Αποκλεισμός στα... σημεία από Παναχαϊκή!

14/12/2016 - 16:51 Τελευταία τροποποίηση στις 14/12/2016 - 18:03

Την ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε ο Αιολικός στην Πάτρα από την Παναχαϊκή, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Γ' Εθνικής, με την ομάδα της Μυτιλήνης να αποκλείεται έτσι από τη συνέχεια της διοργάνωσης, εκεί όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το Ζευγολατιό με τους Αχαιούς. 

Ο Αιολικός, μπορεί να μην είχε ως πρωταρχικό στόχο το θεσμό του Κυπέλλου, ωστόσο παρατάχθηκε με ένα αξιόμαχο σύνολο, διεκδικώντας την πρόκριση. Ο Γιάννης Πολλαετίδης επέλεξε τον Γιώτα κάτω από τα δοκάρια, στο ντεμπούτο του νεαρού με την ομάδα της Μυτιλήνης, τους Καπταγιάννη, Κρητικό, Τάχια και Ιωαννίδη στα μετόπισθεν, Κεσίδη, Σπάρταλη και Παληγεώργο στη μεσαία γραμμή, Μανουσάκη και Ραζάκ στα άκρα και τον Μπουρού στην κορυφή της επίθεσης.

Η Παναχαϊκή, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της και τον Κώστα Χαλκιά να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από 4,5 χρόνια (!), ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 14ο λεπτό, έπειτα από ένα γρήγορα εκτελεσμένο κόρνερ, που έπιασε στον... ύπνο την άμυνα του Αιολικού, σέντρα του Πιτταρά και καρφωτή κεφαλιά του Μωραΐτη, ο οποίος έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο βάθος της εστίας του Γιώτα για το 1-0. Σταδιακά, ο Αιολικός ισορρόπησε, αλλά ενώ είχε κατοχή της μπάλας δυσκολευόταν να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή, με τους παίκτες της Παναχαϊκής να κερδίζουν χρόνο σε κάθε ευκαιρία.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 1-0 και στην επανάληψη ο Γιάννης Πολλαετίδης προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα με την είσοδο των Χρήστου και Μίχου, διεκδικώντας το γκολ της ισοφάρισης, παίζοντας πλέον με τον Κεσίδη ως στόπερ και δύο επιθετικούς. Ο Αιολικός είχε μια καλή ευκαιρία σε έμμεσο φάουλ που εκτέλεσε λίγο άουτ ο Μανουσάκης. Οι Πατρινοί απείλησαν στο 62ο λεπτό με τον Πολυχρόνη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε με υπερένταση ο Γιώτας. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Μυτιληνιών, στο 78ο λεπτό, ο Μπουρούς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Αιολικός πίεσε, κλείνοντας στα καρέ της την Παναχαϊκή, χωρίς τελική προσπάθεια όμως. Η ομάδα της Πάτρας "κλείδωσε" το αγαπημένο της σκορ φέτος, το 1-0 και παρά τη διάθεση των παικτών του Αιολικού τίποτα δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ρούτση από την Κόρινθο, που κράτησε πάντως ελάχιστα λεπτά καθυστέρηση, με βάση τις διακοπές στο β' ημίχρονο.

Συνθέσεις

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Γεωργαντόπουλος (66' Κωνσταντινίδης),Τσαφταρίδης, Αδαμόπουλος, Στ. Σούλης, Δημητρίου, Παπαδόπουλος (74' Γκίνο), Μπιτσάκος, Μωραΐτης, Πολυχρόνης(81' Στεργίδης), Πιτταράς.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Πολλαετίδης): Γιώτας, Ιωαννίδης, Κρητικός, Καπταγιάννης (60' Μίχος), Τάχιας, Κεσίδης, Σπάρταλης (46' Χρήστου), Ραζάκ, Παληγεώργος, Μανουσάκης (74' Τόλιας), Μπουρούς 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey