Διαμαρτύρεται και αποχωρεί η Ολυμπιάδα Μήθυμνας!

26/11/2019 - 13:12 Τελευταία τροποποίηση στις 26/11/2019 - 15:48

Με επιστολή της προς την Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Λέσβου, η διοίκηση του ΓΑΣ Ολυμπιάς Μηθύμνης διαμαρτύρεται προς τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος νεανίδων και τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής, σχετικά με τον κανονισμό για τη συμμετοχή αθλητριών μικρότερης ηλικίας σε αυτό, ζητώντας αφενός εξηγήσεις, αποχωρώντας αφετέρου από τη διοργάνωση.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί κύριοι,

Είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος Νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 23 και 24 Νοεμβρίου 2019, αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από το πρωτάθλημα. Και ο λόγος είναι ότι ενώ ο κανονισμός για τη συμμετοχή των αθλητριών είναι ο ίδιος τα τελευταία χρόνια, στην δεύτερη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος αποφασίστηκε από κάποιους να τηρηθεί κατά γράμμα, και να αναγκαστούμε κι εμείς και η αντίπαλη ομάδα του Θησέα Παναγιούδας, να αγωνιστούμε με 5 αθλήτριες οι οποίες είναι γεννημένες το 2004 και επιτρέπεται να παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα Νεανίδων.

Υπογραμμίζουμε τη δεύτερη αγωνιστική γιατί  στην πρώτη αγωνιστική, όπως μπορείτε να δείτε και από το φύλλο αγώνος, αγωνίστηκαν μόνο κορασίδες (γενν. το 2004 και κάτω) στο παιχνίδι της ομάδας μας εναντίον του Αιγέα Πλωμαρίου και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Εξάλλου αν γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να έχουμε στην ομάδα μας αθλήτριες γεννημένες το 2002 και 2003, δεν θα δηλώναμε συμμετοχή.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κυρίως στην περιφέρεια του νησιού δεν υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν και θέλουν να αγωνίζονται στην εν λόγω κατηγορία λόγω των σχολικών τους υποχρεώσεων και γι αυτό οι ομάδες απαρτίζονται κυρίως από μικρότερες ηλικιακά παίκτριες.

Σχετικά με τον χθεσινό αγώνα στον Μόλυβο, ο ένας  διαιτητής, και όχι δύο, όπως ορίζει ο κανονισμός, έθεσε στην ευχέρειά μας το αν θέλουμε να γίνει ο αγώνας ή όχι…. αποφασίσαμε να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη και των αθλητριών και της αντίπαλης ομάδας και να σας αποδείξουμε ότι ακόμα και  με 5 παιδιά μπορούμε να αγωνιστούμε, και γιατί δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μας να αποχωρούμε από το γήπεδο την τελευταία στιγμή, αφού δεν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση από κάποιον υπεύθυνο της ΕΟΚ ή της ΚΕΔ Λέσβου για την κατά γράμμα τήρηση του κανονισμού. Η ενημέρωση έγινε με γραπτό μήνυμα στον προπονητή της ομάδας  το προηγούμενο βράδυ, και ο οποίος το είδε το πρωί της Κυριακής.

Έτσι υποχρεώθηκαν οι προπονητές και των δύο ομάδων να επιλέξουν ΜΟΝΟ 5 αθλήτριες  για να ολοκληρώσουν έναν αγώνα 40 λεπτών χωρίς να έχουν την επιλογή των αλλαγών κατά τη διάρκειά του, όπως ορίζουν οι κανονισμοί του μπάσκετ, κι αυτό γιατί δεν υπήρχαν ΝΕΑΝΙΔΕΣ και αναγκαστικά ολοκληρώθηκε ο αγώνας μόνο με κορασίδες.

Παρακαλούμε να μας δώσετε τις απαραίτητες  απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Γιατί δεν τηρήθηκε ο κανονισμός της προκήρυξης στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Γιατί ορίστηκε ένας διαιτητής και όχι δύο όπως ορίζει ο κανονισμός.
Γιατί δεν ενημερωθήκαμε εγκαίρως και επίσημα από κάποιον υπεύθυνο για τα νέα δεδομένα ώστε να πράξουμε τα δέοντα ως οφείλαμε σαν ομάδα.

Το ΔΣ, ο προπονητής και οι παίκτριες της Ολυμπιάδας εύχονται καλή συνέχεια στις  υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Μετά τιμής

Η πρόεδρος, Κατσαρού Μαρία

Η γραμματέας, Τζισλάκη Βάγια»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey