Στα κυανόλευκα και ο Άλμπερτ Νγκομεκόμε

31/07/2017 - 21:25 Τελευταία τροποποίηση στις 02/08/2017 - 15:18

Το όνειρο πραγματικότητα γίνεται για έναν Καμερουνέζο, που έφυγε από την Αφρική κάνοντας το μακρύ και επίπονο ταξίδι για την Ευρώπη, με στόχο μια καλύτερη τύχη και μια καριέρα στα γήπεδα.

Ο λόγος για τον 23χρονο Άλμπερτ Νγκομεκόμε, ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο στην πατρίδα του, πριν αποφασίσει να μεταναστεύσει. Από το Καμερούν βρέθηκε στην Τουρκία, πέρασε το Αιγαίο και έφτασε στη Λέσβο. Φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας και κάπου εκεί άρχισε να γνωρίζεται με άλλους πρώην ποδοσφαιριστές, που επίσης κυνηγούσαν τα δικά τους όνειρα.

Εντάχθηκε στην Cosmos FC και προπονούνταν καθημερινά στο "Καραπαναγιώτειο" Γήπεδο Μόριας, αλλά και στο "Παναγιώτης Σαλταμάρας" παραπλεύρως του πρώην Υπουργείου Αιγαίου. Παράλληλα, περίμενε να διεκπεραιωθεί η αίτησή ασύλου που είχε καταθέσει. Σε αντίθεση με τους περισσότερους Αφρικανούς που βρίσκονται στη Λέσβο, ήταν από τους τυχερούς. Η υπόθεσή του προχώρησε σχετικά γρήγορα, η αίτησή του έγινε δεκτή και πλέον έχει άδεια παραμονής στην Ελλάδα, με επίσημα χαρτιά που του επιτρέπουν να ζήσει και να εργαστεί στη χώρα μας.

Οι άνθρωποι του Αιολικού ρώτησαν και έμαθαν για την περίπτωσή του, αλλά και για το γεγονός πως θα μπορούσε να εκδώσει δελτίο για να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική. Η συμφωνία επιτεύχθηκε και έτσι ο Άλμπερτ Νγκομεκόμε θα γίνει ο πέμπτος Αφρικανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Αιολικού, μετά τους Κόφι, Έκουε, Ραζάκ και Αζίζ.

Να σημειωθεί, ότι ο Αιολικός είχε αγωνιστεί στη διάρκεια της περσινής σεζόν απέναντι στην Cosmos FC, στο Ενωσιακό Γήπεδο της Θερμής και ο Άλμπερτ Νγκομεκόμε ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες της ομάδας του. Μάλιστα είχε κάνει και δηλώσεις στην κάμερα του "SL" μετά το τέλος εκείνου του φιλικού αγώνα, που είχε λήξει με 6-0 υπέρ του Αιολικού, μιλώντας για το δικό του ποδοσφαιρικό όνειρο, που δείχνει πλέον πιο κοντά από ποτέ...

Δείτε τις δηλώσεις του "Φιγκο" στο 5:34

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey