Καλώς τον!

12/05/2015 - 19:28 Τελευταία τροποποίηση στις 12/05/2015 - 20:13

Περιστοιχισμένος από παράγοντες που τα τελευταία χρόνια διαδραματίζουν μία «εξωδιοικητική αντιπολίτευση» στον Αιολικό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης επανέρχεται στο προσκήνιο, καταθέτοντας (ξανά) πρόταση ανάληψης από μέρους του, της διοίκησης της ιστορικής ομάδας της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛΚ μαζί με τον Προκόπη Καρτάλη, μεταβίβασαν την Πρωτομαγιά στον Παναγιώτη Τρύφωνα την πρότασή τους, που είναι η ίδια με εκείνη που κατέθεσαν πριν από δύο καλοκαίρια και απέρριψε η Γενική Συνέλευση της ομάδας. Δηλαδή ανάληψη του κόστους του μπάτζετ της ομάδας από μέρους του, με «ταβάνι» βέβαια τη Γ΄ Εθνική. Για πρόεδρος, σύμφωνα με την πρόταση, προορίζεται η παλιά δόξα του Αιολικού Γιάννης Μανούσος, με την ΠΑΕ ΑΕΛΚ να επιθυμεί δύο ακόμα μέλη δικής της επιλογής στο Δ.Σ. της ομάδας της Μυτιλήνης. Επιπρόσθετα, η πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛΚ φαίνεται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να μπει οποιοδήποτε άλλο μέλος από το σημερινό συμβούλιο του Αιολικού, πλην φυσικά του Σταύρου Γριππιώτη.

Η πρόταση καταγράφεται ως μία ακόμη προσπάθεια εμπλοκής της ΑΕΛΚ -παρά το ότι θα αγωνίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά στη λαμπερή Super League- στα διοικητικά του Αιολικού και μεταφράζεται πια ως «καημός». Το προφανές, ωστόσο, είναι πως στην Καλλονή, μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να αποκτήσουν τον έλεγχο της ΕΠΣ Λέσβου, επιθυμούν να "ρίξουν" ένα ακόμα «κάστρο» του λεσβιακού ποδοσφαίρου που δεν είναι της δικής τους επιρροής, για να αποκτήσουν μια (σχεδόν) απόλυτη κυριαρχία σε αυτό.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια η ΠΑΕ ΑΕΛΚ βοηθά αρκετές τοπικές ομάδες οικονομικά και όχι μόνο, για να αυξάνει προοδευτικά την επιρροή της. Φυσικά, το γεγονός πως ο Αιολικός επιθυμεί τη χρήση της φυσικής του έδρας, του "Ταρλά", είναι και αυτός ένας λόγος που στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ θέλουν να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους από πιθανούς "μπελάδες", όπως εκείνους του περσινού καλοκαιριού. Και παίρνοντας υπό την κηδεμονία τους την ομάδα, θα εξασφαλίσουν ότι ο "Ταρλάς" θα είναι ολότελα δικός τους.

Βέβαια, το ότι η Καλλονή επανέρχεται στα διοικητικά του Αιολικού, δείχνει και την αδυναμία των ιδίων των ανθρώπων της ομάδας της Μυτιλήνης, να λειτουργήσουν με ομόνοια, πλάνο, σοβαρότητα, χωρίς προσωπικά πάθη και με στόχο να θεμελιώσουν μία υγιή κατάσταση στον άλλοτε κραταιό "ΑΙΟ". Εξάλλου, είναι γνωστό πως μέλη της διοίκησης του σημερινού συμβουλίου και με συμβολική μάλιστα οικονομική ενίσχυση στην ομάδα, παίζουν το ρόλο «γέφυρας» μεταξύ Μιχαλάκη και Αιολικού, κάνοντας τον ιστορικό σύλλογο του νησιού να μοιάζει με τις ομάδες του τοπικού, που ψάχνουν ποδηγέτηση...

Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι το τι θα πράξει ο Παναγιώτης Τρύφων, ο οποίος το διάστημα αυτό… ακούει τα σενάρια, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα αποφανθεί ο ίδιος για το εάν και εφόσον επιθυμεί να δώσει απαντήσεις, δρομολογώντας και τις όποιες εξελίξεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρο Γριππιώτη, αλλά κυρίως για τον ίδιον τον κόσμο του Αιολικού, που θα παρακολουθήσει πιθανώς τις επόμενες εξελίξεις στη Γενική Συνέλευση της ομάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey