Σε δύο ομίλους το φετινό πρωτάθλημα

08/08/2015 - 20:14 Τελευταία τροποποίηση στις 08/08/2015 - 20:48

Με 12 ομάδες θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών, όπου σημειώνεται μια απουσία, μια επιστροφή και μία νέα είσοδος μεταξύ των ομάδων που θα λάβουν μέρος.

Συγκεκριμένα, μπορεί να αποχώρησε ο Μακαρέας Άγρας από τη φετινή διοργάνωση, ωστόσο επέστρεψε ο Θησέας Παναγιούδας, ενώ δημιουργήθηκε και το τμήμα μπάσκετ του Αχιλλέα Πέτρας, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Το σύστημα διεξαγωγής αλλάζει, αφού η Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Λέσβου αποφάσισε να χωρίσει τις 12 ομάδες σε δύο ομίλους των έξι στην κανονική περίοδο, η οποία θα διεξαχθεί σε δύο γύρους. Ακολούθως, οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα δημιουργήσουν ένα νέο όμιλο, διεκδικώντας την είσοδο στo final-4 και κατ' επέκταση τον τίτλο. Σημειώνεται ότι οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση κάθε ομίλου θα ξεκινήσουν τη Β' Φάση με +1 βαθμό, από τις υπόλοιπες. Όσες ομάδες απέμειναν, θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό όμιλο, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις θέσεις 6-12, σε ένα γύρο.

Παράλληλα, θεσμοθετείται το μέτρο των "μικρών" ηλικιακά παικτών, όπου δύο κάτω των 20 ετών θα πρέπει να είναι δηλωμένοι στη 12άδα και μάλιστα να έχουν συμμετοχή υποχρεωτικά σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο κάθε αγώνα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ΕΟΚ Λέσβου Δημήτρης Κουκουνιάς και εκπρόσωποι όλων των ομάδων συναντήθηκαν και συζήτησαν για την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, ενώ ακολούθως έγινε και η κλήρωση των δύο ομίλων.

Α' Όμιλος: Αιγέας Πλωμαρίου, Αίολος Μυτιλήνης, Αχιλλέας Πέτρας, Θησέας Παναγιούδας, Παλλεσβιακός, Παπάδος Γέρας

Β' Όμιλος: Αιολικός, ΑΟ Μυτιλήνης, Αρίων Μυτιλήνης, Αρισβαίος Καλλονής, Αστέρας Νίκης, Ολυμπιάς Μηθύμνης

Το νέο πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένο να κάνει τζάμπολ στις 3 Οκτωβρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey