πληρώματα εκπροσωπούν τα σωματεία τους και όχι την εθνική ομάδα.

Αναμφίβολα μια σπουδαία εμπειρία για τον Μυτιληνιό κωπηλάτη, που αξίζει της αναγνώρισης λόγω της δυσκολίας της, αλλά και των συγχαρητηρίων μας.

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey