Ισχύει ή όχι το -6 του Διαγόρα;

15/02/2011 - 19:50 Τελευταία τροποποίηση στις 16/02/2011 - 00:34

Το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, έχοντας φτάσει αισίως στη 19η Αγωνιστική, ωστόσο η ΕΠΣ Λέσβου έχει αφήσει αναπάντητα ερωτηματικά ως προς την πιθανή αφαίρεση βαθμών του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, η οποία ίσως τελικά να αλλάζει και τις ισορροπίες στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Θυμίζουμε, ότι κατά την περσινή περίοδο, ο Διαγόρας δεν προσήλθε να αγωνιστεί στα τρία τελευταία ματς του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα βάσει του ΚΑΠ για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, και συγκεκριμένα του άρθρου 21, παράγραφος 2α "...Αγώνας που δεν τελέστηκε, τιμωρείται με μηδενισμό για την υπαίτια ομάδα, χρηματική ποινή και αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα".

Σύμφωνα με τον κανονισμό και εφόσον από τη φράση "επόμενο πρωτάθλημα" δεν εξαιρείται η πιθανότητα να μιλάμε για άλλη κατηγορία (στην προκειμένη περίπτωση ο Διαγόρας υποβιβάστηκε), τότε η ΕΠΣ Λέσβου όφειλε να έχει επικυρώσει την ποινή, έχοντας αφαιρέσει από τον Διαγόρα τους 6 βαθμούς.

Αν όμως, το γεγονός του ενδιάμεσου υποβιβασμού λειτουργεί ανασταλτικά, τότε και πάλι η ΕΠΣ Λέσβου όφειλε να έχει ξεκαθαρίσει το τί ισχύει και τί όχι, για να γνωρίζει τόσο ο Διαγόρας πού βαδίζει, όσο και οι αντίπαλοι του στη διεκδίκηση του τίτλου. Το ζήτημα είναι μείζονος σημασίας και όσο η ΕΠΣΛ καθυστερεί να πάρει θέση, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε όλες τις ομάδες, μα περισσότερο στον ίδιο το Διαγόρα...

Βέβαια θα σκεφτεί κάποιος, ότι ίσως για την ΕΠΣΛ να μην υπάρχει θέμα και ο Διαγόρας να μην απειλείται με αφαίρεση βαθμών. Ακόμα κι έτσι όμως, όφειλε να ενημερώσει τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίες. Αντ' αυτού, πιάσαμε Φεβρουάριο και καθημερινά πληθαίνουν τα μηνύματα που καταφτάνουν στο sportlesvos.gr, σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η διοργανώτρια αρχή, για ακόμα μια φορά "στρουθοκαμηλίζει", οδηγώντας μας με τη στάση της στο θλιβερό φαινόμενο, να μπαίνει σιγά-σιγά το πρωτάθλημα της περιόδου 2010-11 στην τελική του ευθεία και εμείς να ασχολούμαστε ακόμα με περσινές υποθέσεις...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey