Το «Survivor» των ανατροπών!

18/05/2017 - 19:14

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα Playoffs στην Α’ ΕΠΣ Λέσβου, ο Διαγόρας είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής, που οδήγησε την κούρσα του πρωταθλήματος στο μεγαλύτερο μέρος του, μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην έναρξη των Playoffs, ξεκινώντας από την 3η θέση στο -4 από τον Αίγειρο και στο -1 από τον Αιγέα, αλλά φρόντισε να αποδείξει μέσα στο γήπεδο, ότι διαθέτει βαριά φανέλα και δικαιωματικά έχει τον πρώτο λόγο αυτή τη στιγμή.

Μπορεί στην έναρξη των Playoffs, να πίστευαν οι περισσότεροι πως ο Αίγειρος θα τερμάτιζε πρώτος, αλλά από τη στιγμή που στις δύο πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα των Μυστεγνών έχασε το μπόνους, τα πάντα άλλαξαν. Τη σκυτάλη πήρε ο Αιγέας, που κέρδισε μέσα στη Θερμή τους Μυστεγνιώτες, αλλά την ίδια ώρα ο Διαγόρας καραδοκούσε. Πρώτα «κέρασε» τρία γκολ στον Αίγειρο με μια εμφάνιση τόσο πειστική, που θορύβησε ακόμα και τον Αιγέα, ο οποίος αν και είχε το πλεονέκτημα να παίζει όλη τη χρονιά στο απόρθητο φρούριο του «Μιχαλέλλειου», λύγισε υπό το βάρος της πίεσης του τίτλου. Ο Γιώργος Σπάρταλης όμως και οι παίκτες του, συνεπικουρούμενοι από τον Θανάση Γιαννακέλλη και τον Χρυσόστομο Χατζηκυριαζή –οι οποίοι ενδεχομένως και να μην το πίστευαν 100% στην πρεμιέρα των Playoffs- έφεραν… τούμπα την κατάσταση. Και δικαίως θα στήσουν φιέστα ανόδου την Κυριακή μαζί με τους φιλάθλους τους, οι οποίοι τους ακολούθησαν πιστά και στη Θερμή και στα Λουτρά, αλλά και στο Πλωμάρι.

Υπέρ και κατά

Οι τρεις μονομάχοι του τίτλου είχαν ο καθένας τα δικά του προτερήματα και μειονεκτήματα. Ο Αίγειρος είχε το ρόστερ, αλλά όχι την «καυτή» έδρα. Ο Αιγέας είχε το δέσιμο της οικογένειας, αλλά όχι την ψυχολογία του νικητή στον κρίσιμο τελικό. Ο Διαγόρας μπορεί να μην είχε πολλές επιλογές στο ρόστερ του, αλλά κατέθεσε ψυχή και καρδιά, παίζοντας με τη βαριά του φανέλα κόντρα στα προγνωστικά. Ήταν η μόνη ομάδα από τις τρεις εξάλλου, που έχει αγωνιστεί την τελευταία 10ετία σε εθνική κατηγορία, ξεφεύγοντας από τα στενά νησιωτικά όρια.

Ειδική μνεία όμως πρέπει να γίνει και στον Αετό Λουτρών, που μπορεί να μην είχε τη δυναμική να πάρει τον τίτλο, αλλά έπαιξε στα ίσα όλα τα ματς, σεβόμενος την ιστορία του. Και επειδή ο Θεαγένης Διονυσάτος και οι ποδοσφαιριστές του απολαμβάνουν τη διαδικασία, θα είναι εξίσου ανταγωνιστικοί και στην Αγία Παρασκευή. Κάτι που μετατρέπει το ματς με τον Διαγόρα σε ακόμα πιο ενδιαφέρον, στο πιο ανατρεπτικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Α’ ΕΠΣ Λέσβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey