Πρόκριση στην Ολυμπιάδα για Μαγδανή!

04/09/2011 - 20:44

Το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνει πραγματικότητα για τον Λημνιό κωπηλάτη Παναγιώτη Μαγδανή, που χάρη στην εντυπωσιακή παρουσία του μαζί με τον Λευτέρη Κόνσολα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπλεντ στη Σλοβενία, έβαλε το δικό του λιθαράκι στις εκπληκτικές στιγμές που ζει η ελληνική κωπηλασία, η οποία θα εκπροσωπηθεί στο Λονδίνο το 2012 με τέσσερα πληρώματα για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο σούπερ προημιτελικός

Αρχικά, το διπλό σκίφ ελαφρών βαρών των ανδρών με τον Παναγιώτη Μαγδανή και τον Λευτέρη Κόνσολα πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος. Οι δυο Έλληνες πρωταθλητές, που πέρυσι είχε πάρει μαζί του στη Νέα Ζηλανδία ο Τζιάνι Ποστιλιόνε, αν και δεν ανήκαν στην κατηγορία ανδρών πραγματοποίησαν καταπληκτική κούρσα, καταφέρνοντας να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους.

Και πράγματι στα πρώτα 500μ., Καναδοί και Γάλλοι που ήταν τα φαβορί, τους έχασαν. Οι Καναδοί κατάφεραν να ανακάμψουν και να περάσουν πρώτοι στα 1000 και και τα 1500, αλλά οι δυο πρωταθλητές μας από τη Λήμνο και τη Σαλαμίνα, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με εντυπωσιακό ντεμαράζ πήραν την πρώτη θέση και πανηγυρικά την πρόκριση, αφού περνούσαν οι 3 πρώτοι.

Οι δύο κωπηλάτες παρουσιάστηκαν αιφνιδιασμένοι κι οι ίδιοι από την εμφάνιση και τη νίκη τους, δηλώνοντας μετά τον τερματισμό: "Ο στόχος που είχαμε βάλει επιτεύχθηκε" είπε ο Παναγιώτης Μαγδανής λίγα λεπτά και συμπλήρωσε."Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη κούρσα. Προσπαθήσαμε στην αρχή να μείνουμε μαζί με τους πρώτους, στα τελευταία μέτρα νιώσαμε ότι είχαμε δύναμη, κάναμε την αλλαγή και περάσαμε μπροστά. Δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι".

Ο ημιτελικός, που δεν τους απογήτευσε

Μαγδανής και Κόνσολας έφτασαν πολύ κοντά σε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του διπλού σκίφ ελαφρών βαρών, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, τερματίζοντας τελικά στην 5η θέση στον ημιτελικό και κερδίζοντας τη συμμετοχή τους στο μικρό τελικό, που θα έκρινε και την πρόκριση στην Ολυμπιάδα για τους δύο νέους.

Η 2η θέση στο μικρό τελικό

Η τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Μπλέντ της Σλοβενίας ξεκίνησε ιδανικά με τους Μαγδανή και Κόνσολα όχι μόνο να μην απογοητεύονται από τον αποκλεισμό τους από τον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, αλλά να πραγματοποιούν ιδανική κούρσα στον μικρό τελικό, παίρνοντας τη 2η θέση και κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey