Ματσάρα στην Αγιάσο, «μαντάρα» στη Μόρια!

21/01/2018 - 20:04 Τελευταία τροποποίηση στις 22/01/2018 - 15:49

Ισόπαλο ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της 17ης Αγωνιστικής, με τον Όλυμπο Αγιάσου να χάνει μεγάλη ευκαιρία απέναντι στον Αίγειρο Μυστεγνών, δεχόμενος την ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Το αποτέλεσμα αυτό κράτησε στην κορυφή την ομάδα του Γιώργου Κουτρομπίλα, αποκτώντας ωστόσο συγκάτοικο τον Αιγέα Πλωμαρίου, ο οποίος κέρδισε τον Κεραυνό (1-4) σε ένα ματς με φρικτά παράπονα για τη διαιτησία του Πατσατζή και τις υποδείξεις του βοηθού Φαναρτζή από την ομάδα του Αφάλωνα.

17η Αγωνιστική (21/1, 15:00)

Όλυμπος Αγιάσου-Αίγειρος Μυστεγνών 1-1 (0-0)
«Χριστοφίδειο» Αγιάσου
Κουλουδής, Καραμπάσης, Μπάλιακα
Παρατηρητής: Πάνου

Κάτω από δυνατή βροχόπτωση ξεκίνησε το ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη ως το τέλος, αλλά να μοιράζονται τους βαθμούς. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Δασκάλου είχε οριζόντιο δοκάρι για τον Αίγειρο σε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, χάνοντας μια ακόμα καλή ευκαιρία με τον Βουργουτζή σε σουτ που έφυγε άουτ (10'). Δύο λεπτά μετά ο Όλυμπος είχε κι εκείνος δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ του Πετρουζέλλη, που μπέρδεψε τόσο τους αμυντικούς όσο και τον τερματοφύλακα Παπαδάτο των φιλοξενούμενων. Στο 27' σε σέντρα του Χατζηκλειδαρά, η κεφαλιά του Βουργουτζή προσέκρουσε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι μετά από παρέμβαση με τα ακροδάχτυλα του τερματοφύλακα Καραβασίλη, ο οποίος επιστρατεύτηκε μετά από μια... πενταετία λόγω του τραυματισμού του Κλεομένη Παπαλόπουλου.

 

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Γιώργου Κουτρομπίλα είχε δύο καλές στιγμές με Βουργουτζή (47') και Δασκάλου (49'), μπαίνοντας δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 65' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Χατζηκλειδαρά να σεντράρει παράλληλα και τον Βουργουτζή να μπερδεύεται, πατώντας την μπάλα, η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Καραβασίλης κράτησε το μηδέν σε κεφαλιά του Καραδημητράκη (75') και στο επόμενο λεπτό ο Όλυμπος άγγιξε το γκολ με τον Ρόλι Χατζηλάρι να μην μπορεί να νικήσει τον Παπαδάτο μέσα από την περιοχή. Στην επόμενη φάση όμως, η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου άνοιξε το σκορ μετά από κόρνερ του Πετρουζέλλη και κοντινή επαφή του Τζιώτη με κεφαλιά, αλλάζοντάς πορεία στην μπάλα που αναπαύτηκε στην εστία του Αίγειρου (77').

Στο 80' η ομάδα των Μυστεγνών λίγο έλειψε να ισοφαρίσει, αλλά ο Δασκάλου είδε τον Τσομπανέλλη να απομακρύνει την μπάλα στο τετ α τετ με τον Καραβασίλη, ο οποίος όμως τραυματίστηκε στο 86ο λεπτό. Χωρίς άλλον τερματοφύλακα, ο Όλυμπος έδωσε γάντια στον αμυντικό Γκέρι Τόρρα (όπως και στο ματς με τον Μεσότοπο).

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κουλουδής έδωσε φάουλ υπέρ του Αίγειρου, προκαλώντας διαμαρτυρίες στην πλευρά του Ολύμπου. Ο Δασκάλου έφερε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Καβαλίκας έπιασε μια κεφαλιά και ο Τριλιανός με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 1-1, παγώνοντας το «Χριστοφίδειο».

Στον πανηγυρισμό του γκολ, οι Αγιασώτες ισχυρίζονται ότι ο σκόρερ προκάλεσε με τη συμπεριφορά του και μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα δημιουργήθηκε επεισόδιο την ώρα που ο Τριλιανός αποχωρούσε από το γήπεδο. Να σημειωθεί ότι στο 80ο λεπτό του ματς τραυματίστηκε ο Νίκος Δρακούλης στη μύτη και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε προληπτικά στο «Βοστάνειο».

Κεραυνός Αφάλωνα-Αιγέας Πλωμαρίου 1-4 (1-1)
«Καραπαναγιώτειο» Μόριας
Πατσατζής, Τσιμόπουλος, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Βασιλακάκης

Νίκη για τον Αιγέα με πολλά παράπονα από πλευράς Κεραυνού στο «Καραπαναγιώτειο» της Μόριας. Ο Αγκόλι άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ευτύχης Βουλγαρέλλης ισοφάρισε πριν την ανάπαυλα για τον Κεραυνό σε 1-1. Οι γηπεδούχοι λίγο αργότερα ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Ρομέου, σε μια φάση που ο τερματοφύλακας Γεωργιάδης έκανε ασταθή απόκρουση και σε περίπτωση που δινόταν παράβαση από τον διαιτητή θα έπρεπε και να αποβληθεί. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με γκολ του Μαμάκου, αλλά ο Κεραυνός ζήτησε και δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή του Τσακίρη, με τον διαιτητή Πατσατζή να δίνει ξανά συνέχεια στο ματς. Ακολούθησε η αποβολή του Γιάννη Βελούτσου των Πλωμαριτών με απευθείας κόκκινη για εξύβριση και ένα ακυρωθέν γκολ του Αιγέα, ως οφσάιντ. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν και τρίτο γκολ με τον Άνταμ Σουλεϊμάνα Γκουνλού και κάπου εκεί όλα τέλειωσαν. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε ο νεαρός Χρυσάφης. Να σημειωθεί ότι «βράζει» ο Κεραυνός Αφάλωνα για τις υποδείξεις Πατσατζή, αλλά και του βοηθού Φαναρτζή, κάνοντας λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος! 

Αχιλλέας Πέτρας-ΑΟ Μεσοτόπου 1-2 (0-2)
Γήπεδο Πέτρας
Δουκάκης, Συβρής, Σαρρής
Παρατηρητής: Φιλιππόπουλος

Χωρίς να επηρεαστεί από την κούραση των 120 λεπτών στον μεσοβδόμαδο ημιτελικό του Κυπέλλου Λέσβου, ο ΑΟ Μεσοτόπου πανηγύρισε το τρίποντο μέσα στην Πέτρα επί του Αχιλλέα. Δύο γκολ πέτυχε στο πρώτο μέρος ο νεαρός Αλέξης Μπριλάκης, το πρώτο με σουτ και το δεύτερο με κεφαλιά. Ο Αχιλλέας Πέτρας μείωσε σε 1-2 με γκολ του Κύριλλου Νικόλοφ (48'), προσπαθώντας ως το τέλος για την ισοφάριση. Μάλιστα ο Πάντας είχε δοκάρι στη συνέχεια για την ομάδα της Πέτρας.

Πολιχνίτος-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 1-0 (0-0)
Γήπεδο Πολιχνίτου
Λέκκας, Μέστρος, Καρδάσης
Παρατηρητής: Ψάνης

Νίκη - ανάσα για τον Πολιχνίτο μετά από αρκετές αγωνιστικές, κόντρα σε έναν Αλκιβιάδη που πάλεψε αλλά δεν κατόρθωσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 69ο λεπτό με σκόρερ τον Στρατή Καββαδά, που είχε περάσει 5 λεπτά νωρίτερα στο γήπεδο ως αλλαγή. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Γονιδέλλη στο πρώτο μέρος, με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Οδυσσέας Ελύτης-Αρίων Μήθυμνας 2-0 (1-0)
Ενωσιακό Θερμής
Βλουτέλλης, Βουλγαρέλλης, Παράσχου
Παρατηρητής: Χρόνης

Πανάξια νίκη πήρε ο Οδυσσέας Ελύτης απέναντι στον Αρίωνα Μήθυμνας, αναπτερώνοντας τις ελπίδες στη μάχη για την παραμονή. Ο Λεωνίδας Καλουτζής πήδηξε πιο ψηλά από όλους από κόρνερ και άνοιξε με κεφαλιά το σκορ στο πρώτο μέρος. Ο νεαρός Ευαγελέλλης πέτυχε το 2-0 μετά από καταπληκτική σέντρα του Καλουτζή, «κλειδώνοντας» τη νίκη για τον Οδυσσέα Ελύτη.

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αναγέννηση Γέρας 3-1 (1-0)
Στάδιο «Κ. Κεντέρης» Καλλονής
Κουκούλας, Πούλος, Χατζημωϋσής
Παρατηρητής: Σταθάκης

Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, που έπρεπε να διαχειριστεί και τα 120 λεπτά του ημιτελικού της Τετάρτης. Ο Γρούβας άνοιξε το σκορ στο πρώτο μέρος με ψύχραιμο πλασέ και στην επανάληψη, ο Γιάννης Τακός ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα του Γιώργου Σπάρταλη, αλλά τα χαμόγελα των φιλοξενούμενων δεν κράτησαν πολύ αφού ο Ζαφειρίου έκανε με τη σέντρα το 2-1. Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου έφτασε και στο 3-2 με αυτογκόλ του Μαγδαληνού Βλάμη. Από μία αποβολή για τις δύο ομάδες, αφού ο Αντώναρος του Ατρομήτου και ο Τηνιακός της Αναγέννησης πήραν νωρίτερα την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Ανδρονικάς Παρακοίλων-Αετός Λουτρών 1-1 (0-1)
Γήπεδο Παρακοίλων
Μποντάκης, Συκάς, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Σταυρίδης

Ισορροπημένο το ματς στα Παράκοιλα, με τον Αετό Λουτρών να προηγείται στο σκορ με κεφαλιά του Βλαστέλλη (10'), έχοντας και δοκάρι με τον Κροτσίδα για να διευρύνει το προβάδισμά του. Στο 65' ο Κούκος ισοφάρισε σε 1-1 για τον Ανδρονικά. Ένταση δημιουργήθηκε στο τελευταίο 20λεπτο, με τον διαιτητή Μποντάκη να ζητά από τον παρατηρητή αστυνομική δύναμη στο γήπεδο.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey