Δεν καθάρισε και τον... καθάρισαν!

23/11/2016 - 17:56

Ακόμα μια εντός έδρας απώλεια βαθμών για τον Αιολικό, που έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τη Χαλκίδα, στο ματς της εμβόλιμης 9ης Αγωνιστικής στη Γ' Εθνική.

Η ομάδα της Μυτιλήνης άξιζε και πάλι κάτι περισσότερο από την ισοπαλία, όμως πλήρωσε ξανά τις αμυντικές της αδυναμίες, δεχόμενη γκολ από το... πουθενά, ενώ στο τελευταίο είχε να αντιμετωπίσει και την απαράδεκτη διαιτησία του Μαχαίρα, που τον άφησε με 10 παίκτες και έκλεισε τα μάτια σε υπόδειξη του βοηθού του για χέρι μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μην καταδεικνύοντας το πέναλτι.

Ο Γιάννης Πολλαετίδης παρέταξε τον Αιολικό με τον Ζαχαρή κάτω από τα δοκάρια, τους Κρητικό, Τάχια, Κριπιντίρη και Αζίζ στην αμυντική γραμμή, Κεσίδη και Παληγεώργο στο κέντρο, τον Μανουσάκη μπροστά τους, αριστερά τον Ραζάκ και δεξιά τον Ευσταθίου, με προωθημένο τον Μπουρού.

Το πρώτο 15λεπτο ήταν κακό, χωρίς φάσεις για κάποια από τις δύο ομάδες, αλλά σταδιακά ο Αιολικός άρχισε να παίρνει τα ηνία του αγώνα και στο 18' ο Ευσταθίου άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 1-0. Ακολούθησε μια ακόμα καλή ευκαιρία, ξανά με τον Ευσταθίου (22'), που σούταρε από μακριά και ο Μυτακίδης απομάκρυνε σε κόρνερ. Η Χαλκίδα ευτύχησε να ισοφαρίσει στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Ζαχαρή, όταν ο Σκαθαρούδης σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Βεζιρτζόγλου με βολέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αιολικού για το 1-1. Την ψυχρολουσία των Μυτιληνιών διαδέχθηκε μια ακόμα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με δράστη τον Ντελέκο, η σέντρα σουτ του οποίου κατέληξε κόρνερ, μετά από επέμβαση του τερματοφύλακα του Αιολικού. Οι παίκτες του Πολλαετίδης είχαν μια ακόμα καλή στιγμή πριν την ανάπαυλα, όταν στο 33' απείλησαν σε κεφαλιά του Ραζάκ, που έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη, ο Λαλάς -που είχε περάσει λίγο νωρίτερα αντί του Ραζάκ- κέρδισε με μια προβολή την μπάλα, αλλά το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τρία λεπτά μετά, ο Αιολικός έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Κριπιντίρης απώθησε τον Θωμά, ο οποίος ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα τον χτύπησε από πίσω, πριν την εκτέλεση ενός πλαγίου άουτ. Ο Μαχαίρας είδε μόνο την... αντίδραση του αρχηγού του Αιολικού, τιμωρώντας τον με απευθείας κόκκινη κάρτα, αλλά όχι και τη... δράση του Θωμά, που έπειτα από πολλές διαμαρτυρίες των παικτών του Αιολικού, αντίκρισε απλά την κίτρινη, αφού πρώτα ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και τον βοηθό του Κασιμάτη.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα της Μυτιλήνης έπαιξε καλύτερα και έκλεισε στα καρέ της τη Χαλκίδα. Στο 72' ο Μανουσάκης εκτέλεσε κόρνερ και η κεφαλιά του Κρητικού πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο. Στο 75' ο Μπουρούς βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι, αλλά πλάσαρε ψηλά και στο 77' σημειώθηκε η φάση του αγώνα, που έδειξε και τις προθέσεις του διαιτητή. Ο Καραμπάς χαμήλωσε το σώμα του εντός περιοχής για να κάνει κοντρόλ με το στήθος, η μπάλα χτύπησε ξεκάθαρα στο χέρι του και ο βοηθός Κασιμάτης ύψωσε τη σημαία για να καταλογιστεί η παράβαση, αλλά ο Μαχαίρας τον αγνόησε επιδεικτικά! Παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες των Μυτιληνιών, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς, ένα χλιαρό πλασέ του Χρήστου στις καθυστερήσεις, μετά από σέντρα του Ευσταθίου, που δεν ανησύχησε τον Μυτακίδη.

Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία φέτος στο Στάδιο Μυτιλήνης, σε ισάριθμα ματς στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, για έναν Αιολικό που αγνοεί τη χαρά της νίκης μέσα στο γήπεδό του.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Πολλαετίδης): Ζαχαρής, Κρητικός, Αζίζ (72' Χρήστου), Τάχιας, Κριπιντίρης, Παληγεώργος (76' Σπάρταλης), Κεσίδης, Μανουσάκης, Ευσταθίου, Ραζάκ (57' Λαλάς), Μπουρούς 

ΧΑΛΚΙΔΑ (Αντ. Αυλωνίτης): Μυτακίδης, Στεργιανός, Θωμάς, Μπακομήτρος, Καραμπάς, Εμέκα, Σκαθαρούδης, Ντελέκος, Βεζιρτζόγλου, Πολίτης (78' Λουκάς), Μπαλλού (15' λ.τρ Ανέστης, 56' λ. τρ Αλμπάνης) 

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey