Άφησε δύο βαθμούς στο Αλιβέρι

06/01/2018 - 16:53 Τελευταία τροποποίηση στις 06/01/2018 - 18:38

Ισόπαλος με σκορ 1-1 αναδείχθηκε ο Αιολικός στο Αλιβέρι, παραχωρώντας ισοπαλία στον ουραγό Ταμυναϊκό. Ο αγώνας είχε ενδιαφέρουσα τροπή, με την ομάδα της Μυτιλήνης να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, το σύλλογο της Εύβοιας να προηγείται, τους Μυτιληνιούς να ισοφαρίζουν και να χάνουν πολλές ευκαιρίες για να φύγουν με το τρίποντο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με σημαντική ευκαιρία για τον Αιολικό, μόλις στο 3ο λεπτό, όμως ο Λαλάς από την καρδιά της περιοχής, ενώ στόπαρε άψογα, πλάσαρε ελάχιστα άουτ.  Ο Ταμυναϊκός απάντησε με δύο καλές στιγμές, αρχικά σε εκτέλεση φάουλ του Μήτρου στο 9ο λεπτό, όταν η μπάλα έφυγε άουτ και εν συνεχεία ξανά από εκτέλεση φάουλ του Μήτρου στο 12ο λεπτό, όταν ο Κούρτης δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Γιώτα.

Μέχρι το 20' οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και ο Αιολικός δυσκολευόταν, έχοντας μόνο μια αξιόλογη φάση σε εκτέλεση φάουλ του Νυφαδόπουλου, που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα Μπάρδη. Ο Ταμυναϊκός έχασε πολύ καλή ευκαιρία στο 27' σε διαγώνιο σου του Κούρτη από πλάγια, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα της Μυτιλήνης ανέβασε την απόδοσή της και στο 36ο λεπτό απώλεσε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λαλάς πλάσαρε από κοντά και ο Καρράς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! Ότι δεν κατάφερε ο Αιολικός, το πέτυχε η ομάδα του Αλιβερίου στο 40ο λεπτό, φτάνοντας στο 1-0 με σκόρερ τον Ραμπαβίλα σε μια φάση που ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του Ταμυναϊκού βρέθηκε απέναντι στον Γιώτα, ο οποίος γλίστρησε στο ξεκίνημα της εξόδου του, με την μπάλα από το ψύχραιμο πλασέ να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο Κώστας Ψυρόπουλος προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, περνώντας στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους τον Καπταγιάννη αντί του Νυφαδόπουλου, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού, με τον Αιολικό να απειλεί διαδοχικά σε σουτ του Λαμπράκη (50') και σε τετ α τετ του Μπουρού (61') χωρίς όμως να φτάσει στην ισοφάριση. Ενδιάμεσα, ο Ταμυναϊκός είχε μια επικίνδυνη κεφαλιά του Ζάχι (59') που πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Γιώτα. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 65ο λεπτό σε μαρκάρισμα πάνω στον Μήτρου, ωστόσο ο διαιτητής Αλιάγας του Συνδέσμου Δυτ. Αττικής έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Ο Αιολικός τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο 20λεπτο, με τις κινήσεις από τον πάγκο να είναι συνεχείς. Ο Κ. Ψυρόπουλος έκανε γρήγορα και τις τέσσερις αλλαγές που δικαιούταν, με την ομάδα της Μυτιλήνης να γίνεται πιο επιθετική και να φτάνει στην ισοφάριση στο 76ο λεπτό, χάρη σε γκολ του νεοαποκτηθέντα Κουτσούμπα που με πλασέ έκανε το 1-1 στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αιολικού. Ακολούθησε ένα περίεργο και συνάμα αστείο περιστατικό, σε μια φάση που ο Μπουρούς πλάσαρε προς την εστία, με τους αμυντικούς του Ταμυναϊκού να απομακρύνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, ο επιθετικός του Αιολικού όμως δεν το είδε και άρχισε να πανηγυρίζει το «γκολ», βγάζοντας μάλιστα και τη φανέλα του, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να διακόψει το ματς δείχνοντάς του την κίτρινη κάρτα! 

Οι Μυτιληνιοί συνέχισαν να πιέζουν και είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Λαμπράκη στο 86ο λεπτό, με την μπάλα να προσκρούει στο δεξί κάθετο του Μπάρδη και τους αμυντικούς να απομακρύνουν σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αιολικός είχε και δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά του Θ. Παπαδόπουλου! Στη συνέχεια ο Ταμυναϊκός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κρόκου με δεύτερη κίτρινη, τη στιγμή που ο Μπουρούς έβγαινε τετ α τετ. Ο Αιολικός έψαξε το γκολ της νίκης, αλλά παρότι ήταν καλύτερος δεν μπόρεσε να βρει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, μένοντας στο τελικό 1-1.

Συνθέσεις:

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Β. Λαθουράς): Μπάρδης, Κρόκος, Πιλάτης, Καρράς (86' λ. τρ. Γιαννακόπουλος), Β. Αναστασίου, Μ. Αναστασίου, Κώτσι, Ζάχι, Μήτρου, Ραμπαβίλας, Κούρτης (83' Ζαρίφης)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος): Γιώτας, Νυφαδόπουλος (46' λ.τρ. Καπταγιάννης), Κρητικός (76' Καδής), Τάχιας, Κριπιντίρης, Κεσίδης, Διακορώνας (70' Κουτσούμπας), Παλαμουτσής, Λαλάς (65' Θ. Παπαδόπουλος), Λαμπράκης, Μπουρούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey