Σούζα τ' αλογάκι! [pics]

04/09/2016 - 19:53 Τελευταία τροποποίηση στις 04/09/2016 - 23:15

Πρώτο (και τελευταίο) ανταγωνιστικό δείγμα για τον Αιολικό, θετικό, πριν την πρεμιέρα της Γ' Εθνικής την ερχόμενη Κυριακή, με την ομάδα της Μυτιλήνης να κερδίζει σε φιλικό παιχνίδι στον "Ταρλά" τη Λάρισα με σκορ 3-1.

Οι Θεσσαλοί παρατάχθηκαν στη Μυτιλήνη με ένα νεανικό σύνολο, έχοντας έξι επαγγελματίες στην αποστολή τους και αρκετούς ποδοσφαιριστές της Κ20. Ο Πέτρος Μίχος από την άλλη πλευρά αντιμετώπισε το ματς ως την πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας κόντρα στον ΠΑΟ Βάρδας.

Ο Αιολικός ξεκίνησε με τον Πάππο κάτω από τα δοκάρια, τους Καδή και Κρητικό ακραίους μπακ, Κριπιντίρη και Τάχια στο κέντρο της άμυνας, Μίχο και Κεσίδη ως ανασταλτικούς μέσους, τον Μανουσάκη σε ρόλο επιτελικού χαφ, τους Ραζάκ και Ευσταθίου ακραίους μέσους και τον Μπουρού στην κορυφή της επίθεσης.

Η ομάδα της Μυτιλήνης μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο και στο 16ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπουρού από τον Καρατάσιο. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο παίκτης που το κέρδισε, όμως ο τερματοφύλακας Κουτογλίδης νίκησε τον Μπουρού αποκρούοντας στην αριστερή του αγώνα, ενώ στην επαναφορά το γυριστό σουτ που επιχείρησε ο νεαρός επιθετικός του Αιολικού πέρασε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό μετά, ο Αιολικός απείλησε εκ νέου, αυτή τη φορά με τον Μανουσάκη, που σούταρε από τα 25 μέτρα με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι της Λάρισας.

Παρά το καλό ξεκίνημα των "κυανόλευκων", μια στιγμή αδράνειας ήταν αρκετή για να μείνουν πίσω στο σκορ. Ο Κριπιντίρης έκανε μια λανθασμένη μεταβίβαση λίγω έξω από την περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Κεϊτά, που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Πάππο για το 0-1 στο 24ο λεπτό. Ο Αιολικός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε ξανά στο 40' σε μια σέντρα του Κρητικού, προς τον Λαλά -που είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Ευσταθίου- όμως ο επιθετικός των Μυτιληνιών άνοιξε το κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Κοτουγλίδη να μπλοκάρει. 

Στην επανάληψη, η ομάδα της Λάρισας έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Κεϊτά νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Ζαχαρή -που αντικατέστησε τον Πάππο- παραχωρώντας κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία απειλητική προσπάθεια των "βυσσινί", που στα επόμενα λεπτά δέχθηκαν ασφυκτική πίεση από τον Αιολικό. Στο 52ο λεπτό, ο Μπουρούς έβγαλε καταπληκτική μπαλιά-τρύπα προς τον Λαλά, που νίκησε στην έξοδο τον αντίπαλο τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Τρία λεπτά αργότερα, σε μια καρμπόν φάση, με τον Ραζάκ σε ρόλο δημιουργού, ο Λαλάς και πάλι με πλασέ πέτυχε το 2-1, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα. Ο Αιολικός συνέχιζε να είναι απειλητικός και έφτασε κοντά στο 3-1 με τον Κριπιντίρη, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Κοτουγλίδης (67').

Ακολούθησαν σταδιακές αλλαγές του Πέτρου Μίχου, που πέρασε στο ματς τους Χρήστου, Αμπραχαμνιάν, Αζίζ, Καπταγιάννη, Ιωαννίδη και Σπάρταλη, που όμως δεν επηρέασαν την επιθετική εικόνα του Αιολικού. Στο 85ο λεπτό μάλιστα ήρθε και το 3-1, έπειτα από μια λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Καλούση, στην πίεση του Χρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα ο Λαλάς να γίνει αποδέκτης της μπάλας και με ένα ακόμα άψογο πλασέ να πετύχει γνήσιο χατ τρικ!

Θετικά μηνύματα από τον Αιολικό, που έδειξε όρεξη, πάθος και αποφασιστικότητα σε ολόκληρο το 90λεπτο. Καμία ανησυχία για τους Ευσταθίου και Μπουρού, που αποχώρησαν ως αλλαγές περισσότερο για να προφυλαχθούν. Λιγοστός ο κόσμος πάντως στις κερκίδες του Σταδίου Μυτιλήνης, αφού τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 400 φίλαθλοι.

Διαιτητές: Κουκούλας, Μπάλιακα, Ψύλλος

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Π. Μίχος): Πάππος (46' Ζαχαρής), Καδής (70' Αμπραχαμνιάν), Κρητικός, Κριπιντίρης, Τάχιας (78' Καπταγιάννης), Μίχος (79' Ιωαννίδης), Κεσίδης, Ραζάκ, Μανουσάκης (70' Αζίζ), Ευσταθίου (23' λ. τρ. Λαλάς), Μπουρούς (68' Χρήστου) 

ΛΑΡΙΣΑ (Σ. Αναστασιάδης): Κουτογλίδης, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Καρατάσιος, Ναλμπάντης (75' Καλούσης), Κυρίτσης, Μακρής (70' Κυρίτσης), Δερμιπάκης, Κεϊτά, Χοτσάλι (75'Καβαλούλης), Αναγνώστης

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey