Χέρι-χέρι Αιγέας και Αίγειρος

18/02/2018 - 19:40 Τελευταία τροποποίηση στις 20/02/2018 - 13:56

Αμετάβλητη έμεινε η κορυφή της Α' ΕΠΣ Λέσβου, αφού στο μεγάλο ντέρμπι Αιγέας Πλωμαρίου και Αίγειρος Μυστεγνών έμειναν ισόπαλοι (1-1). Την απώλεια βαθμών δεν εκμεταλλεύτηκε όμως ο Όλυμπος Αγιάσου, που ηττήθηκε στα Λουτρά από τον μαχητικό Αετό (2-0). Με τρίποντο συνέχισε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, που πλησίασε τους πρωτοπόρους, κερδίζοντας εκτός έδρας τον Ανδρονικά Παρακοίλων (1-2). Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη κατέκτησε ο Μεσότοπος επί της Αναγέννησης Γέρας (1-0), όπως και ο Αρίων Μήθυμνας κόντρα στον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους (1-0). Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Πολιχνίτος και Κεραυνός Αφάλωνα (1-1), ενώ άνετη νίκη εξασφάλισε ο Οδυσσέας Ελύτης απέναντι στον ουραγό Αχιλλέα Πέτρας (6-0).

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες | Νίκος Λαγουτάρης

21η Αγωνιστική (18/2, 15:00)

Μεσότοπος-Αναγέννηση Γέρας 1-0 (1-0)
Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Βλουτέλλης, Καραμπάσης, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Βογιατζής

Σπουδαίο τρίποντο για τον Μεσότοπο χάρη σε γκολ του Κουλουδή με δυνατό σουτ από το πρώτο 45λεπτο. Η Αναγέννηση είχε αρκετές ελλείψεις και στην καλύτερη στιγμή της είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ με τον Μαγδαληνό Βλάμο, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του ματς τιμήθηκε από τη διοίκηση των γηπεδούχων για την πολυετή προσφορά του στο σύλλογο.

Οδυσσέας Ελύτης-Αχιλλέας Πέτρας 6-0 (2-0)
Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής
Πατσατζής, Παράσχου, Συκάς
Παρατηρητής: Σάλτας

Απόλυτα δίκαιη νίκη για τον Οδυσσέα Ελύτη, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αναιρούση που πέτυχε καρέ τερμάτων. Το σκορ άνοιξε ο Κιούρκος (1-0), στη συνέχεια ο «Αναιρού» πέτυχε τρία γκολ, ακόμα ένα σημείωσε ο Καπετάνιος (5-0) και το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ξανά ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων.

Ανδρονικάς Παρακοίλων-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-2 (0-1)
Γήπεδο Παρακοίλων
Λέκκας, Στεργιακούλης, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Σταθάκης

Δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε ο Ατρόμητος που έφυγε με το «2» από τη δύσκολη έδρα του Ανδρονικά. Η ομάδα της Ανεμώτιας προηγήθηκε με πέναλτι του Σεφουλάι στο 20ο λεπτό και στο 70' ο Μιχάλης Ελευθερίου με σουτ έγραψε το 0-2. Ο Γρηγόρης Τριανταφύλλου μείωσε άμεσα σε 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον, αλλά το τελικό σκορ δεν άλλαξε.

Αετός Λουτρών-Όλυμπος Αγιάσου 2-0 (1-0)
Γήπεδο Λουτρών
Δουκάκης, Βασιλακάκης, Πούλος
Παρατηρητής: Ψάνης

Ο Αετός προηγήθηκε πολύ νωρίς με κεφαλιά του Ευαγγέλου (5'), αλλά ο Όλυμπος πίεσε χωρίς να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση. Στην επανάληψη ο Βλαστέλλης αστόχησε σε πέναλτι, με τον Παπαλόπουλο να αποκρούει. Ο Θεαγένης Διονυσάτος πέρασε στο ματς τον Λαγουτάρη και εκείνος τον δικαίωσε στις καθυστερήσεις με μακρινό σουτ, βρίσκοντας εκτός θέσης τον Παπαλόπουλο.

Αρίων Μήθυμνας-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 1-0 (0-0)
Γήπεδο Μολύβου
Κουλουδής, Μέστρος, Βουλγαρέλλης
Παρατηρητής: Φιλιππόπουλος

Στο Μόλυβο, ο Παναγιώτης Σοφιάνης ήταν ο λυτρωτής του Αρίων αφού με δικό του γκολ στο 75' χάρισε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι στο 0-0, ενώ ο Αλκιβιάδης δεν κατάφερε να βρει κάποιο γκολ για να σώσει το βαθμό.

Αιγέας Πλωμαρίου-Αίγειρος Μυστεγνών 1-1 (1-0)
«Μιχαλέλλειο» Πλωμαρίου
Βουρανής, Μπάλιακα, Καρμίρης
Παρατηρητής: Παπουτσέλλης

Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε ο Αιγέας, αφού μόλίς στο 5ο λεπτό μετά από κάθετη πάσα του Τάκα, ο Μαμάκος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κουμπά για το 1-0. Ο Αίγειρος είχε μια καλή στιγμή με τον Δασκάλου, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ στο 9ο λεπτό, ενώ την ίδια τύχη είχε ανάλογη προσπάθεια και στο 20ο λεπτό. Στο 22', ο Άνταμ βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουμπά, με τον τερματοφύλακα του Αίγειρου να κάνει σπουδαία επέμβαση. Στο 30' από μια λανθασμένη μεταβίβαση, ο Άνταμ σούταρε στην κίνηση από πολύ μακριά με την μπάλα να περνά ξυστά από το δοκάρι.

Στην επανάληψη, η ομάδα των Μυστεγνών έδειξε και στο 54 μετά από σέντρα του Σπάρταλη, ο Χατζηκλειδαράς με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Χατηαθανασίου για το 1-1. Στο 65' σε μια αναταραχή στην άμυνα του Αιγέα, ο Χατηκλειδαράς σούταρε προς την εστία και ο Καλανίδης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Ο Δασκάλου είχε ένα ακόμα δυνατό σουτ λίγο άουτ (71'). Στις καθυστερήσεις, ο Αιγέας ζήτησε πέναλτι σε σουτ του Γιαννίκου -ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στο ματς- αλλά ο Βουρανής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις αλλαγές του Αιγέα Πλωμαρίου ήταν αναγκαστικές λόγω τραυματισμών, η πρώτη μάλιστα λίγα λεπτά μετά το 1-0, όταν αποχώρησε ο σκόρερ. Και οι δύο από τις τρεις του Αίγειρου Μυστεγνών ωστόσο έγιναν λόγω τραυματισμών, σε ένα ματς που ήταν πραγματικό ντέρμπι κορυφής με ένταση και αγωνιστικό πάθος.

ΑΟ Πολιχνίτου-Κεραυνός Αφάλωνα 1-1 (1-1)
Γήπεδο Πολιχνίτου
Μποντάκης, Λυρής, Κακαδέλλης
Παρατηρητής: Πηγάσης

Δίκαιη ισοπαλία στον Πολιχνίτο, με τον Κεραυνό να προηγείται χάρη σε γκολ του Ευτύχη Βουλγαρέλλη στο 42ο λεπτό. Όμως το προβάδισμά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χαρατσιάρης με αυτογκόλ έγραψε το 1-1.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey