Γ. Βόϊκος: «Ένα παιδικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα με την ίδρυση του Απόλλωνα Βουναρακίου»

13/12/2023 - 19:02 Τελευταία τροποποίηση στις 13/12/2023 - 19:20

Ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ακαδημίας Απόλλων Βουναρακίου, Γιάννης Βόϊκος, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στον ρ/σ του «Ν» στους 99 fm, μιλώντας για την δεκαετή παρουσία του συλλόγου στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ Λέσβου.

Αρχικά, ο κ. Βόϊκος αναφέρθηκε στο πώς γεννήθηκε η ιδέα της ίδρυσης της ακαδημίας, η οποία φέρει το όνομα από μια συνοικία της Μυτιλήνης, σημειώνοντας ότι ένα παιδικό του όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Ο Απόλλων Βουναρακίου ο οποίος έχει «γιγαντωθεί» με το πέρασμα των χρόνων, διαθέτει τμήματα για όλες τις ηλιακές κατηγορίες και ένα ολοκληρωμένο τεχνικό τιμ με εξαιρετικούς συνεργάτες, όπως και μια διοίκηση που βρίσκεται πάντα δίπλα στην ακαδημία. Μετράει πολλές επιτυχίες και ένα ιδιαίτερο στατιστικό, καθώς σε όλους τους τελικούς που έχει αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες, έχει κατακτήσει το τρόπαιο. Ακόμη ένα στοιχείο το οποίο αποδεικνύει ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από όλους τους ανθρώπους του συλλόγου.

Ακολούθως έγινε λόγος για τα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ Λέσβου, τονίζοντας ότι υπάρχει σύμπλευση με όλες τις ακαδημίες για την περαιτέρω αναβάθμιση των πρωταθλημάτων. Στη συνέχεια ανέφερε ότι τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί δύο φαινόμενα. Πρώτον μετά την παύση λόγω της πανδημίας του covid-19 δεν υπάρχει η ίδια ζέση μέσα στο γήπεδο από τους νεαρούς παίκτες όπως παλιότερα. Και δεύτερον, ότι οι ομάδες δεν εμπιστεύονται εύκολα τους νεαρούς παίκτες αλλά και το γεγονός ότι οι νεαροί σε ηλικία παίκτες πολλές φορές δεν έχουν την υπομονή να δουλέψουν όσο πρέπει, ώστε να εξελιχθούν.

Στη συνέχεια η συζήτηση οδηγήθηκε στον Θεόφιλο Βόϊκο, ο οποίος πριν λίγες ημέρες πήρε προαγωγή ως βοηθός διαιτητή στη Γ Εθνική αλλά και τον Μανώλη Βόϊκο που αγωνίζεται που το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής με την φανέλα της ΑΕΡ Αφάντου. Και οι δύο κέρδισαν αυτό που άξιζαν με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και μεγάλη υπομονή.

Επιπλέον, μίλησε και για τη συνεργασία του Απόλλωνα με τον ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο αποτελεί μια «γέφυρα» για κάποια παιδιά που έχουν το ταλέντο, για να κάνουν το παραπάνω βήμα. Κλείνοντας, όπως υπογράμμισε ο προπονητής του Απόλλωνα, μέσα από την επαφή με τις ακαδημίες του Δικέφαλου του Βορρά που αποτελούν πρότυπο για όλους, έχουν υιοθετήσει τον τρόπο λειτουργίας σε αρκετά θέματα κάτι το οποίο έχει αποδώσει.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey