Πόρνη μπάλα!

11/09/2016 - 14:52 Τελευταία τροποποίηση στις 11/09/2016 - 19:08

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε στην έδρα του ΠΑΟ Βάρδας ο Αιολικός, στην πρεμιέρα του 3ου Ομίλου της Γ' Εθνικής, ξεκινώντας για μια ακόμα χρονιά με το... αριστερό στις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Ο Πέτρος Μίχος παρέταξε τον Αιολικό με τον Πάππο κάτω από τα δοκάρια, τους Καδή αριστερά και Κρητικό δεξιά στα μπακ, Κριπιντίρη και Καπταγιάννη κεντρικό δίδυμο, τους Κεσίδη και Μίχο στον άξονα, μπροστά τους τον Μανουσάκη, αριστερά τον Ραζάκ και δεξιά τον Λαλά, με προωθημένο επιθετικό τον Μπουρού.

Η ομάδα της Μυτιλήνης βρέθηκε πίσω στο σκορ από μια στημένη φάση, μόλις στο 11ο λεπτό, όταν ο Γ. Πολίτης είχε την έμπνευση να εκτελέσει απ' ευθείας ένα φάουλ από τα 30 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Πάππου για το 1-0. Η αρνητική αυτή εξέλιξη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης δεν πτόησε τον Αιολικό, που πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να φτάσει στην άμεση ισοφάριση. Στο 20' ο Καδής επιχείρησε την κάθετη πάσα προς τον Λαλά, ο οποίος έκανε μια σέντρα σουτ που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 28' ο Ραζάκ σούταρε από μακριά, με την μπάλα να παίρνει πολλά φάλτσα και τον τερματοφύλακα Κωνσταντινόπουλο να απομακρύνει δύσκολα. Οι παίκτες του Πέτρου Μίχου πίεζαν ψηλά, σε μια προσπάθεια να κλέψουν την μπάλα, κάτι που είχε αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές, αλλά χωρίς αντίκρισμα στις επιθέσεις των ¨κυανόλευκων". Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 37', μετά από νέα εκτέλεση φάουλ του Γ. Πολίτη, όμως ο Γούρμος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και ο Πάππος μπλόκαρε σταθερά. Το 1-0 έμεινε ως στο ημίχρονο.

 

Ακυρώθηκε γκολ

Στην επανάληψη, η ομάδα της Μυτιλήνης μπήκε δυναμικά και μάλιστα στο 47ο λεπτό πέτυχε γκολ, το οποίο ακυρώθηκε από τον διαιτητή Αγρανιώτη, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες. Ο Μίχος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο ρέφερι... ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Μπουρού! Εάν είχε γίνει η ισοφάρισε σε εκείνο το σημείο, πολλά θα μπορούσαν να εξελιχθούν διαφορετικά στο ματς. Ο Αιολικός δεν το έβαλε κάτω και στο διάστημα 58'-62' έφτιαξε τρεις ακόμα καλές στιγμές, δίχως όμως την ευτυχή κατάληξη του γκολ. Στο 58' ο Καδής σέντραρε, αλλά ο Ραζάκ στο δεύτερο δοκάρι πάσαρε άσχημα στον Μπουρού, με αποτέλεσμα να απομακρύνουν οι αμυντικοί. Στο 60' ο Ραζάκ σούταρε από το ύψος της περιοχής ψηλά άουτ και στο 62', από μια ατομική προσπάθεια του Ραζάκ, ο Μπουρούς με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Λαλά, το σουτ του οποίου έφυγε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟ Βάρδας.

Αλλαγές ο Μίχος

Ακολούθησαν αλλαγές σε πρόσωπα και σχηματισμό από τον Πέτρο Μίχο, με τον Αιολικό ωστόσο να χάνει τα ηνία της μεσαίας γραμμής και τον ΠΑΟ Βάρδας να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Μίχος ανακάτεψε την τράπουλα, περνώντας αρχικά τον Χρήστου αντί του Κρητικού, τραβώντας ταυτόχρονα πίσω τον Λαλά σε ρόλο δεξιού μπακ, με τον Ραζάκ μπροστά του, τον Μανουσάκη στην αριστερή πτέρυγα και τον Μπουρού πίσω από τον Χρήστου στην επίθεση.  Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές, αρχικά στο 67' όταν ο Βατσής σούταρε και ο Καδής απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 69' ο Γούρμος από το ύψος της περιοχής σούταρε άουτ. Ο προπονητής του Αιολικού έκανε μια ακόμα διορθωτική κίνηση, βάζοντας τον Αμπραχαμιάν αντί του Κεσίδη και λίγο αργότερα τον Μουτζούρη αντί του Μανουσάκη, μετατρέποντας τη διάταξη του Αιολικού σε ένα πιο ορθολογικό σχήμα (4-4-2), με τον Λαλά ξανά δεξιά στα χαφ και τον Καδή πίσω του.

Επιθετικός μονόλογος

Στο 84' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Καζαντζή μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Αγρανιώτη να δείχνει σωστά κίτρινη κάρτα για θέατρο. Το τελευταίο 10λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τον Αιολικό, όμως οι παίκτες του Μίχου αποδείχθηκαν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, αλλά και άτυχοι, με την μπάλα να τους γυρίζει την... πλάτη σε πολλές περιπτώσεις. Στο 86' ο Μπουρούς βρέθηκε τετ α τετ με τον Κωνσταντίνόπουλο, σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια. Στο 89' ο Αιολικός κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, αλλά το σουτ του Μίχου κατέληξε στο δεξί δοκάρι του ΠΑΟ Βάρδας. Στο 90', ο Μπουρούς έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από λάθος, μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ, με τον Κωνσταντινόπουλο στο... έλεός του, αλλά και τον Λαλά αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι! Ένα λεπτό αργότερα, ο Ραζάκ με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το ύψος της περιοχής.

Το τελικό αποτέλεσμα αναμφίβολα αδικεί τον Αιολικό, που θα μπορούσε να έχει φύγει έστω με το βαθμό της ισοπαλίας από τη Βάρδα, αν όχι να έχει κερδίσει το ματς. Η ομάδα του Μίχου είχε τις ευκαιρίες, αλλά η επιπολαιότητα στο τελείωμα των φάσεων, σε συνδυασμό με το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, αναγκάζει τον Αιολικό να επιστρέψει δίχως κάποιο κέρδος από το πρώτο εκτός έδρας ματς της σεζόν.

Συνθέσεις:   

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ (Ηλ. Φωτόπουλος): Κωνσταντινόπουλος, Καρούτης (66' Π. Πολίτης), Αγουρίδης, Νικόπουλος, Σιδέρης, Βραχνής, Γ. Πολίτης, Βάτσης (83' Ανδριέλος), Σαμπανάι (76' Καζαντζής), Ντόμας, Γούρμος

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Π. Μίχος): Πάππος, Καδής, Κρητικός (64' Χρήστου), Καπταγιάννης, Κεσίδης (69' Αμπραχαμιάν), Κριπιντίρης, Λαλάς, Μίχος, Μπουρούς, Μανουσάκης (76' Μουτζούρης), Ραζάκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey