Το... ευχαρι6τήθηκε!

17/04/2016 - 19:17 Τελευταία τροποποίηση στις 18/04/2016 - 10:10

Ο Αιολικός δε συνάντησε καμία αντίσταση από τον υποβιβασμένο Κανάρη Νενήτων, φιλοδωρώντας τον με έξι γκολ στον "Ταρλά", στο πλαίσιο της 24ης Αγωνιστικής στον 3ο Όμιλο της Γ' Εθνικής.

Παρουσία περίπου 350 φίλων του ποδοσφαίρου, που αποφάσισαν να περάσουν το κυριακάτικο τους απόγευμα στο γήπεδο, η ομάδα της Μυτιλήνης έφτασε σε μια εντυπωσιακή νίκη που όμως είναι χωρίς αντίκρισμα στην υπόθεση της ανόδου. Απέναντι σε μια ομάδα, που στον Α' Γύρο της... έκοψε δύο βαθμούς στη Χίο, στο ματς που "στοίχειωσε" τις βλέψεις των "κυανόλευκων" για τον τίτλο, αφού του στέρησε το χτίσιμο ενός νικηφόρου σερί, που είναι βέβαιο ότι θα λειτουργούσε υπέρ της ψυχολογίας του, πριν τα κρίσιμα ματς στο τέλος Γενάρη με Χαλκίδα (ισοπαλία 1-1) και Σπάρτη (ήττα με 1-0).

Οι παίκτες του Πέτρου Μίχου μπήκαν ορεξάτοι, για πρώτη φορά φέτος στη φυσική τους έδρα σε επίσημο ματς (είχε προηγηθεί η νίκη με 1-0 στο φιλικό με τον Άρη). Ο Λαλάς έχασε μοναδική ευκαιρία στο 1ο λεπτό, ενώ στο 9' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κανάρη αφού ο Ντάμπος χρησιμοποίησε το χέρι αντί για το κεφάλι του. Στο 24' ο Καδής επιχείρησε μια σέντρα σουτ με την μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο και στην επαναφορά της μπάλας τον Λαλά από τη μικρή περιοχή να πλασάρει άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά όμως, ο Αιολικός άνοιξε το σκορ, όταν ο Κέρη συνέκλινε προς τον άξονα και με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χρυσουλούδη. Στο 33' ο Λαλάς σέντραρε παράλληλα και ο αφύλαχτος Αθανασόπουλος πέτυχε το 2-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Αιολικός έφτασε και στο 3-0, όταν ο Κέρη σέντραρε και ο Τσιλιγκίρης με ψύχραιμο πλασέ νίκησε για τρίτη φορά τον τερματοφύλακα του Κανάρη. 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Βαγγελή είχε μια κεφαλιά που πέρασε ψηλά άουτ (47'), όμως ένα λεπτό μετά ο Μίχος δε λάθεψε στο τετ α τετ, πετυχαίνοντας το 4-0! Στο 50' ο Κανάρης Νενήτων έμεινε με 10 παίκτες, όταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΛΚ Ανδρέας Ντάμπος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Αιολικός δημιουργούσε φάσεις, χωρίς να έχει πάντως το γκάζι πατημένο και στο 80ο λεπτό η υπεροχή και το αριθμητικό του πλεονέκτημα καρποφόρησαν ξανά, όταν ο Τσιλιγκίρης σέντραρε... συστημένα στο κεφάλι του Αθανασόπουλου και ο Μεσσήνιος επιθετικός έκανε το 5-0. Στο 85' ο Γιώργος Σαμπάνης προσπάθησε με κεφαλιά να χρισθεί κι αυτός σκόρερ, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Κανάρη. Στις καθυστερήσεις όμως, ο Λόρι Κέρη έγινε αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι, απέφυγε με ωραία προσποίηση τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό σουτ έκανε το τελικό 6-0, σκοράροντας για δεύτερη φορά στο ματς.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία δύο Λέσβιων στην 11άδα του Κανάρη Νενήτων. Ο Γιώργος Αγριμάκης, που ήταν μάλιστα αρχηγός και ο Μάκης Σαμπάνης, αγωνίστηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης ως αντίπαλοι ωστόσο ομάδας από το νησί, για πρώτη φορά στην καριέρα τους. Ο Αγριμάκης δεν είχε παίξει στο ματς του Α' Γύρου, αφού ήταν τραυματίας, ενώ ο "Σάμπα" μετακόμισε το Γενάρη στη Χίο και αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στους "κυανόλευκους", που τέθηκε αντιμέτωπος του Αιολικού. Σε ένα ματς μάλιστα, που βρήκε ως αντίπαλο και τον αδερφό του, Γιώργο, στην τελευταία μισή ώρα του αγώνα!

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Μίχος): Ζαχαρής, Καδής (66 'Σαμπάνης Γ.), Κρητικός (75’ Μαρίνος), Σαλταμάρας, Βαγγελής, Κριπιντίρης (51’ Μανουσάκης), Τσιλιγγίρης, Μίχος, Αθανασόπουλος, Κέρη, Λαλάς

ΚΑΝΑΡΗΣ ΝΕΝΗΤΩΝ (Παπαδόπουλος): Χρυσουλούδης, Αγριμάκης, Γρήγος, Πουλάκης (44’ Σεζένιας), Χρουσάκης (75’ Φαρατζής), Σκούφαλος, Σαμπάνης, Χριστούλης, Λέσι, Ντάμπος, Χριστοφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey