Τους έκλεισε το σπίτι! [video]

27/03/2011 - 21:27 Τελευταία τροποποίηση στις 28/03/2011 - 13:48

Παλικαρίσια νίκη πέτυχε ο Αιολικός μέσα στο "Ζηρίνειο" της Κηφισιάς επί του αήττητου, μέχρι σήμερα, Ελπιδοφόρου με σκορ 1-2! Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Πέτρος Νταλαμπέκης, που σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας της Μυτιλήνης, αποσοβώντας παράλληλα μοναδική ευκαιρία των γηπεδούχων, πάνω στη γραμμή, στις καθυστερήσεις.

Ο Αιολικός του Φώτη Κοκκινέλλη πραγματοποίησε τεράστια εμφάνιση μέσα στην έδρα του Ελπιδοφόρου, πανηγυρίζοντας τη νίκη, που τον φέρνει με το ενάμισι πόδι πλέον στη σωτηρία, την ίδια ώρα που η ομάδα της Κηφισιάς λέει αντίο στις όποιες μαθηματικές ελπίδες είχε για τον τίτλο.

Οι Μυτιληνιοί μπήκαν φουριόζοι στο ματς και προηγήθηκαν μόλις στο 11' με κεφαλιά του Νταλαμπέκη, έπειτα από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Παναγιώτη Βουργουτζή. Παρά την ψυχρολουσία όμως, ο Ελπιδοφόρος κατάφερε να αντιδράσει και με κεφαλιά του Στρατάκη, στο 19' έφερε ξανά το ματς στην ισοπαλία.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός συνέχισε να πιέζει ψηλά από το πρώτο λεπτό και έφτασε κοντά στο 1-2 σε δύο περιπτώσεις, με Π. Βουργουτζή και Διονυσάτο, χωρίς αποτέλεσμα. Όμως ο Νταλαμπέκης, που βρίσκεται σε δαιμωνιώδη φόρμα, σκόραρε ξανά με κεφαλιά στο 52' και έβαλε τον Αιολικό μπροστά στο σκορ.

Στο διάστημα που ακολούθησε ο Ελπιδοφόρος πίεσε, αλλά οι παίκτες του Κοκκινέλλη ήταν αποφασισμένοι για τη νίκη και κέρδισαν κάθε προσωπική μονομαχία. Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση, όμως ο Νταλαμπέκης που είχε οπισθοχωρήσει, σαν από μηχανής θεός απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή και κράτησε το 1-2!

Το τέλος του αγώνα βρήκε παίκτες, προπονητή και διοικούντες να πανηγυρίζουν έξαλλα το "2" στην Κηφισιά, ενώ οι φίλαθλοι του Αιολικού συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια, περιμένοντας τα μέλη της αποστολής για να τους συγχαρούν για τη μεγάλη νίκη - παραμονής, επί ενός πολύ δυνατού αντιπάλου.

Man of the match

Πέτρος Νταλαμπέκης

Δεν ήταν μόνο τα δύο καθοριστικά του γκολ, που χάρισαν τη νίκη στον Αιολικό, αλλά και η καταπληκτική του επέμβαση στις καθυστερήσεις, πάνω στη γραμμή, που αποσώβησε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων. Ο Πέτρος Νταλαμπέκης διάγει ακόμα μια εξαιρετική χρονιά και δικαιολογημένα βρίσκεται στις καρδιές των φιλάθλων, που τον αποθέωσαν και στο "Ζηρίνειο"... 

Δείτε σε βίντεο τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ του αγώνα

{youtube}FC5loZbI-CQ{/youtube}

Χορηγοί μετάδοσης "λεπτό προς λεπτό"

Συνθέσεις

Ελπιδοφόρος:

Τσούκας, Μπίνας, Εσλερ (60' Ντούμος), Τόσκας, Καραπιπέρης (79' Παυλής), Στρατάκης, Κάρος, Καραμέρης (50' Μαρκομιχάλης), Μαστραντώνης, Κακλαμάνος, Γκόγκας

Αιολικός: Καραβασίλης, Ντζιμάνης, Βούρος, Καπταγιάννης, Δάρρας, Τσετιροκλής (35' Μιχαλάκης), Καδής, Διονυσάτος (85' Παπαδόπουλος), Νταλαμπέκης, Κροτσίδας, Π. Βουργουτζής (74' Σοφιάνης)

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Σοφιάνης, Μιχαλάκης, Γόμος, Δημάκης, Μουτζούρης, Αδαλής

Λεπτό προς λεπτό

Σχόλιο ~ Μοναδικές στιγμές στο "Ζηρίνειο" με τους φιλάθλους του Αιολικού να αποθεώνουν παίκτες αλλά και τον προπονητή, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Φώτη Κοκκινέλλη! Απίστευτα πανηγυρία στη Κηφισιά για την εκπληκτική νίκη της ομάδας της Μυτιλήνης, που... έσπασε την "παρθενιά"  του Ελπιδοφόρου εντός έδρας!

[90'+3''] Λήξη αγώνα, Ελπιδοφόρος - Αιολικός 1-2!!

[90'+3']  Στην κόντρα επίθεση ο Αιολικός, με τον Μιχαλάκη να βγαίνει τετ α τετ και τους αμυντικούς να απομακρύνουν πάνω στη γραμμή!

[90']  Απίστευτη ευκαιρία για τον Ελπιδοφόρο και εκπληκτική επέμβαση πάνω στη γραμμή του Πέτρου Νταλαμπέκη, που είχε οπισθοχωρήσει, όταν σε σουτ των γηπεδούχων ο υψηλόσωμος επιθετικός, λειτουργώντας ως ο πιο έμπειρος αμυντικός, απεσώβησε την ισοφάριση!

[85']Τελευταία αλλαγή για τον Φώτη Κοκκινέλλη, πουπερνά στο ματς τον Θωμά Παπαδόπουλο, αποσύροντας τον Θεαγένη Διονυσάτο, ο οποίος καταχειροκροτείται από όλο το γήπεδο...

[84']  Όλα για όλα τα παίζει πια ο Ελπιδοφόρος, που βγαίνει μαζικά στην επίθεση. Στην τελευταία φάση, ο Καραβασίλης όμως έδειξε τη μεγάλη κλάση του, αποκρούοντας εξ' επαφής μια κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, κρατώντας το 1-2...

Σχόλιο αγώνα ~ Τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με τον Αιολικό πάντα μπροστά στο σκορ με 1-2, χάρη στα δύο γκολ του Πέτρου Νταλαμπέκη. Οι παίκτες του Φώτη Κοκκινέλλη βρίσκονται μια ανάσα από ένα τεράστιο "2" μέσα στην έδρα του αήττητου στο "Ζηρίνειο" Ελπιδοφόρου. Στα τελευταία λεπτά δεν παίζεται πολύ ποδοόσφαιρο...

[74']Αλλαγή για τον Αιολικό, με τον Παναγιώτη Βουργουτζή να δίνει τη θέση του στον Παναγιώτη Σοφιάνη

[63']Αλλαγή για τον Ελπιδοφόρο, με τον Μυτιληνιό Μιχάλη Παυλή να περνά στον αγωνιστικό χώρο και όλη την κερκίδα των φίλων του Αιολικού, όρθια, να χειροκροτά το νεαρό ποδοσφαιριστή, που μπορεί να μην πρόλαβε να παίξει στην ομάδα της Μυτιλήνης, φεύγοντας κατ' ευθείαν από το τοπικό για την ΑΕΚ, όμως είναι ιδιαίτερα αγαπητός, αποτελώντας έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών που βγήκε τα τελευταία χρόνια, από τη Λέσβο.

Σχόλιο ~ Συμπληρώθηκε μια ώρα αγώνα στην αναμέτρηση και ο Αιολικός κρατά αυτή την ώρα το υπέρ του 1-2. Ώριμο παιχνίδι από τους παίκτες του Κοκκινέλλη στα τελευταία λεπτά, που μετά το δεύτερο γκολ του Πέτρου Νταλαμπέκη, ροκανίζουν το χρόνο κλείνοντας παράλληλα κάθε διάδρομο προς την εστία του Καραβασίλη. Δε θα αργήσει η ώρα που ο προπονητής του Αιολικού θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη αλλαγή του, σε μια συνήθη πρακτική μετά το 60ο λεπτό κάθε αγώνα. Αυτή την ώρα προθερμαίνονται για τον Αιολικό οι Παπαδόπουλος, Σοφιάνης και Μουτζούρης.

[52'] ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 1-2!! Ο Αιολικός παίρνει και πάλι προβάδισμα στο ματς με εκτελεστή, το συνήθη ύποπτο Πέτρο Νταλαμπέκη, που με άπιαστη κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης και έβαλε την ομάδα της Μυτιλήνης ξανά μπροστά!

[48']  Παραλίγο να σκοράρει ο Αιολικός, όταν ο Διονυσάτος εκτέλεσε απ' ευθείας φάουλ από πολύ μακριά, η μπάλα πήρε ύψος και περίεργη τροχιά και ο τερματοφύλακας Τσούκας, ενδεχομένως και μέσα από τη γραμμή, κατάφερε να τη βγάλει εκτός εστίας με τους παίκτες του Αιολικού πάντως να διαμαρτύρονται έντονα στον επόπτη...

[46']  Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, ο Αιολικός φτάνει ξανά κοντά στο γκολ, με τον Παναγιώτη Βουργουτζή να σουτάρει δυνατά από πλεονεκτική θέση και την μπάλα να καταλήγει μόλις άουτ

[46'] Έναρξη Β' Ημιχρόνου

Σχόλιο ~ Μοιρασμένο το ματς στην Κηφισιά και δίκαιο το μέχρι τώρα ισόπαλο αποτέλεσμα. Ο Αιολικός μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση, όμως ο ελπιδοφόρος ισορρόπησε στη συνέχεια. Πλήγμα αναμφίβολα αποτελεί για την ομάδα της Μυτιλήνης η έξοδος του Τσετιροκλή και κυρίως αν η κατάστασή του έχει επιδεινωθεί, κάτι που εκτιμηθεί αργότερα...

[45'] Λήξη ημιχρόνου, Ελπιδοφόρος - Αιολικός 1-1

[41']  Aπαντά στις ευκαιρίες ο Ελπιδοφόρος, με ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, που έφυγε ελάχιστα άουτ.

[35']Αναγκαστική αλλαγή για τον Αιολικό, με τον Γιώργο Τσετιροκλή να περνά εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού όπως αποδείχθηκε η συμμετοχή του χωρίς να είναι 100% έτοιμος, εμπεριείχε μεγάλο ρίσκο. Στη θέση του πέρασε ο Άκης Μιχαλάκης.

[30']  Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ομάδα της Μυτιλήνης έγινε ξανά απειλητική, όταν ο Γιώργος Τσετιροκλής βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ελπιδοφόρου, όμως το σουτ που επιχείρησε από δύσκολη θέση έφυγε ψηλά άουτ.

Σχόλιο αγώνα ~ Παιχνίδι με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά μέ δύο γκολ στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης, διεξάγεται αυτή την ώρα στο "Ζηρίνειο" της Κηφισιάς. Ο Αιολικός δεν κατάφερε να κρατήσει για αρκετή ώρα το προβάδισμα, όμως οι παίκτες του δείχνουν να πατάνε καλά στον αγωνιστικό χώρο, διεκδικώντας με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Στον Ελπιδοφόρο, μπορεί να μην το παραδέχονται, ωστόσο πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την άνοδο στα εναπομείναντα ματς κι αυτό άλλωστε υποδηλώνει και η ελάχιστη παρουσία κόσμου στις κερκίδες...

[19'] ΓΚΟΛ!! 1-1!! Ο Ελπιδοφόρος ισοφαρίζει άμεσα το σκορ, όταν μετά από μια γλυκιά σέντρα στην καρδιά της περιοχής ο Στρατάκης με κεφαλιά πέτυχε το γκολ

[14']  Πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ του Καραβασίλη, όμως ο γκολκίπερ του Αιολικού είναι σε ετοιμότητα και αποκρούει ένα δυνατό σουτ σε κόρνερ, το οποίο εν συνεχεία πέρασε ανεκμετάλλευτο...

[11'] ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 0-1!! Ο Αιολικός ανοίγει το σκορ μέσα στην Κηφισιά με σκόρερ τον Πέτρο Νταλαμπέκη! Ήταν η προσπάθεια του Παναγιώτη Βουργουτζή από τα δεξιά, που ξεκίνησε τη φάση, με το δυνατό του σουτ να αποκρούει ασταθώς ο τερματοφύλακας του Ελπιδοφόρου και ο "Πέτράν" που καραδοκούσε, δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, ανοίγοντας με καρφωτή κεφαλιά το σκορ!

[4']  Πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τον Αιολικό να φτάνει απειλητικά στην εστία του Ελπιδοφόρου, όμως η κεφαλιά του Νταλαμπέκη από την καρδιά της περιοχής πέρασε λίγο άουτ.

Σχόλιο ~ Περίπου 40 Μυτιληνιοί φίλαθλοι στις κερκίδες του "Ζηρίνειου", παρακολουθούν από κοντά την αναμέτρηση, εμψυχώνοντας τους παίκτες του Φώτη Κοκκινέλλη, έχοντας παράλληλα κερδίσει τη "μάχη" της εξέδρας. Από τη μεριά των γηπεδούχων, ο κόσμος δεν ξεπερνά ούτε τους 50 σε αριθμό...

1' Έναρξη αγώνα

Σχόλιο ~ Ο Φώτης Κοκκινέλλης περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Γιώργο Τσετιροκλή, που ξεπέρασε τελικά τον τραυματισμό του και είναι κανονικά στη βασική ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια είναι και πάλι ο Καραβασίλης, δεξιά στην άμυνα ο Ντζιμάνης, αριστερά ο Βούρος, κεντρικό δίδυμο οι Καπταγιάννης και Δάρρας, στη μεσαία γραμμή ο Καδής μαζί με τον "Τσέτι" και μπροστά τους ο Κροτσίδας, αριστερός προωθημένος ο Διονυσάτος, δεξιά ο Π. Βουργουτζής και σέντερ φορ ο Νταλαμπέκης.

* Ο αγώνας θα ξεκινήσει 15 λεπτά νωρίτερα, ώστε να εξυπηρετηθεί συγκοινωνιακά η ομάδα της Μυτιλήνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey