Οι Σύνδεσμοι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ καταδικάζουν τους τραμπουκισμούς

26/04/2018 - 12:07 Τελευταία τροποποίηση στις 26/04/2018 - 12:36

Τα έκτροπα της Πλατείας Σαπφούς, το βράδυ της Κυριακής, με τους τραμπουκισμούς κατά των Αφγανών που διαμαρτύρονταν, έχοντας κάνει κατάληψη του χώρου από την περασμένη Τρίτη, αλλά και τις επιθέσεις κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, που οδήγησαν σε χρήση χημικών, κάψιμο κάδων και διάφορες καταστροφές, καταδικάζουν σε ανακοινώσεις τους ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΠΑΟΚ Μυτιλήνης και το club της Original 21 στη Λέσβο.

Αναλυτικά:

«Ανακοίνωση Σ.Φ. ΠΑΟΚ Μυτιλήνης, περί αποφυγής τσουβαλιάσματος και παρερμηνειών ο λόγος:

Σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή 22/4 στο χώρο της πλατείας Σαπφούς, αναφορικά με το προσφυγικό και τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στη περιοχή της Μόριας, να ξεκαθαρίσουμε πως: ο σύνδεσμος δεν συνδέεται και δεν θα συνδεθεί ποτέ με ακραίες αντιλήψεις, και εθνικιστικά συμφέροντα που οδηγούν σε πογκρόμ κατά ανυπεράσπιστων ανθρώπων που ο μόνος λόγος που διαδηλώνουν, είναι να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Τυχόν συγχύσεις που κάνουν λόγο για παρουσία μελών μας στα επεισόδια πέφτουν στο κενό.

Ήμασταν, είμαστε, και θα μείνουμε πρόσφυγες όσο ο ξεριζωμός των παππούδων μας είναι γραμμένος στα κιτάπια της ιστορίας μας, και δεν θα σταθούμε ποτέ ενάντια σε πλάσματα ενός Θεού που προσδοκούν την δική τους ανάσταση, που αναζητούν την δική τους Ιθάκη.

Μετά τιμής
Σ.Φ.ΠΑΟΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ»

Ανακοίνωση ΑΕΚ Original Λέσβου:

«Όσον αφορά στην εμπλοκή οργανωμένων και μη, φιλάθλων της ΑΕΚ, στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Πλατεία Σαπφούς Μυτιλήνης την 22 Απριλίου 2018, το Club Original Λέσβου ξεκαθαρίζει τα εξής:

Και μόνο η προέλευση του ονόματος, της καταγωγής και ιδέας της ΑΕΚ, της δικής μας και των παππούδων μας, αλλά και των απανταχού ΑΕΚτζήδων ανά την υφήλιο, μας απαγορεύει ενέργειες επιθετικές και μη, εναντίον προσφύγων και μεταναστών, καθώς καταδικάζουμε οποιασδήποτε μορφής βία.

Είμαστε μια μεγάλη παρέα, που απαρτίζεται από οικογενειάρχες, επαγγελματίες και ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα τους  υπερβολικά, για να αμαυρώνουν την ιστορία της.

Η 22α Απριλίου 2018 ήταν μια νύχτα την οποία περιμέναμε απ' το 2008 (τελευταίο πρωτάθλημα της ΑΕΚ). Πανηγυρίσαμε, αγκαλιαστήκαμε και τραγουδήσαμε όπως κάνουμε μετά από κάθε μεγάλη νίκη της ΑΕΚάρας μας.

Ευχόμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο να βρει τον δρόμο του, στην Μυτιλήνη μας να βρει τον δρόμο της, στην Ελλάδα μας να βρει τον δρόμο της.

Υ.Γ: Οι μέρες χωρίς σπίτι τελειώνουν. Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!!!

Υ.Γ 2: Κιτρινόμαυρο Αιγαίο για την ΑΕΚ αναπνέω.»

 

            Ανακοίνωση Δ.Σ ΑΕΚ Original Λέσβου, 25 Απρ 2018.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey