Τα σενάρια για τον τίτλο

15/05/2017 - 18:45 Τελευταία τροποποίηση στις 15/05/2017 - 23:56

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, Αιγέας και Διαγόρας θα «χτυπηθούν» για τον τίτλο της Α’ ΕΠΣ Λέσβου και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, στη μεταξύ τους μονομαχία την Τετάρτη (17/5).

Η ομάδα του Πλωμαρίου γνωρίζει πολύ καλά πως με νίκη θα είναι σίγουρη πρωταθλήτρια, ενώ θα διατηρεί αυξημένες πιθανότητες και μετά από ενδεχόμενη ισοπαλία στο ντέρμπι.

Τι θέλει ο Διαγόρας

Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής χρειάζεται αποκλειστικά και μόνο τη νίκη κόντρα στον Αιγέα, για να έχει την κατάσταση στα δικά της… μέτρα, υποδεχόμενη μετά τον αδιάφορο Αετό στην έδρα της. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα εξαρτάται από τις διαθέσεις του Αίγειρου στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στον Αιγέα, περιμένοντας να κερδίσει τους Πλωμαρίτες, χωρίς ωστόσο βαθμολογικό κίνητρο.

Πιθανότητα τριπλής ισοβαθμίας

Ισοβάθμησαν στην κανονική διάρκεια, μπορεί να συμβεί και στα Playoffs. Πώς; Με ισοπαλία στο «Μιχαλέλλειο» ανάμεσα σε Αιγέα και Διαγόρα, δύο νίκες του Αίγειρου κόντρα σε Αετό και μέσα στο Πλωμάρι, καθώς και με νίκη της ομάδας της Αγίας Παρασκευής απέναντι στους Λουτραγώτες. Και οι τρεις έτσι θα ισοβαθμούν στους 14 πόντους, αλλά μόνο ένας θα επωφελείται από αυτό το ενδεχόμενο. Ποιος; Ο Διαγόρας, που θα έχει υπό αυτές τις προϋποθέσεις +1 βαθμό από τον Αιγέα στην τριπλή ισοβαθμία (ο Αίγειρος θα έχει 4 πόντους), προσμετρώντας μόνο τα ματς μεταξύ των τριών.

Σενάριο με πρωταθλητή τον Αίγειρο

Η μόνη περίπτωση να πάρει τον τίτλο η ομάδα των Μυστεγνών προϋποθέτει δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια της και δύο… δώρα από τον Διαγόρα. Κι αυτό γιατί θα πρέπει η ομάδα της Αγίας Παρασκευής να κερδίσει μέσα στο Πλωμάρι τον Αιγέα και ακολούθως να… βγάλει τα μάτια της, εντός έδρας, με αντίπαλο τον αδιάφορο Αετό Λουτρών. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Αίγειρος θα έφτανε τους 14 πόντους, ενώ στους 13 θα έμεναν Αιγέας και Διαγόρας.

Αποτελέσματα - Πρόγραμμα:

1η Αγωνιστική (3/5)
Αιγέας Πλωμαρίου – Αετός Λουτρών 2-0
Αίγειρος Μυστεγνών – Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-0

2η Αγωνιστική (7/5)
Αετός Λουτρών – Αίγειρος Μυστεγνών 1-1
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής – Αιγέας Πλωμαρίου 1-1

3η Αγωνιστική (10/5)
Αίγειρος Μυστεγνών – Αιγέας Πλωμαρίου 2-3
Αετός Λουτρών – Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-1

4η Αγωνιστική (14/5)
Αετός Λουτρών – Αιγέας Πλωμαρίου 1-4
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής – Αίγειρος Μυστεγνών 3-0

5η Αγωνιστική (17/5)
Αίγειρος Μυστεγνών – Αετός Λουτρών
Αιγέας Πλωμαρίου – Διαγόρας Αγ. Παρασκευής

6η Αγωνιστική (21/5)
Αιγέας Πλωμαρίου – Αίγειρος Μυστεγνών
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής – Αετός Λουτρών

  Βαθμολογία  Β.
1. Αιγέας Πλωμαρίου  13
2. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 10
3. Αίγειρος Μυστεγνών 8
4. Αετός Λουτρών 2

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey