Πέταξε περήφανα ο Αετός!

23/12/2017 - 17:12 Τελευταία τροποποίηση στις 24/12/2017 - 11:06

Με τον Αετό Λουτρών μεγάλο νικητή στο ντέρμπι, ολοκληρώθηκε η 15η Αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Λέσβου. Η ομάδα του Θεαγένης Διονυσάτου επικράτησε μέσα στην έδρα του Ατρόμητου Ανεμώτιας (0-2) σε ένα ματς με ένταση. Νικηφόρα συνέχισαν την πορεία τους Όλυμπος Αγιάσου και Αίγειρος Μυστεγνών, επικρατώντας του Αρίωνα Μήθυμνας (2-1) και του Μεσοτόπου (4-1), αντίστοιχα. Μεγάλο «2» πανηγύρισε η Αναγέννηση Γέρας μέσα στον Πολιχνίτο (2-3), αλλά και ο Κεραυνός Αφάλωνα απέναντι στον Οδυσσέα Ελύτη (2-0). Πρώτη νίκη για τον Αχιλλέα Πέτρας κόντρα στον Ανδρονικά Παρακοίλων (2-1). Τέλος, ο Αιγέας Πλωμαρίου πέρασε με νίκη από το γήπεδο του Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους (1-4).

Ρεπορτάζ | Νίκος Λαγουτάρης

15η Αγωνιστική (23/12, 15:00)

Πολιχνίτος-Αναγέννηση Γέρας 2-3
Γήπεδο Πολιχνίτου
Λέκκας, Λυρής, Μέστρος
Παρατηρητής: Βασιλακάκης

Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Γιώργου Σπάρταλη, σε ένα ανοικτό ματς και από τις δύο ομάδες. Στο 2' ο Τακός έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους, αλλά στο 9' ο Σταματίου ισοφάρισε σε 1-1. Όμως στο 16' ο Τρεμούλας έδωσε ξανά προβάδισμα στην Αναγέννηση Γέρας και στο 24' με εκτέλεση φάουλ ο Μαγδαληνός Βλάμης έκανε το 1-3. Στην επανάληψη, ο Πολιχνίτος πίεσε και κατάφερε να μειώσε σε 2-3 με γκολ του Άγγελου Αλεξίου, αλλά το σκορ αυτό έμεινε ως το τέλος. 

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Αιγέας Πλωμαρίου 1-4
Γήπεδο Κάτω Τρίτους
Συβρής, Πούλος, Βουλγαρέλλης
Παρατηρητής: Ψαρρόπουλος

Επιθετικός μονόλογος για τον Αιγέα, που προηγήθηκε με φάουλ του Αγκόλι (10') και με γκολ του Χρυσάφη (20') έκανε το 0-2. Πριν το ημίωρο, είχε μπει και τρίτο γκολ για την ομάδα του Πλωμαρίου από τον Γιώργο Βελούτσο (27'). Οι φιλοξενούμενοι έχασαν και πέναλτι με τον Αγκόλι λίγο αργότερα. Ο Άνταμ, που πέρασε ως αλλαγή στο ματς πέτυχε το 0-4 και στις καθυστερήσεις ο Τριανταφυλλόπουλος διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Όλυμπος Αγιάσου-Αρίων Μήθυμνας 2-1
«Χριστοφίδειο» Αγιάσου
Δουκάκης, Καραμπάσης, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Παπουτσέλλης

Ο Όλυμπος πέτυχε αγχωτική νίκη απέναντι στον Αρίωνα Μήθυμνας, παρότι ξεκίνησε ιδανικά με εύστοχο πέναλτι του Πετρουζέλλη (9'), έπειτα από ανατροπή του Τσομπανέλλη. Οι φιλοξενούμενοι όμως κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με καταπληκτικό γκολ του Στρατή Δελόλμα, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ από το κέντρο έκανε το 1-1. Η λύτρωση για την ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου, που πίεσε και είχε δύο δοκάρι, ήρθε στο 87ο λεπτό με ωραίο σουτ του Τσομπανέλλη σε μια φάση που η μπάλα «στριφογύρισε» μέσα στην περιοχή και κατέληξε τελικά στα δίχτυα. 

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αετός Λουτρών 0-2
Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» Καλλονής
Βουρανής, Μπάλιακα, Ψύλλος
Παρατηρητής: Κατσαρός

Ο Ατρόμητος Ανεμώτιας είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με Σεφουλάι και Φιλιανό, αλλά δεν τις μετουσίωσε σε γκολ και το πλήρωσε στην επανάληψη. Ο Στρατής Διονυσάτος άνοιξε το σκορ στο 64ο λεπτό με εκτέλεση κόρνερ, στέλνοντας απευθείας την μπάλα στα δίχτυα. Ο Κροτσίδας στο 69' έκανε το 0-2 με καταπληκτικό σουτ, νικώντας για δεύτερη φορά τον Παπαδέλλη.

Στο 28ο λεπτό το ματς διακόπηκε προσωρινά από τον διαιτητή Βουρανή, φεύγοντας για κάποια λεπτά στα αποδυτήρια μαζί με τους βοηθούς του, λόγω ύβρεων από την εξέδρα.

Αίγειρος Μυστεγνών-Μεσότοπος 4-1
Ενωσιακό Θερμής
Πατσατζής, Παντελαίων, Χατζημωϋσής
Παρατηρητής: Χρόνης

Από νωρίς πήρε προβάδισμα ο Αίγειρος, που άνοιξε το σκορ με τον Σπάρταλη (5'). Στο 43' ο ίδιος παίκτης έκανε και το 2-0, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Ο Χατζηκλειδαράς με σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 82' ο Βουργουτζής πέτυχε το 4-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μπριλάκη λίγο πριν το τέλος.

Αχιλλέας Πέτρας-Ανδρονικάς Παρακοίλων 2-1
Γήπεδο Πέτρας
Μποντάκης, Φαναρτζής, Κακαδέλλης
Παρατηρητής: Πελέκος

Δεύτερη νίκη για τον Αχιλλέα, που προηγήθηκε με τον Νούρτσε 1-0. Ο Γαβριήλ πέτυχε το 2-0, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα της Πέτρας. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε εκτέλεση πέναλτι του Γ. Σαμπάνη (70'), παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Ράμα, που αποβλήθηκε κιόλας με απευθείας κόκκινη κάρτα. Την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε και ο Νικολέλλης από τους φιλοξενούμενους λίγο αργότερα. 

Κεραυνός Αφάλωνα-Οδυσσέας Ελύτης 2-0
«Καραπαναγιώτειο» Μόριας
Κουκούλας, Βλουτέλλης, Παράσχου
Παρατηρητής: Ντουνιάς

Ο Κεραυνός άνοιξε το σκορ με τον Μπουντακόπουλο στο πρώτο μέρος, αλλά ο Οδυσσέας Ελύτης είχε ευκαιρίες χωρίς να μπορεί να ισοφαρίσει. Ο Καβαλίκας σκόραρε με πέναλτι (το κέρδισε ο ίδιος) ένα δεύτερο γκολ στην επανάληψη για τον Κεραυνό, που κατέκτησε έτσι σπουδαία νίκη, η οποία του δίνει άλλο αέρα στη μάχη για την αποφυγή των Playouts.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey