Φεστιβάλ "Ρούλα Βαμβακίτου" από το ΝΟΜ

11/09/2014 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 13:38


Ο Ναυτικός Όμιλος Μυτιλήνης και ο Σύλλογος Φίλων Κωπηλασίας της πόλης μας, διοργανώνουν σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το 1ο Φεστιβάλ Κωπηλασίας, που θα λάβει χώρα στην Πλατεία Σαπφούς, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου από τις 5 το απόγευμα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι ο κόσμος να γνωρίσει από κοντά παλιούς και νέους πρωταθλητές, αλλά και το ταλαντούχο δυναμικό της κωπηλασίας της Λέσβου, που αποτελεί ταυτόχρονα και το ελπιδοφόρο μέλλον της.

Η γιορτή της κωπηλασίας περιλαμβάνει αγώνες με κωπηλατικές λέμβους από τους αθλητές του ΝΟΜ και εργομετρικούς αγώνες ελευθέρους για το κοινό. Επίσης θα πραγματοποιηθεί βράβευση της πρωταθλήτριας Ρούλας Βαμβάκιτου για τη συνολική πρόσφορα της στο άθλημα της κωπηλασίας, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων στους συμμετέχοντες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ρούλα Βαμβακίτου είναι η κωπηλάτρια με τις περισσότερες και σημαντικότερες διακρίσεις στο νησί μας. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κωπηλασίας από το 1978 έως το 1987, κατακτώντας έντεκα πρώτες Πανελλήνιες νίκες και δύο πρώτες βαλκανικές νίκες. Μετρά επίσης δύο ασημένια μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα στο βαλκανικό, αλλά και πολύ καλές θέσεις σε διεθνείς αγώνες, όπως το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 1983 και την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων το 1982.

Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης είναι η αθλητική εφημερίδα "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ", η αθλητική ιστοσελίδα "www.sportlesvos.gr", καθώς και τα καταστήματα "Fame Coffee", "Ανταλλακτικά Αθηνιώτης" και "Κρέατα Γαϊτανή".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey