Αιολικός | Ο απολογισμός του Α' Γύρου

11/01/2018 - 17:22 Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2018 - 15:19

Ο Α' Γύρος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ολοκληρώθηκε, με τον Αιολικό να βρίσκεται στην 7η θέση του 7ου Ομίλου με συγκομιδή 11 βαθμών, μετρώντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες στο πρώτο μισό της χρονιάς.

Με τη γραμμή του υποβιβασμού να βρίσκεται στους 11 πόντους όμως, είναι προφανές ότι η ομάδα της Μυτιλήνης παίζει το... κεφάλι της στην κατηγορία, σε μια σεζόν που ξεκίνησε με άλλα όνειρα και στόχους, αλλά έχει εξελιχθεί σε διαρκή αγώνα επιβίωσης.

Ο Αιολικός ξεκίνησε το πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πολλαετίδη στον πάγκο, έχοντας απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες σε μόλις 4 ματς, πριν ακολουθήσει η παραίτησή του μετά το 1-1 με τον Παναργειακό στις 5 Νοεμβρίου, που έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση.

Αιολικός Μυτιλήνης - Ένωση Ερμιονίδας 0-1
Χαλκίδα - Αιολικός Μυτιλήνης 0-1
Θύελλα Ραφήνας - Αιολικός Μυτιλήνης 1-0
Αιολικός Μυτιλήνης - Παναργειακός 1-1

Ακολούθησε η πρόσληψη του Κώστα Ψυρόπουλου στην ομάδα της Μυτιλήνης, με τον οποίο πορεύεται στην τεχνική της ηγεσία ως σήμερα. Ο Αιολικός άργησε να σηκώσει κεφάλι, αφού ηττήθηκε από Αήττητο και Τριγλία, πριν πάρει τη νίκη στο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής απέναντι στον Ερμή Κιβερίου, ξεκινώντας ένα αήττητο σερί έκτοτε. Με προπονητή τον Ψυρόπουλο, οι «κυανόλευκοι» έχουν συνολικό απολογισμό 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, φτάνοντας στο τέλος του Α' Γύρου τους 11 βαθμούς.

Αιολικός Μυτιλήνης - Αήττητος Σπάτων 0-2
Τρίγλια Ραφήνας - Αιολικός Μυτιλήνης 3-1
Αιολικός Μυτιλήνης - Ερμής Κιβερίου 2-0
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής - Αιολικός Μυτιλήνης 0-1
Αιολικός Μυτιλήνης - Πανθηραϊκός 1-1
Ταμυναϊκός Αλιβερίου - Αιολικός Μυτιλήνης 1-1

Ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία στον Α' Γύρο:

  • Τρεις μονάχα ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί και στα 10 ματς. Πρόκειται για τους Γιώργο Τάχια, Άρη Λαμπράκη και Δημήτρη Μπουρού. Οι δύο πρώτοι, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει βασικοί και στα 10 παιχνίδια, ενώ ο Μπουρούς στα 9 από αυτά, μπαίνοντας ως αλλαγή στην αναμέτρηση της πρεμιέρας με την Ένωση Ερμιονίδας.
  • Ο κεντρικός αμυντικός Γιώργος Τάχιας είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ομάδας, που δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής, αγωνιζόμενος και στα 10 παιχνίδια ολόκληρο 90λεπτο.
  • Ο Λευτέρης Ζαχαρής ξεκίνησε βασικός κάτω από τα δοκάρια στην πρεμιέρα κόντρα στην Ένωση Ερμιονίδας (0-1) στον «Ταρλά», όμως έκτοτε έχει παραχωρήσει την υπεράσπιση της εστίας στον Θανάση Γιώτα, που μετρά 9 σερί 90λεπτα.
  • Πλην του Τάχια, αλλά και του Γιώτα οι οποίοι δεν έχουν γίνει αλλαγή στα ματς που ξεκίνησαν ως βασικοί, μόνο ο Μιχάλης Κριπιντίρης έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο, μετρώντας 810 αγωνιστικά λεπτά στα 9 παιχνίδια που έχει βρεθεί στην αρχική 11άδα.
  • Πρώτος σκόρερ του Αιολικού είναι ο Λεωνίδας Χρήστου με 3 γκολ και τον ακολουθεί ο Δημήτρης Μπουρούς με 2 γκολ. Από 1 τέρμα έχουν σημειώσει ο Μιχάλης Κριπιντίρης, ο Κώστας Κρητικός και ο νεοαποκτηθείς Βασίλης Κουτσούμπας, που σκόραρε στο ντεμπούτο του στη μία και μοναδική συμμετοχή του.
  • Οι ποδοσφαιριστές του Αιολικού έχουν αντικρίσει 35 κίτρινες κάρτες στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά ούτε μία κόκκινη.
  • Λάσπατζης και Μουδούρογλου, που αποχώρησαν πρόωρα από το ρόστερ, είχαν ξεκινήσει στην 11αδα του Αιολικού σε όσα ματς αγωνίστηκαν.
  • Ο Γιώργος Καπταγιάννης έχει έρθει από τον πάγκο και στα 6 ματς που πήρε χρόνο συμμετοχής. Αντίστοιχα, κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Πάτροκλο Κροτσίδα στις 4 συμμετοχές του, πριν αποχωρήσει από το σύλλογο, μετρώντας μόλις 47 αγωνιστικά λεπτά, τα λιγότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή (πλην του νεοαποκτηθέντα Κουτσούμπα). Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Τόλης Λαλάς, που μετρά 6 ματς, τα 5 ως αλλαγή και μόλις 1 στο βασικό σχήμα.

Ο αναλυτικός πίνακας συμμετοχής των ποδοσφαιριστών του Αιολικού   

Πληροφορίες | SoccerBase.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey