Διαμάχη Γέρας-Αιγέα για το Γήπεδο Παπάδου

15/12/2016 - 20:14 Τελευταία τροποποίηση στις 15/12/2016 - 20:45

Μέχρι πρότινος είχαμε συνηθίσει ΑΕΛΚ και Αιολικό να... μάχονται για τη χρήση του "Ταρλά", ωστόσο το φαινόμενο έκανε... ποδαράκια και λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Μυτιλήνη, στο Γήπεδο Παπάδου συγκεκριμένα.

Τις αντιμαχόμενες πλευρές αποτελούν δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, που ως σήμερα είχαν άριστες σχέσεις μεταξύ τους, όμως μετά την προ ημερών μεταξύ τους συνάντηση στο πλαίσιο της 10ης Αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας, αυτές διαταράχθηκαν λόγω και της έντασης που προκλήθηκε στη λήξη του αγώνα. Ο λόγος για τον Αιγέα Πλωμαρίου και την Αναγέννηση Γέρας, που έδωσαν συνέχεια πριν λίγη ώρα στην... κόντρα τους.

Όπως κατήγγειλε στο "SL" ο επί σειρά ετών παράγοντας του Αιγέα, Στέφανος Σανιδάς, η ομάδα του Πλωμαρίου αναγκάστηκε να μην προπονηθεί σήμερα το απόγευμα στο Γήπεδο του Παπάδου, λόγω της ταυτόχρονης χρήσης του από την Αναγέννηση Γέρας. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του Αιγέα και ο προπονητής Στέλιος Μουντανάρης αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άπρακτοι στο Πλωμάρι, μετά την άρνηση του Παναγιώτη Αφαλωνιάτη -προπονητή της Αναγέννησης- να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να προπονηθούν. Οι άνθρωποι της ομάδας του Πλωμαρίου διερωτώνται "σε ποιον ανήκει τελικά το γήπεδο;", απευθυνόμενοι πρωτίστως στο Δήμο Λέσβου. "Εμείς ξέρουμε ότι το γήπεδο είναι δημοτικό. Τώρα πως μπορεί ένας προπονητής μιας ομάδας να απαγορεύει την πραγματοποίηση της προπόνησης μιας άλλης ομάδας, αυτό είναι απορίας άξιο", τονίζει ο Στέφανος Σανιδάς και συμπληρώνει: "Είναι μια τακτική που παρατηρείται έντονα μετά τη διεξαγωγή του μεταξύ μας αγώνα, ενώ μέχρι τώρα είχαμε πολύ καλές σχέσεις με την ομάδα της Αναγέννησης. Ήρθαμε με τρία αυτοκίνητα και αναγκαζόμαστε να γυρισουμε πίσω-μπρος. Ας μας πει η δημοτική αρχή, ποιος έχει τελικά διακιοδοσία στο γήπεδο, γιατί εμείς από τις εξελίξεις αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο δημοτικό δεν είναι...".

Το "SL" επικοινώνησε ως όφειλε και με την ομάδα της Αναγέννησης Γέρας, μιλώντας με τον προπονητή της Παναγιώτη Αφαλωνιάτη, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό, δίνοντας όμως μια άλλη διάσταση επί του θέματος: "Όντως οι σχέσεις μας ήταν άριστες μέχρι το μεταξύ μας παιχνίδι. Στη λήξη του όμως ειπώθηκαν κάποιες κουβέντες, είναι η αλήθεια. Ανεξάρτητα πάντως με ό,τι συνέβη τότε, θεωρώ πως οι άνθρωποι του Αιγέα διαμαρτύρονται δίχως λόγο. Τρίτη και Πέμπτη, οι προπονήσεις της Αναγέννησης διεξάγονται 18:30-20:00, αφού νωρίτερα μπαίνουν οι ακαδημίες. Ο Αιγέας ήρθε σήμερα στις 19:00 και ήθελε να μπει στο γήπεδο. Τους εξήγησα ότι η προπόνησή μας ολοκληρώνεται σε μία ώρα και εκείνοι αποχώρησαν. Από την αρχή της χρονιάς, αυτές είναι οι ώρες προπόνησής μας. Δε γνωρίζω γιατί ηρθαν νωρίτερα, ίσως απλώς ήθελαν να δημιουργήσουν θέμα. Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω."

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που το Γήπεδο Παπάδου είναι δημοτικό και εφόσον για να μην επιβαρύνεται ο χλοοτάπητας στο "Μιχαλέλλειο" του Πλωμαρίου ο Αιγέας πραγματοποιεί προπονήσεις και στη Γέρα, καλό θα ήταν ο Δήμος Λέσβου να επιβάλλει ένα ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα γήπεδα της Μυτιλήνης, ώστε να αποφεύγονται οι γκρίνιες και οι έριδες μεταξύ των ομάδων. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey