Στο δρόμο του, Δάφνη Χίου και Προοδευτική

24/03/2011 - 13:06 Τελευταία τροποποίηση στις 24/03/2011 - 13:29

Μαθαίνει σιγά-σιγά τους πιθανούς αντιπάλους του στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ο Αιολικός, αφού την εβδομάδα που διανύουμε είχαμε τη διεξαγωγή δύο ακόμη τελικών στα Κύπελλα των Ενώσεων, που έχουν κληρωθεί να συγκροτούν τον 8ο όμιλο της φετινής διοργάνωσης.

Έτσι, μετά το Καρλόβασί (ΕΠΣ Σάμου) και τη Μύκονο (ΕΠΣ Κυκλάδων), ήταν η σειρά της Προοδευτικής (ΕΠΣ Πειραιά) και της Δάφνης Δαφνώνα (ΕΠΣ Χίου) να "κλειδώσουν" τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Πανηγυρικά το κύπελλο η Προοδευτική!
Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Προοδευτική έφτασε στην επίτευξη και του δεύτερου στόχου της! Μπροστά σε περίπου 4.000 φιλάθλους στο "Γ. Καραϊσκάκης", οι '"βυσσινί" κέρδισαν με 4-1 την ομάδα Νέων του Εθνικού, εκδηλώνοντας αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Κορυδαλλού προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 4' χάρη σε σουτ του Ζίζηλα, με τον Σαλίμπασα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι πέντε λεπτά αργότερα, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει για τους "κυανόλευκους". Ο,τι δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο ο επιθετικός του Εθνικού, το πέτυχε στο 68', φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Η επιστράτευση του Γιάννη Γρίβα από τον πάγκο αποδείχθηκε καταλυτική. Ο χαρισματικός φορ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 70', παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και μόλις 3' αργότερα σκόραρε με κεφαλιά για το 2-1. Από εκεί και πέρα, όλα έγιναν πιο εύκολα. Στο 83' ο Μπιρμπίλης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με όμορφο σουτ, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η έτερη αλλαγή του Τάσου Τασιόπουλου, ο Χατζηγεωργαλής, έγραψε το τελικό 4-1 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού. Να σημειωθεί ότι στο 93' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Καλαϊτζίδης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δριτσάκης, με βοηθούς τους Τσοκαρόπουλο και Κουρομιχελάκη
ΝΕΟΙ ΕΘΝΙΚΟΥ: Μεϊμάρογλου, Τσιούμας, Γκιόκας (79' Σαμπράκος), Ιατρού, Σαμλίδης (79' Γκορόγιας), Σαμιώτης, Μπίτσας, Μωϋσιάδης (46' Μάντζιος), Κατσιγιάννης, Σαλίμπασας, Κυριακάκης.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μηλιώνης, Χαλκιάς, Καλαϊτζίδης, Χόρτσας, Ζίζηλας, Μπιρμπίλι, Τσιαντούλης (78' Χατζηγεωργαλής), Ουσταμπασίδης (70' Γρίβας), Λαζάρου (86' Πούλιος), Λέκκας, Γεωργούλης.

(Ρεπορτάζ: periferiako.com)

Πήρε το τρόπαιο η Δάφνη Χίου!
Στη Χίο, ένα γκολ αποδείχθηκε αρκετό για να κρίνει τον τίτλο του κυπελλούχου της ΕΠΣΧ στο σημερινό τελικό, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 φίλαθλοι του νησιού. Το γκολ αυτό, το πέτυχε η Δάφνη Χίου, για να καταβάλλει με αυτό τον τρόπο την αντίσταση του άκρως ανταγωνιστικού Κοφινά (1-0). Ηταν το 56', όταν ο Κίτρινος δέχθηκε την πάσα από τον Ζαμπετάκη και με σουτ νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνθρωποι του Κοφινά διαμαρτύρονται έντονα για τη φάση του 65', όπου φάνηκε να ανατρέπεται μέσα στη μικρή περιοχή ο Σταματελόπουλος από τον Μπόρση σε εναέρια μονομαχία.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάχος, με βοηθούς τους Πολυχρόνη και Τσαπάρα.
ΔΑΦΝΗ: Μπόρσης, Πασαγιάννης, Κουιμάνης, Σγουράκης, Χειλάς, Μαμμούνας Δ. (68' Παπαγιάννης), Σεζένιας, Παπαλάνης, Κίτρινος (82' Μαμμούνας Γ.), Ζαμπετάκης (90' Γιαννιούδης), Σκούφαλος
ΚΟΦΙΝΑΣ: Χριστοχαρής, Αλεξίου, Γρίγος, Κάμπουρας, Κούτικας, Καρύδας (87' Πιτσικούλης), Ζαννίκος, Δίκος, Κοσκινάς (78' Πουλής), Σταματελόπουλος, Βίλδος (57' Κολιτσάκης)

(Ρεπορτάζ: Παντελής Ψώρας chiosports.gr)

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, απομένουν μόλις δύο τελικοί, ώστε να συμπληρωθεί ο 8ος όμιλος της Α' Φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών:

ΕΠΣ Αθηνών (30/3, Τελικός: Ιάσων-ΠΑΟΚ Γλυφάδας)
ΕΠΣ Πειραιά (Προοδευτική)
ΕΠΣ Σάμου (Καρλόβασι)
ΕΠΣ Χίου (Δάφνη Δαφνώνα)
ΕΠΣ Κυκλάδων (Μύκονος)

ΕΠΣ Δωδεκανήσου (25/3, Τελικός: ΑΕ Δικαίου Κω-ΓΑΣ Αναγέννηση Ιάλυσος)


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey