Σημαντικές αλλαγές σε προπονητές και Playoffs

25/07/2017 - 18:31 Τελευταία τροποποίηση στις 25/07/2017 - 18:46

Η προκήρυξη της ΕΠΣ Λέσβου για τα τοπικά πρωταθλήματα περιελάμβανε αρκετές αλλαγές και η κυριότερη έχει να κάνει με την ανάδειξη του πρωταθλητή, αφού διαφοροποιείται σε σχέση με πέρυσι ο προσδιορισμός των βαθμών, με τους οποίους θα ξεκινούν οι ομάδες τη διαδικασία των playoffs.

Παράλληλα, όμως, κάθε σύλλογος της Α’ ΕΠΣ Λέσβου, όπως και κάθε ομάδα που παίρνει μέρος στα πρωταθλήματα υποδομής, θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλάβει διπλωματούχο προπονητή UEFA και σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται χρηματική ποινή 50€ από την ΕΠΣΛ για κάθε αγωνιστική των διοργανώσεων, όπου συμμετέχουν.

Σε ότι αφορά τα Playoffs της Α’ ΕΠΣ Λέσβου για την περίοδο 2017 – 2018, οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα αγωνιστούν σε μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, διατηρώντας αυτή τη φορά το 50% των βαθμών τους, με στρογγυλοποίηση υπέρ τους. Διατηρείται, όμως και η πριμοδότηση των 3β. στον 1ο, των 2β. στον 2ο και του 1β. στον 3ο του πίνακα.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, είναι ότι παρότι κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο η ΕΠΣΛ συνάντησε μια χαρακτηριστική αδικία, όταν μεταξύ των πρώτων ομάδων της Α’ Κατηγορίας υπήρξε τριπλή ισοβαθμία, αλλά στα Playoffs ξεκίνησαν με 3β., 2β. και 1β. αντίστοιχα, αυτή φέτος αποκαθίσταται τελικά εν μέρει. Σε άρθρο τότε του «SportLesvos.gr» είχε επισημανθεί η σχετική «παραφωνία», με αναλυτικά παραδείγματα για το πώς θα ήταν η βαθμολογία εάν εφαρμοζόταν το ορθολογικότερο σύστημα Playoffs της Super League, όπου διαιρείται η βαθμολογική διαφορά των τριών πρώτων ομάδων από τον 4o του πίνακα, ο οποίος αποτελεί τη βάση υπολογισμού, διατηρώντας μια σχετική ισορροπία. Στην ΕΠΣΛ, προσπάθησαν να κάνουν βελτιωτικές κινήσεις, όμως και πάλι υπάρχει πριμοδότηση, η οποία αλλάζει τις ισορροπίες.

Κοινώς, δεν προτίμησαν την πεπατημένη της Super League, αλλά αποφάσισαν να εφαρμόσουν κάτι ενδιάμεσο, ευελπιστώντας πως δεν θα χρειαστεί να «απολογηθούν» φέτος, θεωρώντας προφανώς ότι πολύ δύσκολα θα συμβεί ξανά μια τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή.

Με την παρούσα διαφοροποίηση στην προκήρυξη, ο περσινός πίνακας θα διαμορφωνόταν ως εξής, συγκριτικά με πέρυσι, αλλά και με βάση το σύστημα της Super League:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey