Βαρύς ο πέλεκυς, με τιμωρίες έδρας!

04/01/2017 - 13:39 Τελευταία τροποποίηση στις 04/01/2017 - 14:12

Βαρύς έπεσε τελικά ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Λέσβου, μετα τις χθεσινές απολογίες τόσο του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής όσο και του Αίγειρου Μυστεγνών, για τα επεισόδια στο μεταξύ τους αγώνα πρωταθλήματος, που έληξε ισόπαλος με σκορ 1-1.

Αρχικά, με βάση το Φύλλο Αγώνα και τα όσα είχε σημειώσει ο διαιτητής Κουλουδής, είχαν τιμωρηθεί οι παίκτες που αποβλήθηκαν (Αντώναρος, Π. Αλεξίου. Π. Ελευθερίου, Σαμπάνης, Τριλιανός και Χατζηβαγιάννης) με τρεις αγωνιστικές, ωστόσο ήταν δεδομένο πως από τη στιγμή που κλήθηκαν σε απολογία οι διοικήσεις των δύο ομάδων, αλλά και όσοι φέρονταν να συμμετείχαν στα επεισόδια με βάση το οπτικό υλικό, οι ποινές θα ήταν βαρύτερες.

Χθες, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της πειθαρχικής. Η διοίκηση του Διαγόρα απέστειλε υπόμνημα με την απολογία της, αποδεχόμενη όσα αναγράφονταν στο φύλλο αγώνα, καταδικάζοντας τα επεισόδια, ενώ απολογήθηκαν τόσο ο προπονητής της ομάδας της Αγίας Παρασκευής Στρατής Αλεξίου, όσο και ο τερματοφύλακας Γιώργος Τσομπανέλλης. Χωρίς την παραμικρή ένταση ολοκληρώθηκε και η απολογία του Αίγειρου Μυστεγνών.

Τα μέλη της πειθαρχικής αποφάσισαν αμέσως μετά βαριές ποινές, τιμωρώντας και τις δύο ομάδες για συμμετοχή τους σε εκτεταμένα επεισόδια, που προκάλεσαν και τραυματισμό:

  • Στον Διαγόρα επιβλήθηκε ποινή τριών αγωνιστικών στην έδρα του και χρηματικό πρόστιμο ύψους 500€
  • Στον Αίγειρο επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής στην έδρα του και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150€, που λόγω υποτροπής διπλασιάζεται στα 300€.
  • Στον προπονητή του Διαγόρα Στρατή Αλεξίου ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 60 ημέρες (αρχομένης από τις 04/01/2017 εως και τις 04/03/2017) και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100€
  • Στον τερματοφύλακα του Διαγόρα Γιώργο Τσομπανέλλη ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημέρες, ωστόσο είναι υπότροπος από το κύπελλο και αυτή διπλασιάζεται στις 30 ημέρες (αρχομένης από τις 04/01/2017 εως και 02/02/2017)
  • Στον εκπρόσωπο του Διαγόρα Χαράλαμπο Παρέλλη ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 30 ημέρες (αρχομένης από τις 04/01/2017 εως και τις 02/02/2017) και χρηματικό πρόστιμο 50€

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η έκθεση του υπέρ-παρατηρητή αγωνα Χάρη Καλλία, αλλά και του παρατηρητή Λεωνίδα Σταυρινού, αφού στο φύλλο αγώνα υπήρχαν ελλείψεις συγκριτικά με το οπτικό υλικό, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η έκθεση της αστυνομίας δεν έκανε λόγο για εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, παρα μόνο για απόπειρα, εστιάζοντας περισσότερο στη συμπλοκή παικτών και προπονητών. Με βάση και αυτό το στοιχείο, η πειθαρχική επιτροπή αποφάσισε να καλέσει σε απολογία και τον προπονητή του Αίγειρου Μυστεγνών, Θόδωρο Παπαλόπουλο, την Τρίτη 10/01/2017 και ώρα 17:00.

Οι ποινές είναι πρωτοφανείς, αλλά εξίσου πρωτοφανή ήταν και όσα διαδραματίστηκαν εντός αγωνιστικού χώρου. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι όλες είναι εφέσιμες στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, με το ανάλογο χρηματικό παράβολο.

Το Κοράκι πάντως τα είχε προβλέψει από τις 23 Δεκεμβρίου, λίγο μετά την ανάρτηση των πρώτων ποινών, με βάση το φύλλο αγώνα. Απόλυτη επιβεβαίωση...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey