Συνεχίζουν νικηφόρα οι πρωτοπόροι

17/12/2017 - 18:58 Τελευταία τροποποίηση στις 17/12/2017 - 20:01

Ο Όλυμπος Αγιάσου πέρασε και από την έδρα του Ανδρονικά Παρακοίλων (1-2), παραμένοντας μαζί με τον Αίγειρο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α' ΕΠΣ Λέσβου μετά το τέλος και της 14ης Αγωνιστικής. Η ομάδα των Μυστεγνών επικράτησε μέσα στην έδρα του Αρίωνα Μήθυμνας (0-1). Νικηφόρα συνέχισε και ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, που επιβλήθηκε στη Θερμή του Οδυσσέα Ελύτη (2-4), όπως και ο Αιγέας που κέρδισε στο Πλωμάρι την Αναγέννηση Γέρας (3-0). Σημαντική νίκη κατέκτησε ο Μεσότοπος απέναντι στον Πολιχνίτο (1-0), όπως και ο Κεραυνός Αφάλωνα με αντίπαλο τον Αχιλλέα Πέτρας (2-0). Τέλος ο Αετός Λουτρών συνέτριψε τον Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους (6-2). 

Ρεπορτάζ | Νίκος Λαγουτάρης

14η Αγωνιστική (17/12, 15:00)

Μεσότοπος-Πολιχνίτος 1-0 (0-0)
Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Βλουτέλλης, Βασιλακάκης, Βουλγαρέλλης
Παρατηρητής: Βογιατζής

Πολύ σημαντική νίκη κατέκτησε ο Μεσότοπος, που επιδόθηκε σε΄έναν επιθετικό μονόλογο. Οι χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων άγχωσαν συνολικά την ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή, για την οποία η λύτρωση ήρθε στο 75ο λεπτό έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Φοίβος Τσιπάς σέντραρε και ο Παντελής Κουλουδής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αποβλήθηκε από τον Πολιχνίτο ο Παναγιώτης Αλεξίου.

Αιγέας Πλωμαρίου-Αναγέννηση Γέρας 3-0 (0-0)
«Μιχαλέλλειο» Πλωμαρίου
Κουκούλας, Καρμίρης, Κακαδέλλης
Παρατηρητής: Πετρέλλης

Ο Αιγέας δε... χαρίστηκε στην Αναγέννηση, φιλοδωρώντας τη με τρία γκολ στο ντεμπούτο του Γιώργου Σπάρταλη στον πάγκο της. Μετά από ένα στείρο πρώτο μέρος, ο Γιώργος Βελούτσος άνοιξε το σκορ στην επανάληψη, ενώ ο συνήθης ύποπτος Άνταμ έκανε το 2-0 λίγο αργότερα. Ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος, μπήκε και το τρίτο γκολ των Πλωμαριτών μετά από κόρνερ του Καβαρνού και αυτογκόλ των φιλοξενούμενων. 

Αρίων Μήθυμνας-Αίγειρος Μυστεγνών 0-1 (0-0)
Γήπεδο Μήθυμνας
Μποντάκης, Παντελαίων, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Πελέκος

Με «2» συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του Γιώργου Κουτρομπίλα στον πάγκο του Αίγειρου, χάρη σε γκολ του Καραδημητράκη στο 48ο λεπτό από κεφαλιά ασίστ του Βαξεβάνη, έπειτα από κόρνερ του Σπάρταλη. Η ομάδα των Μυστεγνών ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές, αλλά ο Αρίων Μήθυμνας θα μπορούσε να έχει πετύχει κάποιο γκολ αν λόγω ατυχίας δεν σημάδευε τα αντίπαλα δοκάρια. Στο 49' σε σουτ του Δελόλμα η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο και ο ίδιος παίκτης είχε νέο δοκάρι στο 70ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν δεύτερο γκολ, αλλά ο Χατζηκλειδαράς αστόχησε σε πέναλτι (88'), το οποίο απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Αρίωνα (το είχε κερδίσει ο Γιακαλής σε ανατροπή του). 

Ανδρονικάς Παρακοίλων-Όλυμπος Αγιάσου 1-2 (0-1)
Γήπεδο Παρακοίλων
Βουρανής, Καραμπάσης, Ψύλλος
Παρατηρητής: Σταυρίδης

«Λασπομαχία» στα Παράκοιλα με πολλές κίτρινες κάρτες και τρεις αποβολές από τον διαιτητή Βουρανή σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Τεράστια η νίκη του Ολύμπου, που αστόχησε σε πέναλτι (12') με εκτελεστή τον Ρόλι, με τουν Κουτλή να αποκρούει. Ο Χατζέλλης (25') έκανε το 0-1 για την ομάδα της Αγιάσου και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Η ομάδα του Παπαλόπουλου έμεινε με 10 παίκτες στο 80ο λεπτό, λόγω αποβολής του Τόρρα, αλλά κατάφερε στο 84' να κάνει το 0-2 με νέο πέναλτι, που εκτέλεσε αυτή τη φορά εύστοχα ο Ρόλι (το κέρδισε ο Μαστραντωνάς). Στη συνέχεια ο Βουρανής απέβαλλε τον Κουκούλα του Ανδρονικά. Στις καθυστερήσεις ο Ανδρονικάς βρήκε δίχτυα με εκτέλεσε πέναλτι του Νταή, παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Τσαμπλάκος που επίσης αποβλήθηκε.

Οδυσσέας Ελύτης-Ατρόμητος Ανεμώτιας 2-4 (1-2)
Ενωσιακό Θερμής
Κουλουδής, Λέκκας, Σαρρής
Παρατηρητής: Ντουνιάς

Ιδιαίτερα παραγωγικό ματς στο ξεκίνημα με τρία γκολ στα πρώτα 12 λεπτά. Ο Σεφουλάι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (2') με σουτ και ο Φιλιανός έκανε με πανομοιότυπο τρόπο το 0-2 (11'). Όμως ο νεαρός Μαμουλέλλης μείωσε με κεφαλιά σε 1-2 (12'), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη συνέχεια. Ακολούθησαν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή από πλευράς φιλοξενούμενων, αλλά και για μια ακόμη φορά πολλά νεύρα εντός αγωνιστικού χώρου. Στο 66', μετά από κόρνερ του Κλάους Σεφουλάι, ο Ζαφειρίου με κεφαλιά έκανε το 1-3 και στο 70' με τον ίδιο τρόπο, ξανά από κόρνερ του Σεφουλάι ο Ζαφειρίου και πάλι έγραψε το 1-4. Ο εμφανώς βελτιωμένος Οδυσσέας Ελύτης έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Καλουτζή, αλλά στο 78' ο νεαρός Πολύζος διαμόρφωσε το τελικό 2-4 με προβολή έπειτα από σέντρα του Αναιρούση. Δοκάρι είχε η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου σε σουτ του Χατζηδιαμαντή, που τράνταξε το οριζόντιο.

Κεραυνός Αφάλωνα-Αχιλλέας Πέτρας 2-0 (1-0)
«Καραπαναγιώτειο» Μόριας
Πατζατζής, Πούλος, Συκάς
Παρατηρητής: Γονιδέλλης

Με την πλάτη στον τοίχο αγωνιζόταν ο Κεραυνός, πανηγυρίζοντας νίκη μετά από καιρό χάρη σε δύο γκολ του Στιβ Νικολάεφ, ένα σε κάθε ημίχρονο. Ο ίδιος παίκτης κυνήγησε το χατ τρικ, αλλά ήταν άστοχος στις υπόλοιπες προσπάθειές του.

Αετός Λουτρών-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 6-2 (3-1)
Γήπεδο Λουτρών
Δουκάκης, Παράσχου, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Ψάνης

Εξάσφαιρος αποδείχθηκε ο Αετός, κάνοντας πρόβα πριν το ντέρμπι με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας. Ο Μουτζούρης με πέναλτι άνοιξε το σκορ για την ομάδα των Λουτρών (11') και τρία λεπτά αργότερα ο Κροτσίδας έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από μαγική ενέργεια του Τζίμη Βλαστέλλη, πλασάροντας σωστά για το 2-0. Ο ίδιος παίκτης έκανε με σουτ και το 3-0 στο 27'. Αμέσως μετά ο Χατζηβαγιάννης μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε 3-1 (30'), που ήταν και σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Νομίδης με σουτ έκανε το 4-1 με σουτ, για να μειώσει ο Αλκιβιάδης με γκολ του Ζήση σε 4-2 (82'). Με τη σέντρα ο Καλλιμαντζέρος διαμόρφωσε το 5-2 (84') και το τελικό 6-2 έκανε στο 88' ο Προκόπης Βασιλέλλης. Στα αξιοσημείωτα μια τριπλή απόκρουση του τερματοφύλακα Δημήτρη Παυλή σε διαδοχικά σουτ των παικτών της ομάδας του Κάτω Τρίτους μέσα από την περιοχή.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey