Αλεξίου: «Αποκλειστικός υπεύθυνος, εγώ!»

07/02/2018 - 12:05 Τελευταία τροποποίηση στις 07/02/2018 - 13:49

Ο αγώνας του ΑΟ Πολιχνίτου με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας συζητιέται ακόμα και σήμερα, για τους λάθος λόγους.

Παρά τη νίκη των γηπεδούχων με 2-1, αποτέλεσμα που κρατούσε μακριά από την κορυφή τον Ατρόμητο, νιώθοντας πια καυτή και την ανάσα του Αετού Λουτρών που πλησιάζει με φόρα για την είσοδο στην 4άδα, η χρησιμοποίηση τεσσάρων ποδοσφαιριστών άνω των 34+ ετών ταυτόχρονα στην 11άδα του ΑΟ Πολιχνίτου, έφερε τα πάνω-κάτω. Η ομάδα της Ανεμώτιας έκανε ένσταση, η προκήρυξη του πρωταθλήματος είναι ξεκάθαρη και η ετυμηγορία της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Λέσβου μοιάζει βέβαιη, μηδενίζοντας τους νικητές, από τους οποίους θα αφαιρεθούν και 3 βαθμοί στο τρέχον πρωτάθλημα, κατακυρώνοντας το ματς υπέρ του Ατρόμητου (0-3).

Το «SL» επικοινώνησε με τον προπονητή του ΑΟ Πολιχνίτου, ζητώντας του να σχολιάσει τις εξελίξεις και εκείνος δεν κρύφτηκε πίσω από το λάθος, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη!

«Κατ' αρχάς, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, που με την εμφάνισή τους κέρδισαν άνετα, και δεν το λέω με καμία δόση ειρωνείας, μια ομάδα πολύ οργανωμένη με ξεκάθαρο στόχο τον πρωταθλητισμό. Το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο.» ανέφερε αρχικά ο Στρατής Αλεξίου, αναγνωρίζοντας πως η ομάδα του όμως θα χάσει το πολύτιμο τρίποντο μετά την ένσταση. «Έχω μάθει ότι τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ωστόσο πρέπει να εφαρμόζονται και όλα όσα προβλέπει η προκήρυξη. Εμείς κερδίσαμε έναν αξιόλογο αντίπαλο. Χαρήκαμε με την επιτυχία μας. Αλλά εφόσον πρέπει να τιμωρηθούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την όποια απόφαση της ΕΠΣ Λέσβου.»

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς συνέβη στα τελευταία λεπτά του αγώνα, που προκάλεσαν την ένσταση του Ατρόμητου Ανεμώτιας και για τα οποία σας είχε ενημερώσει το «SL» από το πρωί της Δευτέρας, ο προπονητής του ΑΟ Πολιχνίτου ήταν απόλυτα σαφής: «Κερδίζαμε 2-1 και δεν είχαμε πραγματοποιήσει καμία αλλαγή, γιατί η ομάδα μας τα πήγαινε περίφημα. Στο 92ο λεπτό αποφάσισα να κάνω την πρώτη κίνηση από τον πάγκο, περισσότερο για καθυστέρηση. Ζήτησα από τον Γ. Αράπογλου να ετοιμαστεί και φώναξα τον Καββαδά να περάσει εκτός. Κανείς μας δεν κατάλαβε σε τι λάθος είχαμε υποπέσει τη στιγμή της αλλαγής. Με το πού ξεκίνησε το ματς ξανά, αντιλήφθηκα το λάθος μου. Σήκωσα και τον Ταξιάρχη Αράπογλου, που λογίζεται ως μικρός και έκανα στην επόμενη φάση, μετά από 30 δευτερόλεπτα δηλαδή, αλλαγή τον Νικέλλη. Ήταν όμως αργά... Την αποκλειστική ευθύνη τη φέρω εγώ.»

Πολλοί επικαλούνται λόγους ηθικής σε τέτοιες καταστάσεις, ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που ασπάζονται τη γνωστή λαϊκή ρήση πως «ο σκοπός Αγιάζει τα μέσα». Τι άποψη έχει ο Στρατής Αλεξίου; «Προσωπικά, δεν θα καταδεχόμουν να κάνω ένσταση για ένα ματς που το έχω χάσει πεντακάθαρα μέσα στο γήπεδο. Μπορεί η διοίκηση της ομάδας να είχε διαφορετική άποψη. Δεν το κρίνω. Απλώς τονίζω, πως σε μια τέτοια περίπτωση θα προτιμούσα να παραιτηθώ από προπονητής της. Σε κάθε περίπτωση, η ένσταση έγινε. Τι να σχολιάσω τώρα; Εύχομαι στον Ατρόμητο Ανεμώτιας όχι απλά να είναι στα Playoffs, αλλά να βγει και πρωταθλητής...»

Τέλος, ο Στρατής Αλεξίου αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΑΟ Πολιχνίτου, δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας, όπως διαμορφώνεται ο βαθμολογικός πίνακας: «Η θέση μας είναι πλασματική και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι στην κατηγορία. Εμείς στον Πολιχνίτο βασιζόμαστε σε δικά μας παιδιά. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις μεταγραφές που πραγματοποιούν άλλες ομάδες. Παλεύουμε με τις όποιες δικές μας δυνάμεις. Έχουμε κάποιους φοιτητές στο δυναμικό μας, που δυστυχώς δεν μπορούν να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμά μας, λόγω των σπουδών τους. Ένα άλλο ζήτημα είναι πως αδυνατούμε να χρησιμοποιήσουμε το Στάδιο Πολιχνίτου για προπονήσεις. Μπορεί να έχουμε να μπούμε και 3 μήνες μέσα, αφού δεν διαθέτει προβολείς και τα παιδιά δεν γίνεται να έρχονται για προπόνηση στις 3 το μεσημέρι, αφού οι περισσότεροι εργάζονται. Προπονούμαστε απογεύματα σε ένα μικρό γηπεδάκι. Θα τα καταφέρουμε όμως. Ακόμα και αν χρειαστεί να παίξουμε στα Playouts, ο ΑΟ Πολιχνίτου θα πετύχει το στόχο του.» 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey