"Ολύμπια"... κωλοτούμπα!

09/03/2011 - 15:57 Τελευταία τροποποίηση στις 09/03/2011 - 20:17

Στροφή 180 μοιρών, υποκύπτοντας στις πιέσεις της ΕΠΣ Λέσβου, κάνει ο Όλυμπος Αγιάσου που με μία νέα ανακοίνωσή, ουσιαστικά παίρνει πίσω την προηγούμενή του, στην οποία έβαλλε κατά της Ένωσης όταν εκείνη (έπειτα από γνωμοδότηση της ΕΠΟ) απέρριψε και μάλιστα με καθυστέρηση, την ένσταση της ομάδας της Αγιάσου κατά του κύρους του αγώνα με τον Ατρόμητο Αγίας Μαρίνας, λόγω παράτυπης συμμετοχής του Γιώργου Μαλακού στο παιχνίδι.

Σήμερα λοιπόν, η διοίκηση του Ολύμπου ουσιαστικά ανακαλεί τα όσα υποστήριξε πριν λίγο καιρό. Από το ύφος της επιστολής της και μόνο, διαφαίνεται πως προηγήθηκε… «μάλωμα» από την ΕΠΣ Λέσβου, υπό την "προειδοποίηση" κυρώσεων.

Με τις πληροφορίες μας να λένε πως αναμένονται κι άλλες… «κωλοτούμπες» από σωματεία που είχαν παράπονα για τη μεταχείρισή τους, είτε αναφορικά με διαιτησίες, είτε με αποφάσεις της ΕΠΣΛ, αποδεικνύεται πως η Ένωση βρίσκεται σε σύγχυση και μπροστά σε όλο αυτό το κύμα αμφισβήτησης που δημιουργείται τελευταία γύρω από το λεσβιακό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία, αντιδρά… απειλώντας  επί της ουσίας τα διαμαρτυρόμενα σωματεία, πως θα υποστούν κυρώσεις αν δεν ανακαλέσουν τις δυσμενείς κρίσεις κατά της διοργανώτριας αρχής!

Κι αυτό δεν το λέμε τυχαία. Ήδη μαθαίνουμε, πως τόσο ο Παπανικολής Ερεσού, όσο και ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής, που πρόσφατα είχαν βάλλει κατά της Ένωσης, σχολιάζοντας καταστάσεις και πράγματα στο πρωτάθλημα της Α' και Β' Κατηγορίας, είναι έτοιμοι να ανακαλέσουν, υπό το φόβο χρηματικών προστίμων ή και αφαίρεσης βαθμών! 

Η ΕΠΣΛ, που έχει χάσει το παιχνίδι τελευταία με τα "μαγειρέματα" της κάτω από το τραπέζι (ενστάσεις, εκδικάσεις, αφαιρέσεις βαθμών, διαιτησίες, πρόστιμα, ποινές), προσπαθεί τώρα με αυτόν τον τρόπο να "φιμώσει" τους παράγοντες των σωματείων που αντιδρούν. Έτσι, εκμεταλλεύεται το "Ναπολεόντειο" Άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που αφορά τη δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων, κατά το οποίο στην ουσία, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί την ΕΠΟ και τις κατά τόπους ΕΠΣ, από τη στιγμή που εκείνοι είναι πάντοτε... αλάνθαστοι, έχοντας μονίμως... δίκιο και... αγαθές προθέσεις!

Κατά τα άλλα, ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράζει δημόσια τις θέσεις και τις απόψεις του, όχι όμως αν αυτές αφορούν την ΕΠΣ Λέσβου, τις άλλες ΕΠΣ και κατ' επέκταση την ΕΠΟ...

Η ανακοίνωση του Ολύμπου:

«Το Δ.Σ του Όλυμπου Αγιάσου εκτιμώντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε την 21-2-11 και βλέποντας τα πράγματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία, μακριά από τη φόρτιση της στιγμής, είναι υποχρεωμένο να δηλώσει τα παρακάτω για την αποκατάσταση της τάξης:

1.Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε πρόθεση να προσβάλουμε ή να μειώσουμε κανένα μέλος του Δ.Σ της ΕΠΣΛ ή οποιαδήποτε άλλης επιτροπής και τις όποιες υπερβολές ή δυσμενείς κρίσεις σε πρόσωπα, θεωρούμε υποχρέωση μας να τις ανακαλέσουμε. Αυτό άλλωστε απορρέει από το σεβασμό στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και τα όργανα που το εκφράζουν.

2.Βέβαια έχουμε μια πικρία, που οφείλεται κυρίως στη μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης από την αρμόδια επιτροπή, που δεν είναι συνήθης και τον όλο χειρισμό. Να πούμε ακόμα, ότι στην ομάδα αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία είναι διάχυτο ένα παράπονο για το γήπεδο, που μας ταλαιπωρεί τόσα χρόνια με τεράστιες συνέπειες στη νεολαία μας. Όλα αυτά συσσωρεύουν μια πικρία, που καμιά φορά δεν ελέγχεται ή εκδηλώνεται με άσχημο τρόπο και προς λάθος κατεύθυνση, που εν τέλει μας εκθέτει.

3.Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε και αποδεχόμαστε τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου της ΕΠΣΛ και των επιτροπών της, που παίρνονται στα πλαίσια των νόμων και των κανόνων που ορίζει το δημοκρατικό μας πολίτευμα.».

Διαβάστε ΕΔΩ την προηγούμενη ανακοίνωση του Ολύμπου Αγιάσου, που δημοσιεύθηκε στις 22 Φεβρουαρίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey