Πιέζει η ΕΠΣΛ για να πάρουν ματς οι διαιτητές

27/11/2013 - 02:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 12:22


Επιστολή προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας απέστειλλε η ΕΠΣ Λέσβου, θίγοντας το σημαντικό ζήτημα του μη ορισμού διαιτητών από τις νησιωτικές Ενώσεις σε αγώνες των εθνικών κατηγοριών, λόγω της επιβάρυνσης των σωματείων με επιπρόσθετα έξοδα.

Στο κείμενο, το οποίο υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΕΠΣΛ Σταύρος Ψαρρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Σάλτας, γίνεται λόγος για την προστασία της νησιωτικότητας, την οποία "η ΕΠΟ αγνοεί προκλητικά", έχοντας την "εσφαλμένη λογική να μην ορίζει νησιώτες διαιτητές, με την δικαιολογία ότι επιβαρύνονται τα γηπεδούχα σωματεία με μεγάλη δαπάνη μετακινήσεων".

Οι παράγοντες της ΕΠΣ Λέσβου αναρωτιούνται με ποιο τρόπο θα δοθούν κίνητρα στους νέους διαιτητές Δ' και Γ' Εθνικής, όταν δεν μπορούν να αξιολογηθούν και να προαχθούν στους πίνακες των ανώτερων κατηγοριών. Προτείνει μάλιστα να κατανεμηθούν ισομερώς τα έξοδα διατησίας σε όλα τα σωματεία, ώστε να πάρουν παιχνίδια οι νησιώτες διαιτητές, αλλά και να προσμετρώνται στην αξιολόγηγη οι αγώνες στο πρωτάθλημα των Μικτών των ΕΠΣ, όπως και στα αντίστοιχα των Κ20, Κ17 και Κ14 των επαγγελματικών Ενώσεων.

Mpaliaka_Andriana_referee2Αναλυτικά, η επιστολή της ΕΠΣΛ προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ:

"Όπως γνωρίζετε οι διαιτητές των νησιωτικών ποδοσφαιρικών Ενώσεων. δεν μπορούν να αξιολογηθούν και να προαχθούν ως διαιτητές ανώτερων κατηγοριών, διότι δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό αγώνων. Και τούτου διότι υπάρχει η εσφαλμένη λογική της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, να μην ορίζει νησιώτες διαιτητές, με την δικαιολογία ότι επιβαρύνονται τα γηπεδούχα σωματεία με μεγάλη δαπάνη μετακινήσεων.

Αυτή όμως η προστασία δεν φαίνεται, όταν πληρώνουν τα νησιώτικα σωματεία για τις μετακινήσεις των διαιτητών των αγώνων τους. Τούτο δημιουργεί ανισότητα και σε βάρος των νησιώτικων σωματείων και των διαιτητών των νησιώτικων Ενώσεων.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε, πως θα δοθούν κίνητρα στους νέους αξιόλογους διαιτητές Δ' και Γ' Εθνικής, αφού δεν χρησιμοποιούνται και πως θα κατανείμουμε ισομερώς τα βάρη διαιτησίας σε όλα τα σωματεία της χώρας, ώστε να μην αισθάνονται τα νησιώτικα σωματεία ότι αγωνίζονται με άνισες προϋποθέσεις. Όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει την προστασία της νησιωτικότητας, η ΕΠΟ φαίνεται να την αγνοεί προκλητικά, ως προς αυτό το θέμα.

Syvris_diaititis1Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή υπάρχουν λύσεις και σ' αυτό το πρόβλημα, παρακαλούμε όπως εισάγετε το θέμα για συζήτηση στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ, ώστε να ληφθεί διορθωτική απόφαση όπως:

1. Να κατανεμηθούν τα βάρη της διαιτησίας ισομερώς σε όλα τα σωματεία, ώστε να "πάρουν" παιχνίδια για αξιολόγηση όλοι οι διαιτητές.

2. Να θεωρούνται ως αγώνες αξιολόγησης και αυτοί που διεξάγονται στο πρωτάθλημα των Μικτών των ΕΠΣ, όπως και στα πρωταθλήματα Κ20, Κ17 και Κ14 των Επαγγελματικών Ενώσεων.

Ελπίζουμε ότι περισσότερα θα συζητήσουμε στο ΔΣ και ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΕΔ/ΕΠΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΣΤ. ΨΑΡΡΟΠΟΥΛΟΣ                                       ΠΑΝ. ΣΑΛΤΑΣ"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey